«Ασφαλείς» πληροφορίες…
23.3.2011 
Κάθε τρελός, κάθε παλαβός, αμόρφωτος, ακαλλιέργητος, ξερόλας πάνω απ΄ όλα, ημιμαθής και εντελώς αμαθής, εξυπνάκιας, πονηρούλης -και αυτές φαντάζομαι θα είναι οι καλές του πλευρές…- μπαίνει στο ίντερνετ και εκτός που από όλα τα άλλα αρνητικά, όπως συκοφαντίες, λάσπη προς άλλους, ανώνυμες κοροϊδίες και άλλα πολλά, γράφει το μακρύ του και το κοντό του, ως «πληροφορίες», τα οποία άλλοι του ιδίου επιπέδου τα διαβάζουν αυτά και μετά κάνουν τους έξυπνους και επιμένουν κιόλας για την ορθότητα των πληροφοριών τους, βγάζοντας και γλώσσα…
 
Εννοείτε πως το ίντερνετ είναι το μέσο της νέας εποχής, εννοείτε πως είναι ο πολιτισμός, αλλά κάθε πολιτισμός στο ξεκίνημα, στη συνέχεια, αλλά και στο φινάλε του, έχει και τα ελαττώματά του. Δεν κατηγορώ το ίντερνετ κατηγορώ τον αιώνιο «εξυπνακισμό» και τον «ξερολισμό» που πάντα διακατείχε πολύ κόσμο, που δεν κοιτάει να μάθει τα πάντα για τη δική του δουλειά ώστε να γίνει καλύτερος, αλλά θέλει να κάνει τον έξυπνο κυρίως στις δουλειές των άλλων!!!...
 
Πριν δυο χρόνια γράφοντας ένα κομμάτι για έναν γνωστό κάποιας ηλικίας ηθοποιό, πρωταγωνιστή, ζήτησα από μια συνάδελφο να δει στο ίντερνετ αν υπάρχει το βιογραφικό του, γιατί ήθελα να επαληθεύσω την χρονολογία μιας παράστασης που είχε παίξει και την είχα δει. Εκείνη διάβασε το βιογραφικό σύμφωνα με το οποίο ο ηθοποιός εκείνη τη στιγμή έπαιζε στο θέατρο -και παίζει ακόμα- είχε πεθάνει εδώ και 2 χρόνια!!!...
 
Πριν δυο μέρες, μιλώντας με έναν άνθρωπο του θεάτρου, του έλεγα για το τραγούδι που είχε γράψει η Ελένη Καραΐνδρου πριν 20 χρόνια για τα «Διαμάντια και μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη και το τραγουδούσε η Τζένη Καρέζη στην τελευταία της ηχογράφηση. Εκείνος επέμενε πως το τραγούδι το είχε γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης-ο οποίος είχε γράψει το ίδιο τραγούδι για την επόμενη παράσταση του «Διαμάντια και μπλουζ» με τη Ζωή Λάσκαρη αν θυμάμαι καλά- και που τώρα το τραγούδι χρησιμοποιείται αν δεν κάνω λάθος, στην παράσταση Κ.Θ.Β. Ε. του ιδίου έργου, με τη Νόρα Κατσέλη και τον Βασίλη Ευταξόπουλο, σκηνοθεσία Κακλέα. «Μπορεί να είσαι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια, αλλά μπορεί να κάνεις και λάθη που και που, αφού το ίντερνετ γράφει καθαρά πως αυτό το τραγούδι με την Καρέζη είναι του Σταμάτη Κραουνάκη» μου αντέταξε σθεναρά βάζοντάς με στη θέση μου, αλλά εγώ βέβαια επέμεινα και ελπίζω να το έψαξε καλύτερα και βέβαια όχι στο ίντερνετ…
 
Ασφαλώς μέσα στο ίντερνετ γράφονται και σημαντικά πράγματα από έξυπνες ατάκες έως σπάνιες κυκλοφορίες. Και δεν θα καταδικάσουμε το μέσον εξαιτίας κάποιων που το χρησιμοποιούν 190 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 και μέσα στη δίνη μιας τρελής κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική. Εμείς εκεί, το βιολί μας. Αυτά από τη γενιά του 15-44, τη γενιά των 700 ευρώ, τη γενιά του «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» -και όχι βέβαια πως είναι η χειρότερη νέα γενιά σ΄ αυτά τα 190 χρόνια, απλώς είναι το ίδιο κακή σ΄ ένα μεγάλο μέρος της όπως και οι προηγούμενες. Απλώς αλλάζουν τα σκηνικά, τα κουστούμια και η χρονολογία στο ημερολόγιο…
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Εκπομπές με ρετρό διάθεση
› 
Ο πλούτος μέσα στη φτώχεια…
› 
Με ματιά αθώα σαν παιδιού…
› 
90 χρόνια μετά…
› 
Ο Αθανάσιος Διάκος και ο κ. Λούκος…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Ιάσων Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης (1964-… ελπίζω πολλά χρόνια μετά!!!) είναι εδώ γιατί «φαγώθηκε» ο Μανόλης Σαββίδης γι’ αυτό –άλλο που δεν ήθελα, εκ των υστέρων το μετάνιωσε αλλά δεν το ξέχασα εγώ– και επειδή όλο αυτό έχει σχέση με το φαΐ το βρήκε πολύ λογικό!!! Επίσης, είναι εδώ γιατί πάντα χρειάζεται μια φωνή λογικής ανάμεσα σε τόσους βαθιά μορφωμένους, καλλιεργημένους αλλά πάνω απ’ όλα ειδικευμένους ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους αισθάνεται σαν ένα μικρό γουρουνάκι κυλισμένο στο βούρκο… κατά τα άλλα ζει, αναπνέει, χαίρεται, μιλάει, γράφει και άλλα πολλά… αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης…
« Bloggers