Ο θάνατος τού Μεγάλου Ινστρούκτορα (Α' μέρος)
4.4.2009 - 6:04:39 PM 



Τέτοιες μέρες,τέσσερα χρόνια πρίν, πέθαινε στη Ρώμη ο επιφανέστερος Πάπας τών τελευταίων τριακοσίων χρόνων (κάθε τόσα χρόνια χρειάζεται για να εμφανιστεί ένας τέτοιος!),ο Ιωάννης Παύλος ο Β. Με όρους ιστορίας-και όχι με όρους αντιπάθειας-υπήρξε Μέγας,γιατί πράγματι άλλαξε τον ρού τής ιστορίας. Υπήρξε εμβληματική μορφή για την αλλαγή στο ανατολικό μπλόκ,ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω απο αυτές τίς εξελίξεις και η επιρροή του σ'αυτές έδωσε μιά καινούργια αίγλη-αν και όπως αποδεικνύεται εντελώς παροδική-στην Εκκλησία τής Ρώμης. Και σα να μη φτάνει αυτό η ιστορία τού προσέφερε τη χαρά να δεί να ολοκληρώνεται αυτή η αλλαγή και θάλεγα ακόμη και να τη δεί και να παγιώνεται.Οι μεγάλοι τυχεροί τής ιστορίας!

Η ιστορία μίλησε γι'αυτόν,ας μιλήσει τώρα κι η αντιπάθεια! Στα συστατικά κάθε "καλού" προκαθήμενου είναι και η ικανότητα του να δημιουργεί στους αντιπάλούς του τη μοχθηρή διάθεση να συνεταιριστεί με το σατανά. Το ζήσαμε κι εμείς στην Ελλάδα με το μακαρίτη το Χριστόδουλο...Ο Πάπας Βοϊτύλα όμως ευτύχησε να μείνει πολύ καιρό στην ηγεσία τής Καθολικής Εκκλησίας και φυσικό είναι ότι στη στρατειά τών πολλών "αγγέλων" που είχε γιά φίλους (με προεξάρχοντα τον Ρήγκαν) να έχει απέναντί του κι ένα ανάλογα μεγάλο και αξιόλογο στρατό απο Βελζεβούληδες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πολεμούσαν. Στη πραγματικότητα ο Πολωνός δικτάτορας,στρατηγός Γιαρουζέλσκι ήταν ο πιό ακίνδυνος απο όλους αυτούς. Βρισκόταν πολύ πίσω στην ουρά,σχεδόν τελευταίος και πολύ κοντά στη τάξη τών αγγέλων τού Πάπα (εκεί τον έφερε η έμφυτη ηλιθιότητα του). Ποιός ηγούνταν αυτής τής στρατιάς που αντιστάθηκε στη γεροντική αλλά θαλερή Παπική ορμή; Κάποιος απ'το Κρεμλίνο; (που εκείνη την ίδια περίοδο άλλαζε ήγέτες σα τα πουκάμισα, μέχρι να κατασταλλάξει στο Γκορμπατσώφ που άλλαξε τα φώτα στο Κρεμλίνο). Ή μήπως κάποιος απ'τη σκυλιασμένη εναντίον τού Πάπα αλλά παραπαίουσα πιά Ιταλική αριστερά τής περιόδου; Σε καμιά περίπτωση πάντως οι "απροφύλακτοι" αφρικανοί που θερίζονταν απ'το έητζ.

Όλων το μυαλό πάει στο δαιμόνιο ιταλό συγγραφέα και συνειδητοποιημένο αντικληρικαλιστή, το Ντάριο Φο, που όντας στη πρωτοκαθεδρία τού αντιπαπισμού συνέπεσε κιόλας να πάρει κι ένα Νόμπελ λογοτεχνίας,που εν μέρει καταξίωσε και αυτό τον αντιπαπισμό του. Ο αρχιβελζεβούλης που αντστρατεύθηκε το Πάπα και που είναι ο μόνος που με ιστορικούς όρους τον νίκησε,δεν είναι άλλος απο το σατανικό (ακόμη και στη μορφή) ,κατά διαφόρους ύποπτα σκεπτόμενους, και αμφιλεγόμενος, καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα Μαουρίτσιο Κατελάν!

 
 Ο Μαουρίτσιο Κατελάν προσευχόμενος πριν τη βεβήλωση.Το χιούμορ, σκοτώνοντας, σώζει!
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Η σφαγή τών νηπίων
› 
Seydou Keyta (A' μέρος)
› 
Ο κινητήρας τών αισθήσεων
› 
Αβγά και χρυσές πορδές
› 
Το κακό οικόπεδο κάνει τον καλό αρχιτέκτονα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Εικονολογάς
«Γεννημένος στο –μακρινό πια– 1958, ασχολούμαι με το να παράγω, να καταναλώνω, να διαβάζω και εσχάτως να γράφω για εικόνες».
« Bloggers