Σα βγεις στο πηγαιμό για τις εκπτώσεις...
18.7.2011 - 11:27:23 AM 
Να εύχεσαι δύο πράγματα: πρώτον, να πετύχεις την πωλήτρια σε καλή μέρα και δεύτερον, να μη σε πιάσει «το αφιόνι»... το γνωστό «αφιόνι» του ψωνίζειν ό,τι έχει κάτω από είκοσι ευρώ! Και γνωρίζεις (τόσα χρόνια στο κουρμπέτι των αγορών σε περίοδο εκπτώσεων!) πως όσο και λεπταίσθητη να είσαι, σαν πρόσηβη θα φερθείς μπροστά σε κρέμα που μειώνει την παραγωγή σμήγματος και θα αγοράσεις όλη τη σκαρταδούρα. 
 
Πάνω, λοιπόν, στον καταναλωτικό οίστρο θα πρέπει να πράξεις συνετά και ουχί σα λυσικόμη Μαινάδα εκστασιασμένη από τις κόκκινες τιμές πάνω στα ταμπελάκια. Θα πρέπει να συμπεριφερθείς σα λεπτοφυές αιλουροειδές, που μόλις βρήκε το θήραμά του... αρπάζοντάς το αποτελεσματικά και έγκαιρα. Εχεφρόνως, να σκεφτείς τι πραγματικά έχει ανάγκη η γκαρνταρόμπα σου αποφεύγοντας τις παγίδες των αδυσώπητων πωλητών.
 
Για να μην κλαις, λοιπόν, πάνω από το λογαριασμό της πιστωτικής σου κάρτας τον Αύγουστο, σας παρουσιάζω τις αγοραστικές κακοτοπιές. Το παρακάτω πρόγραμμα στρατιωτικής πειθαρχίας δεν απέχει παρασάγγας από την προετοιμασία αθλητή, που κατεβαίνει σε Ολυμπιακούς αγώνες. Ανεβείτε τη κλίμακα των εκπτώσεων ευθαρσώς... κιοτεύουν, ω ρε τα γυναικόπαιδα, μπροστά στην μανία κατανάλωσης;;;
 
 
«Εκπτωτικό» σκαλί πρώτο
Μη ψωνίσετε τουλάχιστον είκοσι μέρες πριν τις εκπτώσεις. Δείξτε ευθυκρισία και αυτοσυγκράτηση! Κλείστε τα αυτιά σας στην «παραφιλολογία» των πωλητριών και Φαρισέων ότι δεν θα υπάρχει το συγκεκριμένο κομμάτι την περίοδο των εκπτώσεων «και όποιος προλάβει, τον Παναγάθο συνάντησε! Αυτά, συνήθως, είναι ασύστολα ψέμματα, στα οποία δεν πρέπει πια να δείχνουμε καμία ευπείθεια. Τυχόν παρρεκλίσεις από το προειρημένο βήμα, δικαιολογούνται μόνο για αυτες, που πήγαν διακοπές πριν οι τιμές να πέσουν.
 
 
«Εκπτωτικό» σκαλί δεύτερο
Η «παρασάνταλη» ντουλάπα μπορεί μόνο αρνητικά επακόλουθα να έχει. Συμμαζέψτε το ρουχιακό θερινό συρφερτό των ερμαρίων σας και οι επιτυχημένες καθώς και εύστοχες αγορές θα είναι στο (άδειο) σας τσεπάκι, παιχνιδάκι. Η τάξη μέσα στη ντουλάπα θα σας βοηθήσει να δείτε τι ακριβώς σας λείπει για να πετύχετε τους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, που φαντάζεστε να δημιουργήσετε με τη σύμπραξη των νέων αποκτημάτων σας! Αν παραδείγματος χάρη και Βέρας γραφή, έχετε χίλια τετρακόσια εξήντα δύο μάυρα σόρτς, νομίζω πως δε χρειάζεστε άλλο ένα... σωστά; Το ερώτημα είναι, σαφέστατα, ρητορικό. Φυσικά, και δεν το έχετε ανάγκη... ακόμα και αν κάνει πέντε ευρώ, έχει τέλεια υφή, κάνει εξαιρετική εφαρμογή και θα το φοράτε συνέχεια! Μήπως, τελικά, το χρειάζεστε αυτό το σορτς;! Α πα πα... μην παρρεκλίνουμε από το θεμιτό και επιθυμητό... ήπαγε πίσω μου σατανά... φτού φτού!
 
 
«Εκπτωτικό» σκαλί τρίτο
Το ημερολόγιο και ο Σρόιτερ, που έχει μείνει στην Αθήνα να ψήνεται στο λιοπύρι της ενημέρωσης (να περάσω πυρκαγιά με τον Αντώνη και τι στον κόσμο!), λέει πως είναι δεκατέσσερις του μήνα. Αύριο είναι η μεγάλη μέρα εξόδου για αγορές κάτω από το κόστος. Νιώθεις σχεδόν συγκίνηση για όλα τα εύμορφα υλικά καλούδια, που θα γίνουν δικά σου με πενιχρό αντίτιμο. Όλα μοιάζουν βαμμένα ρόζ και η ευτυχία κατακλύζει όλο το συμπαντικό γυναικείο πληθυσμό. Μέχρι και η επανάληψη του μουσικο-χορευτικού σόου με τον Αρναούτογλου, σου φαίνεται συμπαθητική επιλογή του «Μεγάλου Καναλιού». Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά και ανθηρά, όμως, στα καταστήματα. Ένα κράνος, μία πανοπλία, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο... ένα τάπερ με κεφτεδάκια, βρε κηδεστή (δε θέλω και πολλές οικειότητες!), που μπορεί να λειτουργήσει ωσάν πολεμικός εξοπλισμός, θα είναι ωφέλιμο να είναι εύκαιρα.
 
Μήνα να φταίει η οικονομική κρίση; Μήνα τα καταμήνια; Δε μπορώ να απαντήσω με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά μια αλλοπροσαλιά και μια αγένεια... κατά τι το βιώνεις αυτές τις «άγιες» και θεογενείς μέρες των εκπτώσεων από τις υπόλοιπες κυρίες, που έχουν βγει για να αφήσουν τον όβολό τους στα ταμεία των μαγαζιών. Οι βαθιές αναπνοές, που τραντάζουν ολάκερο το διάφραγμά σας, θα προασπίσουν την αξιοπρέπεια σας. Δώστε τόπο στην οργή στην εύσωμη κοπέλια, που τραβάει το φούξια small φουστάκι από τα χέρια σας και πάρτε το σε λάιμ απόχρωση, που τελικά είναι και πιο του συρμού. Μη βωμολοχήσετε, επειδή σας πήραν τη σειρά στο δοκιμαστήριο και φανείτε αντάξια των περιστάσεων. Μην νευριάσετε, που κοντεύει να πάθει μέχρι και ο νωτιαίος σας μυελός αρθραλγία από την ορθοστασία στην ουρά του ταμείου. (Μήπως, εν τέλει, να αγκυροβολήσω στην οικία;)
 
Είναι στοιχείο της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας... ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δείκτη μας... όπως τα δίποδα συντρόφια μας, που παράγουν με το κιλό την τεστοστερόνη, πάνε στο γήπεδο και φέρονται σαν πρωτο-ξάδελφα του Νεάτερνταλ... έτσι και εμείς πάμε στο κατάστημα με τα ρούχα, καλλυντικά, παπούτσια και τσαταλιάζουμε τα νεύρα των υπολοίπων πελατών ή πωλητριών. Αποφύγετε τις προαναφερθείσες επονείδιστες τακτικές και κάντε μία καλή πράξη φέτος στις εκπτώσεις αφαιρώντας από το κάρμα σας επιπλέον αρνητική αύρα!  Για να ακούσετε την ευχή «με γειά σας!» και να πιάσει τόπο.
 
 
«Εκπτωτικό» σκαλί τέταρτο
Έχεις, λοιπόν, υποσχεθεί στον εαυτό σου πως θα έχεις διαγωγή κοσμιοτάτη. Πως κανένα συμβάν δε θα καταφέρει να κατακρημνύσει το υψηλό επίπεδο συμπεριφοράς σου στο παχύρευστο βούρκο της κακιάς γυναικείας νοοτροπίας και πως τα Zanax σε ενέσιμη μορφή θα τα χορηγηθείς από το φαρμακείο δανεικά και αχρείαστα. Τι να διαλέξεις, όμως, που φέτος οι εκπτώσεις «έχουν πέσει στα πατώματα» και τις κοιτάς αφ’ υψηλού;! Τι πραγματικά σου είναι απαραίτητο, τώρα που οι πωλήτριες σου κάνουν τεμενάδες μετά την ξηρή αγοραστική περίοδο του Ιουνίου;! Να διαθέσεις όλο το επίδομα αδείας και μετά να καλέσεις κάποια μεταφορική για να κουβαλήσεις τον υφασμάτινο πλούτο στο σπίτι ή να είσαι εγγύς στη φειδωλή κατανάλωση των χρημάτων σου;! Αυτά είναι θεμελιώδη ερωτήματα υπαρξιακής φύσεως. Αυτές οι σκέψεις δίνουν τροφή στο μυαλό για παραγωγή φαιάς ουσίας. Αυτά, αυτά, αυτά.-
 
Ας σοβαρευτούμε... δεν είναι τόσο σημαντικά αυτά τα διαλογικά παιχνίδια του νου... φλέγον ζήτημα είναι τι θα βλέπουμε τώρα που αυτή η ενημερωτική εκπομπή με τίτλο «Κους-κους το μεσημέρι» έριξε αυλαία, δείγμα ότι η εγκυμοσύνη βάζει τη καριέρα της γυναίκας σε δεύτερη μοίρα. Δείγμα, επίσης, ότι οι καλές εκπομπές και τα ξεκατινιάσματα δεν έχουν πια θέση στις περιόδους λιτότητας της τηλεόρασης. Μόνο οι επαναλήψεις των σίριαλ όπως η αθάνατη «Λωξάνδρα» θα αντέξουν στο χρόνο (γιούπι!)...
 
Τελικά, δε με νοιάζει η Καραβάτου, αλλά τι να ψωνίσετε για να είστε ευτυχείς και εσείς και οι εργαζόμενοι στις λιανικές πωλήσεις του ρουχισμού και καλλωπισμού των θηλυκών. Super duper αγορά-επένδυση είναι τα καλλυντικά και αρώματα. Τα προϊόντα πάνω-κάτω τα ίδια είναι και οι τιμές στο μισό! Δεν ακούω καμία διαφορετική άποψη περί του συγκεκριμένου θέματος! Αγοράστε ό,τι σας λείπει τώρα και σε διπλές ποσότητες χωρίς φραγμούς και αναστολές. Ξε-λυσσάξτε, λοιπόν!
 
Όσον αφορά τα ρούχα, μην αγοράσετε χειμωνιάτικα, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην σας αρέσουν, όταν με το καλό και το ευοίωνο η ευκρασία του φθινοπώρου επιστρέψει ως λέξη και καιρικό φαινόμενο στα δελτία καιρού. Εξαιρούνται τα ζακετάκια σε γκρι, μπεζ ή μαύρη απόχρωση. Αγοράστε σκεπτόμενες ορθά τα καλοκαιρινά, που όντως τα θέλετε, θα τα φορέσετε και τα θεωρείτε χρειώδη όπως ένα ακόμη μαγιό, τα t-shirts ή κάποιο αέρινο φόρεμα.
 
Καλή αγορά είναι τα αληθινά κοσμήματα, καθώς και οι τσάντες των ονείρων σας (ανέγγιχτες σε τιμή μέχρι στιγμής) και τα θεϊκά ψηλατάκουνα πέδιλα. Όλα αυτά πιστεύω πως είναι αγορές, που δε θα μετανοιώσετε και θα σας αναβαθμίσουν στιλιστικά. Με γειά σας ξανά!
 
 
«Εκπτωτικό» σκαλί πέμπτο
Μόλις επιστρέψετε στην θαλπωρή του σπιτιού σας, δοκιμάστε ό,τι έχετε πάρει. Ό,τι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, πρέπει να επιστραφεί πάραυτα! Μη διστάσετε να πάρετε κάτι από τις νέες κολεξιόν,που λανσάρονται στα καταστήματα, αν πιστεύετε πως μπορείτε να το φορέσετε και τώρα, που το τζιτζίκι σκάει κάθε μεσημέρι με μαθηματική ακρίβεια, αλλά και πιο μετά που θα σκάτε εσείς, που επιστρέψατε από τις διακοπές στο γραφείο. Με γειά σας, τελειωτικά!
 
De facto, θα αγοράσετε κάτι, που δεν πρόκειται να φορέσετε ποτέ των ποτών. Κάτι το οποίο, θα μετανοιώνετε την ώρα και τη στιγμή, που βρέθηκε μπροστά σας και σας κάνει να μοιάζετε με κινέζικη αποβολή, όταν το φοράτε. Μην πτοείστε, όμως, μπορεί να συμβεί και στην οικογένεια της Τατιάνας Στεφανίδου! Με τις υγείες σας!

 
Υ.Γ. πρώτο: Φρενήρη τα γυναικόπαιδα ξαμολήθηκαν στους δρόμους των εμπορικών... θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές εμείς των πωλήσεων!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Tο πιο ενοχλητικό έντομο στον κόσμο είναι τα κουνούπια. Όχι μόνο σου ρουφάνε το αίμα με το καλαμάκι, αλλά θέλουν να στο επιβεβαιώσουν τριγυρνώντας πάνω από το αυτί σου όλο το βράδυ και προετοιμάζοντας σε για την αγρυπνία του Όσιου-Πατάπιου.
 
Υ.Γ. τρίτον: Στατιστικά στοιχεία μεσημεριανού μπάνιου Κυριακής:
90% περιεκτικότητα σε αμμωνία και 10% σε αλάτι η βιο-μάζα της θάλασσας.
70% αυξημένα τα ηχητικά ντεσιμπέλ στις ακρογυαλιές από τους επίδοξους ρακετίστες.
60% ανεβασμένα τα ποσοστά πλαστικών συσκευασιών άριστου, ραφιναρισμένου και κοσμαγάπητου λαδιού, που λειτουργούν ως σωστικές λέμβοι για τα ραμολιμέντα. Έλα... οι σημαδούρες να παίρνουν τη ρεβάνς!
30% οι ποσοστιαίες μονάδες της χρήσης τάπερ για μεταφορά και διατήρηση φρεσκομαγειρεμένου μουσακά από τα χεράκια της γιαγιάς για παραγέμισμα άδειου στομαχιού μετά το κολύμπι στα ανοιχτά.
Καλά μπάνια!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Kαι μου τα’ λεγε εμένα η Πέγκυ (Ζήνα)... «πολύ καλά περνάμε/ αρχίζω και φοβάμαι», αλλά την άκουγα;! Πού να την ακούσω! Και είναι και φιλοσοφημένη! Δεν τα λέει, έτσι, τυχαία! Κάποτε θα βάλω μυαλό...
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Ανοίγω τα χαρτιά μου...
› 
Φευ... ανήρ!
› 
Προς επίρρωσιν ανεχόρταγων επιθυμιών λόγω πτώσης των τιμών
› 
Θερινή παράνοια...
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers