ΕΡΣ και «ανεξάρτητες αρχές»…
24.3.2010 

Έτσι κι αλλιώς εγώ σε κάτι τέτοια του στυλ αυθεντικές ή δήθεν «ανεξάρτητες αρχές» που παίζουν το ρόλο του παιδονόμου, σαν το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, δεν έχω καμία εκτίμηση και τις θεωρώ και ύποπτες και επικίνδυνες. Αυτές δεν θα έπρεπε να αποτελούνται καταρχήν από άτομα κύρους σε μια κοινωνία και κυρίως να εκφράζουν νέες, σημερινές, αυριανές αντιλήψεις. Δεν πρέπει να είναι άνθρωποι της αποδοχής με ανοιχτά μυαλά; Θα μου πεις υπάρχουν σήμερα τέτοιοι άνθρωποι; Ε, πως όλο και υπάρχουν δεν μπορείς να πεις. Πάντως δεν είναι αυτοί που αποτελούν αυτό που λέγεται Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και σε πείσμα των πάντων -όπως ας πούμε των αποφάσεων του-  όπως π.χ. όταν η εκπομπή της Άννας Δρούζα ολόιδια στην θεματολογία και στην παρουσίαση, τιμωρήθηκε με φοβερά πρόστιμα στο Star, ενώ δεν τιμωρήθηκε καθόλου όταν την πρόβαλε και η Κρατική τηλεόραση. Παρόλα αυτά επιμένει να λέγεται ανεξάρτητη αρχή όταν φαίνεται καθαρά πως μόνο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μια και δεν ξέρω από τι άλλο αλλά σίγουρα από κακό γούστο και από οπισθοδρομικές αντιλήψεις κυριαρχούνται οι αποφάσεις.!!!


Οι τιμωρίες στο «Ράδιο Αρβύλα» για τον Πεταλωτή και τον Άνθιμο - αλήθεια με ποια λογική θεωρείται ότι είναι ιεροσυλία να ασχοληθείς  με τον υπηρέτη του Κυρίου; Όλοι υπηρέτες του Κυρίου είμαστε και όλοι μπορούμε να δεχτούμε κριτική-τα πρόστιμα στον Λάκη Λαζόπουλο και το καλύτερο ακόμα που γέλασε κάθε πικραμένος, είναι που πρόσφατα η ταινία, ελαφρά κωμωδία, «Straight story» που παίχτηκε πρόπερσι στα σινεμά, έκοψε γύρω στα 400.000 εισιτήρια, την είδαν παιδάκια και γενικά πρόκειται για μια ελαφρά χαριτωμένη κωμωδία. Επειδή το Mega την πρόβαλε πριν τις 11 το βράδυ και επειδή η πλειοψηφία των ηρώων είναι ομοφυλόφιλοι, το πολύ προχωρημένο στα μυαλά ΕΡΣ έβαλε πρόστιμο στο Μega που το πρόβαλε πριν τις 11!!!


Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να είχε βάλει πρόστιμα και στο «Φίφης ο αχτύπητος» με τον Παράβα, καθώς ο Παράβας στα χρόνια του 60 έκανε την τρελή αδελφή ή στις ταινίες που έκανες ο Ηλιάδης τον ομοφυλόφιλο ή ο Δημήτρης Νικολαΐδης στο δόλωμα.


Συγχρόνως ρίχνει και ένα πρόστιμο στον Παπακαλιάτη γιατί μια από τις ηρωίδες είναι τρανσέξουαλ, γιατί σύμφωνα με αυτούς τους κυρίους τρανσέξουαλ δεν υπάρχουν στην κοινωνία.


Μπορεί κανείς να αστειευτεί και να γελάσει με όλα αυτά αν ο σπόρος του δεν ήταν βαθιά φασιστικός και επικίνδυνος για την κοινωνία. Το να μην έχεις χιούμορ ή το να είσαι ρατσιστής δεν είναι  ωραίο αλλά είναι δικαίωμά σου. Το να μην έχεις χιούμορ να είσαι ρατσιστής και να είσαι σε τέτοια θέση σαν το ΕΡΣ, δεν είναι δικαίωμα σου γιατί δίνεις το τόνο σε μια κοινωνία και  στην συγκεκριμένη περίπτωση ο τόνος είναι εντελώς φάλτσος.


Μήπως ο κύριος Ραγκούσης ή ο κύριος Πεταλωτής ή κάποιος άλλος ή όλα τα κόμματα μαζί θα έπρεπε να κάτσουν και να σκεφτούν όχι απλώς τι γίνεται με τη συγκεκριμένη «ανεξάρτητη αρχή», αλλά και με τους συγκεκριμένους που το αποτελούν και που σίγουρα μόνο καλό δεν κάνουν είτε στην
TV είτε στην κοινωνία.

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Εκπομπές με ρετρό διάθεση
› 
Ο πλούτος μέσα στη φτώχεια…
› 
Με ματιά αθώα σαν παιδιού…
› 
90 χρόνια μετά…
› 
Ο Αθανάσιος Διάκος και ο κ. Λούκος…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Ιάσων Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης (1964-… ελπίζω πολλά χρόνια μετά!!!) είναι εδώ γιατί «φαγώθηκε» ο Μανόλης Σαββίδης γι’ αυτό –άλλο που δεν ήθελα, εκ των υστέρων το μετάνιωσε αλλά δεν το ξέχασα εγώ– και επειδή όλο αυτό έχει σχέση με το φαΐ το βρήκε πολύ λογικό!!! Επίσης, είναι εδώ γιατί πάντα χρειάζεται μια φωνή λογικής ανάμεσα σε τόσους βαθιά μορφωμένους, καλλιεργημένους αλλά πάνω απ’ όλα ειδικευμένους ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους αισθάνεται σαν ένα μικρό γουρουνάκι κυλισμένο στο βούρκο… κατά τα άλλα ζει, αναπνέει, χαίρεται, μιλάει, γράφει και άλλα πολλά… αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης…
« Bloggers