Σημασία έχει το αστραφτερό ταξίδι
15.9.2008 
Η Σοφία Κόπολα μου φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο ταλέντο στο ντύσιμο και στο να κάνει εντύπωση παρά στη σκηνοθεσία. Είναι βέβαιο ότι, επειδή είχε για δάσκαλο τον μπαμπά της, δεν πρόκειται να βγάλει κάτι μέτριο. Αλλά δεν έχουμε δει και κανένα αριστούργημα. Ωστόσο, τη βλέπουμε να κάνει καλές φιλίες με τους ανθρώπους της μόδας, οι οποίοι φυσικά και κολακεύονται να λένε ότι συνεργάζονται με διάσημα ονόματα της μουσικής και του Χόλιγουντ. Πάνω σε τέτοιες ανθρώπινες αδυναμίες μού φαίνεται ότι οι οίκοι πολυτελείας χτίζουν τη φήμη τους και διαιωνίζουν την πείνα των ανθρώπων για κατανάλωση των προϊόντων τους.
 
Αυτή η ειδυλλιακή εικόνα πατέρα-κόρης που μοιράζονται ιδέες για το σινεμά, απόψεις για την τελευταία ταινία του μπαμπά, που κάνει γυρίσματα κάπου στην Αργεντινή, είναι μέρος της καμπάνιας του Louis Vuitton που περνάει το μήνυμα «Αληθινές Αξίες». Και επειδή αληθινή αξία είναι κυρίως το ταξίδι της ζωής, στο φόντο συμμετέχει και μια τσάντα LV για να καταλάβουν όλοι ότι αυτές είναι οι αποσκευές που εγγυώνται εμπειρίες που μένουν.
 
Για να επιστρέψουμε στο στυλ της Σοφίας Κόπολα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με καλό φίλο τον Marc Jacobs και να θέλεις να αδιαφορήσεις για τα ρούχα δεν μπορείς. Η Σοφία έχει αδυναμία στα απλά μαύρα φορέματα και στα παπούτσια μπαλαρίνες. Είναι η ιδανική λοιπόν για να περάσει την εικόνα του ανέμελου chic –το οποίο για να το αποκτήσεις θέλει δουλειά. Η μικροκαμωμένη Κόπολα με τα μεσογειακά της χρώματα δίνει αυτή την άλλη εικόνα. Πρέπει όμως να έχεις έφεση στην αφαιρετική διαδικασία. Απαιτεί ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για να φύγουν οι μανίες με το έντονο μακιγιάζ και το «μαλλί κομμωτηρίου». Δυστυχώς, το ελληνικό καλοκαίρι δεν μπορεί να απαλλάξει τις «θεές» του από τη μιζανπλί. Άλλωστε, εκείνες ξέρουν. Είναι οι ίδιες που συνδυάζουν τα LV τους με ό,τι αστραφτοκοπά, λάμπει και προκαλεί την αισθητική διαμαρτυρία των μινιμαλιστών.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Karaguna Lovers
› 
Deux Hommes des Prés
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers