Αχ αυτή η σεξουαλική ολοκλήρωση…
5.1.2009 
Τις προάλλες βρέθηκα και πάλι στο σπίτι της Ρίτας για το καθιερωμένο μας κους κους. Αυτή τη φορά τα νέα ήταν συνταρακτικά: η φίλη μας η Μαρίνα, ετών 24, πήρε τη μεγάλη απόφαση και άφησε πίσω της την αγνή και άσπιλη ζωή της, κοινώς βίωσε την πρώτη σεξουαλική της εμπειρία! Μόνο πάρτι που δεν διοργανώσαμε. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα την άγχωνε πολύ και το είχε μεταδώσει και σε μας. Όσες προσπάθειες κι αν κάναμε από την πλευρά μας μπας και δει άσπρη μέρα, πέφτανε στο κενό. Ώσπου σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Σωτήρης. Η Μαρίνα είναι μια όμορφη κοπέλα που όμως οι παλαιών αρχών γονείς της δεν της επέτρεπαν σαν κοριτσάκι να πολυβγαίνει από το σπίτι και να έχει παρέες, και όταν κλήθηκε να συναναστραφεί με το αντίθετο φύλο κατά τα φοιτητικά της χρόνια τα βρήκε μπαστούνια. Η Ρίτα, ως πιο ξεπεταγμένη, αδυνατούσε να δεχτεί ότι ένα κορίτσι σε προχωρημένη ηλικία μπορεί να είναι τόσο άπειρο στον ερωτικό τομέα. Έτσι, ανέλαβα για άλλη μια φορά να τη βγάλω από το μικρόκοσμό της!

 
Για τις κοπέλες το ζήτημα της σεξουαλικής ολοκλήρωσης είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι για τους άντρες. Αυτό συμβαίνει για ποικίλους λόγους που είτε αφορούν τις ίδιες (υπέρμετρες φοβίες για τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ανασφάλεια για το σώμα και τις επιδόσεις τους, άγχος για τον επικείμενο πόνο και τις ορμονικές αλλαγές που επέρχονται και, για τις πιο ρομαντικές, αναμονή του μεγάλου έρωτα) είτε, όπως στην περίπτωση της Μαρίνας, έχουν να κάνουν με το στενό οικογενειακό περιβάλλον όπου ακόμα και σήμερα συναντάμε αντιλήψεις που θέλουν τη γυναίκα παρθένα μέχρι το γάμο ή που ενισχύουν την άποψη ότι οι γυναίκες με σεξουαλική εμπειρία είναι ελαφρών ηθών. Οι παράμετροι αυτές δεν μπορούν να αγνοηθούν και κατά συνέπεια να κρίνουμε αυστηρά όποια δεν είχε την τύχη να μεγαλώσει απαλλαγμένη από ενοχές σε ό,τι αφορά την αλληλεπίδραση με το άλλο φύλο.

 
Παρ’ όλα αυτά, αν και το Ριτάκι το έθεσε κάπως γενικά και χοντροκομμένα, δεν έχει απόλυτο άδικο. Το φαινόμενο είναι σύνηθες και αυτό προβληματίζει. Είναι κρίμα ακόμα και στις μέρες μας να θεωρείται ταμπού η σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών ή, ακόμα χειρότερα, οι ίδιες να το αποδέχονται, συνειδητά ή υποσυνείδητα, και να πράττουν αναλόγως. Όσοι εξωτερικοί παράγοντες κι αν συμβάλλουν στη διατήρηση αυτής της κατάστασης, μήπως εκείνες φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη; Μήπως φοβούνται τελικά την ελευθερία που με τόσους αγώνες κατέκτησαν οι γυναίκες στο παρελθόν;

 
Θεωρώ χαζό και μόνο που μιλάω ειδικά για τις γυναίκες. Η ανεμπόδιστη έκφραση στον ερωτικό τομέα είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων και συμβάλλει στη διαμόρφωση-ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Αν κάποιος καθυστερήσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα, ας είναι δική του επιλογή και μόνο. Σε κάθε περίπτωση, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, συνειδητοποιεί την αξία του έρωτα και αναφωνεί αυθόρμητα… αλληλούια!
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
One night… disaster!
› 
Βέρα στο δεξί… ή και κάπου αλλού!
› 
Στρουμφοχωριό
© ΙΣΤΟΣ 2024
Όλια Παναρέτου
Η Όλια Παναρέτου (γεννημένη το 1984 στην πανέμορφη Κέρκυρα), αναζητήτρια της αλήθειας, της ειλικρίνειας και της ελεύθερης έκφρασης, αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, βρέθηκε εδώ και διαδίδει το μήνυμα: Καιρός να ξαναβρούμε τη χαμένη επικοινωνία μας, να διδαχτούμε από τη ζωή και να μιλήσουμε ανοιχτά, αλλιώς ας σωπάσουμε για πάντα!
« Bloggers