One night… disaster!
9.2.2009 
Όταν έδωσα στη Ρίτα τα κλειδιά μου για να έρθει να κοιμηθεί στο σπίτι μου μετά τη σαββατιάτικη έξοδό της, είχα στο μυαλό μου ένα ανέμελο πρωινό καφεδάκι με τη φίλη μου και όχι να μου ανέβει ακόμα περισσότερο ο πυρετός. Το θέαμα, κινηματογραφικό: Ρούχα διάσπαρτα στο σαλόνι, η Ρίτα μισόγυμνη να κοιμάται στον καναπέ και στο τραπεζάκι δίπλα της ένα σημείωμα που έλεγε «τα λέμε». Την ξύπνησα αμέσως. Πέρασε καμιά ώρα μέχρι να συνέλθει και να μπορέσει να διατυπώσει σωστά μια πρόταση. Έπιανε συνέχεια το κεφάλι της και ξεφυσούσε με μανία. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μιλήσει και άφησε εμένα άφωνη. Μετά από μια βραδιά με άφθονο αλκοόλ κατέληξε να κάνει σεξ με τον επί χρόνια κολλητό της. Ποτέ δεν τον είχε δει ερωτικά και ούτε φυσικά ήθελε να κάνει σχέση μαζί του. Το ότι το είχε μετανιώσει ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο κι ο φόβος της για τη συνέχεια της σχέσης τους εμφανής. Και τώρα;


Τα one night stand ασφαλώς και έχουν πλέον απενοχοποιηθεί ως τρόπος σεξουαλικής έκφρασης για τους… ελεύθερους πολιορκημένους, η επιλογή όμως του προσώπου με τον οποίο θα το επιχειρήσεις είναι μεγίστης σημασίας. Όταν μιλάμε για κάποιους που απλά η σαρκική έλξη τούς έφερε κοντά, πέρα από τον δικαιολογημένο φόβο του αγνώστου, δεν τίθεται θέμα συναισθηματικής αναστάτωσης και τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκαθαρισμένα εξαρχής. Στις περιπτώσεις, όμως, όπου υπάρχει ήδη συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα στα εμπλεκόμενα άτομα διακυβεύονται ουσιωδώς οι σχέσεις. Μεταξύ φίλων, ανεξαρτήτως φύλου, ενυπάρχει ένα είδος ερωτισμού, καθώς για να κάνεις κάποιον μέρος της ζωής σου έχεις ήδη γοητευτεί από ορισμένα χαρακτηριστικά του. Όταν έχουμε να κάνουμε με straight και δη φιλία άντρα-γυναίκας, η υποτυπώδης έλξη μπορεί υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να ξεφύγει από τον έλεγχο. Μπορεί, όμως, να συμβεί τυχαία κάτι τέτοιο; Χωρίς να είμαι απόλυτη, πιστεύω πως όχι. Συνήθως ο ένας από τους δύο έτρεφε ανέκαθεν ερωτικά συναισθήματα για τον άλλο, τα οποία έκρυβε επιμελώς, και ο έτερος μπορεί να το είδε απλά σαν έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης της αγάπης του προς τον άλλον, με συνυπαίτια την οικειότητα. Από τη στιγμή που ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις μιας εκ των προτέρων συζήτησης για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, το αποτέλεσμα είναι μοιραίο και για τις δυο πλευρές, αφού τα δεδομένα της σχέσης αλλάζουν και κανείς στην τελική δεν έχει αυτό που θέλει –ο ένας τον έρωτα και ο άλλος το φίλο του πίσω. Το μόνο που μπορεί να σωθεί με μια μετέπειτα ανοιχτή συζήτηση είναι ο σεβασμός απέναντι στον άλλον και η αποφυγή της δημιουργίας μιας αρρωστημένης σχέσης, από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.


Όταν είσαι φίλος με τον άλλον για χρόνια –και όχι απλά τον ξέρεις και κάνετε παρέα– δεν υπάρχει αυτό που λέμε σωστό timing για ερωτικό δεσμό. Οφείλουμε να μην υποτιμάμε τη δύναμη της σαρκικής επαφής και να ζυγίζουμε τα θέλω μας αποφεύγοντας ανώριμες-παρορμητικές κινήσεις που θα μας κοστίσουν. Η ψυχοφθόρα διαδικασία στην οποία μπήκε η Ρίτα θα την κάνει να συνειδητοποιήσει πολλά πράγματα.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Στρουμφοχωριό
› 
One night… disaster!
› 
Βέρα στο δεξί… ή και κάπου αλλού!
› 
Η καλλονή Louise
› 
Gucci vs... κουρελού!
© ΙΣΤΟΣ 2024
Όλια Παναρέτου
Η Όλια Παναρέτου (γεννημένη το 1984 στην πανέμορφη Κέρκυρα), αναζητήτρια της αλήθειας, της ειλικρίνειας και της ελεύθερης έκφρασης, αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, βρέθηκε εδώ και διαδίδει το μήνυμα: Καιρός να ξαναβρούμε τη χαμένη επικοινωνία μας, να διδαχτούμε από τη ζωή και να μιλήσουμε ανοιχτά, αλλιώς ας σωπάσουμε για πάντα!
« Bloggers