«Αμλετικά» διλήμματα θερινής σεζόν
8.8.2011 - 1:00:46 PM 
Με τον ανάλογο λυρισμό, το κατάλληλο συναίσθημα, τους background ορυμαγδούς, έχει σχηματιστεί στο πρόσωπό σου η ορρωδία του διλήμματος: mule ή ψηλοτάκουνο;! Τα λόγια είναι περιττά στο οδυνηρό παράλληλο γυναικείο σύμπαν... τα ελευθερόφρονα κοράσια δεν πρέπει να διερωτώνται για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα για το τι θα επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αντιθετικές προτάσεις ενδυμασίας! Άλλωστε, στο ίδιο καταδικαστικό (κατ’ευφημησμον) για την προβληματιζόμενη (εσύ είσαι αυτή!) συμπέρασμα θα καταλήξεις: «Ό,τι και να διαλέξεις, βροχηδόν θα ξεστομίζονται τα καλά τα σχόλια!» και αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, γιατί και το ξεμάτιασμα έχει πεπερασμένο αριθμό ικανοποιητικής και επαρκούς εμβέλειας απαλοιφής της κακοπροαίρετης αύρας κάποιων, αν με κατανοείτε...
 
Θάττον ή βράδιον, θα σας πιέσουν οι συγκυρίες ( η μπάσα φωνή του καλού σας ακούγεται εκνευρισμένη από το σαλόνι ξεπερνώντας ακόμα και τις ηχητικές καμπάνες προσκεκλημένων σε δελτίο ειδήσεων: «Κούλααααααααααααααααααααααααααααααααα, ακόμα να ετοιμαστείς;! Εμμηνόπαυση θα μου’ρθει!»), να παρθεί από το δεξί ημισφαίριο του μυαλού σας η τελειωτική και ευελπιστώ ούχι αποκαρδιωτική απόφαση του τι να βάλατε. Συνελόντι ειπείν, έχετε έρθει,ετούτο το καλοκαίρι, στα πρόθυρα ή και στο κυρίως πιάτο των παρακάτω αμλετικών διλημμάτων...
 
 
Ολόσωμο ή μπικίνι;
Εξαρτάται από το τι μαύρισμα επιθυμείτε να αποκτήσετε, τι σωματότυπο διαθέτετε και αν θέλετε να χάσετε χρόνο από τη ζωή σας ψάχνοντας το εφημερεύον φαρμακείο του κατσικο-χωρίου, στο οποίο βρίσκεστε, για να σας προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον ενδεχόμενο κολικό, που θα πάθετε από την υγρασία  που κρατά η επιπλέον λίκρα του μπανιερού σας ταλανίζοντας την κοιλιακή σας χώρα.Η αλήθεια είναι, όμως, πως το ολόσωμο είναι μακράν πιο εντυπωσιακό μαγιό! Και τονίζει τη διαφορετικότητα του στιλ σας υπερτονίζοντας τα καλοσχηματισμένα σας άκρα. Αλλά το μπικίνι είναι η κλασική επιλογή για ευχάριστο, ελευθεριάζον μπάνιο με τα λιγότερα δυνατά άσπρα σημάδια μετά την πολύωρη έκθεση σας στον ήλιο.
 
Στην τελική ευθεία της απόφασης, προτιμούμε συχνότερα το μπικίνι και έτσι,για ξεκάρφωμα/ για να μη καταντάει και ανιάρο, επιλέγουμε το ιδιαίτερο κόψιμο του ολόσωμου!
 
 
Καπέλο ή μπαντάνα;
Εξαρτάται από το αν διαλέγεις μεταξύ του γριφώδους και σκοτεινού βλέμματος προερχόμενο από την αδυσώπητη καρηβαρία της ηλίασης (σαν άλλη πρωταγωνίστρα του Αγγελόπουλου, να αναρωτιέσαι αν τελικά κανέλα η κύμινο πρέπει να βάλεις στον κιμά για να σου πετύχει ο κεφτές!) ή το ξεβαμμένο μαλλί σκληρότητας κλίμακας γραβιέρας Νάξου, αυτό που θα είναι για σένα λιγότερο ενοχλητικό! Γιατί αν επιλέξεις το καπέλο, θα γλυτώσεις τον αμείλικτο πονοκέφαλο και δε θα χρειαστεί ολάκερη η παραγωγή της Bayer σε παυσίπονα για να πας να φας το σουβλάκι σου το βράδυ αγναντεύοντας τη γαλήνια θάλασσα με το ανάλογο πράο κεφάλι, αλλά δεν καλύπτει το τριχωτό της κεφαλής και σε βλέπω σαν άλλη Ντέμι Μουρ στην ταινία «Η Επίλεκτη» με ξυρισμένο κεφάλι, αφού η ψαλίδα έχει φτάσει έως τα τρίσβαθα της ρίζας. Εξεναντίας, η μπαντάνα λειτουργεί προστατευτικά για τα μαλλιά σας, αλλά τι να σου κάνει και ένα ύφασμα δύο τετραγωνικών;! Να καλύψει την κουτέλα, την κόμη, ή το σβέρκο;! Διάλεξε και πάρε πρόβλημα!
 
Στην τελική ευθεία της απόφασης, πάλι τη χρυσή τομή θα βρεις, ή βάζοντας τα μαλλιά μέσα στο καπέλο ή χρησιμοποιώντας αντιηλιακό για την κουπ σου και αναφωνόντας: «Δοξασμένη η ενυδάτωση, που μπορεί να προσφέρει ένα σπρέι!».
 
 
Σορτς ή φούστα;
Εξαρτάται από το αν θέλετε να είστε άνετες στις βόλτες σας τις βραδινές και προστατευμένες εν μέρει από τυχόν μικρόβια καθούμενες σε καρέκλες, περβάζια και άλλα τοιχάκια, που φτάνουν στο ύψος των μηρών, ή προτιμάτε να είστε πιο θηλυκές επιδεικνύοντας σε μεγαλύτερο βαθμό το πετυχημένο και αψεγάδιαστο μαύρισμα του μεσομπουτίου (μείζον ζήτημα αυτό!). Τα σορτς είναι χρειώδη για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις σας, αφού αντικαθιστούν επάξια τον καίριο ρόλο, που διαδραματίζει το παντελόνι των χειμερινών μηνών, αλλά και το πολύ το μποφόρ, το βαριέται και ο Κακλαμάνάκης. Η φούστα, πάλι, είναι πιο δυσκολοφόρετη, ακόμα και αν εφαρμόζει τέλεια πάνω στο γλουτό, αλλά αφορά αποκλειστικά εσάς το μήκος, που θα θελήσετε να φορέσετε και τον αριθμό των τραβηγμάτων προς τα κάτω του ελαστικού υφάσμάτος, που είστε διατεθειμένες να απαριθμησετε μέσα σε ένα βράδυ ή και μέρα. Φαίνεται πως το μεσοφόρι ετούτο αποτελεί ένα από μεγαλειώδη παράδοξα του κόσμου, αφού δεν υπακούει στους αμείλικτους νόμους της βαρύτητας και ανασηκώνεται διαρκώς και απαρεγκλίτως! Υπομονή...
 
Στην τελική ευθεία της απόφασης, αναλόγα με τις αντοχές σας και τι είδους touch και feeling έχετε πρόθεση να προσδώσετε στην αμφιέση σας, απαντάτε σε αυτό το κεφαλαιώδες δίλημμα της ζωής σας. Τι άλλο να πω και εγώ;! Μία κουφόνους, κομψοεπής ξανθομαλλούσα είμαι. Δε λύνω και το μεσανατολικό!
 
 
T-shirtή ραντάκι;
Εξαρτάται από την περριβαντολλογική θερμοκρασία, τη διάθεση σου για ανάδειξη των γυμνασμένων ώμων σου, την υποβόσκουσα θαλπερή κατάσταση της μαςσχάλης, την ταχύτητα εξάχνωσης του οργανισμού σας. Το μπλουζάκι με το μανικάκι κρατάει τα μπόσικα... αισθάνεσαι καλυμμένη χωρίς να ζεσταίνεσαι ιδιαιτέρως. Το καλοκαίρι, όμως, είναι μακρύ και ζεστό και οι μέρες του καύσωνα κοντοζυγώνουν. Τα μπλουζάκια με τιράντα είναι κοσμοσωτήρια σε καταστάσεις υψηλών βαθμών κελσίου και το παγωμένο τσάι μάννα εκ περιπτέρου, αλλά είναι και οι αποκαλύψεις του μπούστου που θα πρέπει να αναλογισθείς! Γιατί το τιραντέ εναρμονίζεται, συνήθως, με το ανάλογο βαθύ μπούστο, το οποίο μπορεί να σου ετοιμάσει εκπλήξεις, που θα κάνουν το φιλοθεάμον κοινό, να μην πλήξει.
 
Στην τελική ευθεία της απόφασης, φέρσου πιτήδεια και επέλεξε χοντρή τιράντα στο μπλουζάκι και γερό κράτημα στο στηθόδεσμο και δες τον κόσμο με άλλο μάτι... με το τρίτο μάτι του άγνωστου παρατηρητή, που και θα χορτάσει το σφριγηλό κάλλος του στήθους και εσύ θα αισθάνεσαι σεμνή και ταπεινή. Περίδοξο το wonder bra! Φόρο τιμής στο βασταγερό στράπλες σουτιέν! ΆΛΑ!
 
 
Μαύρισμα ή νεότητα;
Εξαρτάται αν είσαι ο τύπος του ανθρώπου, που ζεις για το εφήμερο ή για το μακροπρόθεσμο! Η επιπλέον στρώση καμένου δέρματος καλύπτει τους διεσταλμένους πόρους της επιδερμίδας, δημιουργεί την παραίσθηση ότι δεν έχεις ίχνος κυτταρίτιδας και θεωρείς πως είσαι πιο όμορφη και από τη Σκλεναρίκοβα (τώρα... που τη χώρισε ο Καρεμπε και έχει μπει στη διαδικασία να επιδείξει ότι ο χωρισμός της έκανε μόνο καλό και ότι ότι δε μυρίζει τη μάκα του ράστα σε απόσταση πουπουλένιου μαξιλαριού στην συζυγική κλίνη, μόνο ωφέλιμο φορτίο μπορεί να έχει για τα μόρια του οργανισμού της!). Η έκθεση στον ήλιο μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα... είναι γνωστό της πάσης. Το γνωρίζω, όμως, καλά πως δε μπορείς να αποφύγεις την αβάσταση επιθυμία σου να φωσφορίζει το λευκό σορτς πάνω στη μελαμψή επιδερμίδα. Το ξέρω πως τα πρόσκαιρα ωφέλη της ηλιοθεραπείας αποτελούν θέλγητρο ικανό να ξεχάσεις την υγεία σου και το διακαή σου πόθο να μείνεις για πάντα φαρφουρένιας επιδερμικής κατάστασης. Για να μη μπει ο κάθε κατεργάρης στον μπάγκο του...
 
Στην τελική ευθεία της απόφασης, αλείψου με αντιηλιακό υψηλής προστασίας και λιάσου μόνο κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Να ενυδατώνεσαι συχνά και ο Πανάχραντος, συμπαραστάτης εκείθεν και εντεύθεν.
 
To be or not to be fashionista? To be or not to be sexy? O Σαίξπηρ μέσα σας ελπίζω να έδωσε τις τελειωτικές απαντήσεις στα διλήμματά σας και η υπνολαλιά να πάψει μιά και πάνγκαλη. Ειδάλλως, εδώ θα είμαστε και αυτό το καλοκαίρι... σε θάλασσες και ακτές και τα ξανασυζητάμε!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Επίκαιρο γλωσσικό σαρδάμ: EΚΤΠΩΣΙΑΚΟΣ! Βασανίστε με ορθόδοξα... σας θερμοπαρακαλώ, εξ’αρχής!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Βασανίστε με ορθόδοξα, πάλι (από το Φάνη Πάλλη-Πετραλιά): Ξεγέννησε η Σκορδά... δε μπορώ να τη βλέπω με τούρλα την κοιλιά να τρώει το τριακοστό όγδοο γιουβαρλάκι σε επανάληψη και να τις εύχονται για το αγέννητο! Είναι αυτό best of;!
 
Υ.Γ. τρίτον: Kάποια πράγματα παραμένουν ίδια χειμώνα-καλοκαίρι... ο Άδωνης Γεωργιάδης τσακώνεται μόνος του στο Τηλεάστυ ωρυόμενος... τέτοιο πατιρντί εαυτού vs εαυτού μου, μόνο στην περίπτωση του Πλούταρχου έχω ξαναδεί, που τσακώνεται μόνος του, αφού δεν υπάρχει άλλος στο μουσικό σχήμα! Έχει και η μπουζουκλερί τις έριδές της.
 
Υ.Γ. τέταρτον: Τοστίνα, κατά τη ρουτίνα, είναι η ανία, που νιώθει το είναι σου, όταν ετοιμάζεσαι να ανοίξεις το αλουμινάχαρτο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στη δουλειά και εύχεσαι η γαλοπούλα να έχει μεταμορφωθεί σε αστακομακαρονάδα, το τυρί λίγων λιπαρών σε πατσίτσιο και το ψωμί ολικής αλέσεως σε παντεσπάνι... ΤΟΣΤΙΑΣΑΑΑΑΑΑΑΑ...
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
O παλιός είναι αλλιώς…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers