Ενοχοποιητικά ενδύματα
22.8.2011 - 9:51:32 AM 
Αναρωτιέστε ποιά είναι;! Είναι όλα εκείνα τα ρούχα, που αποδεικνύουν με το χρώμα τους, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, το συνδυασμό τους με τα υπόλοιπα κομμάτια του συνόλου, τι έκανες το προηγούμενο βράδυ ή τι επαγγέλεσαι ή ακόμη χειρότερα πόσο φρενοβλαβής είσαι ή χείριστα... τι εμμονή τριβελίζει τα εγκεφαλικά σου κύτταρα ταλανίζοντας τον τρόπο αμφίεσής σου και μειώνοντας τα έσοδα του χαζενέ σου. Για όλα ετούτα τα υφάσματα και τα πατρόν, που μαρτυρούν απτά, τα ολισθήματα της νύχτας και «τα κακουργήματα» της μέρας... πάντα τεχνηέντως... έρχεται αυτό το κείμενο για να επέλθει η ανάλογη κατηγόρια στο πρωτομελές δικαστηρίο της μόδας. Αθώοι όσοι προτιμούν την ουδετερότητα (αλλά μένουν στην αφάνεια... μακριά απο εμάς!).

 
«Θάλαττα, θάλαττα!»
Δεν επιθυμώ να αναφερθώ στις καταστάσεις λειψυδρίας μετά από την ολική αφυδάτωση μέχρι και της τελευταίας τρίχας-προστασίας του ρουθουνιού από την ηλιοθεραπεία και την επακόλουθη αναφώνηση του προαναφερθέντος αρχέγονου σλόγκαν ως σανίδα σωτηρίας στο εμπάρκο του οποιoδήποτε υγρού από κάθε κύτταρο. Έχω τον διακάη πόθο να εκθέσω την άποψη μου για το θαλασσί πουκάμισο, που επιλέγουν να φορέσουν κάποιοι άνδρες. Καλό είναι το σιέλ και πάει στην μελαχρινή ομορφάδα των μεσογειακών αρσενικών, αλλά δεν τους ενοχοποιεί κατά τι ότι έχουν βαθειά ελπίδα πως τελικά θα γίνουν μόνιμο τακτικό προσωπικό του ΟΑΣΑ τουλάχιστον ή θα περιπολούν τις δύσβατες περιοχές της Αθήνας επιβάλλοντας το νόμο, την τάξη, τη θαλπωρή και την αγάπη σε όποιον τολμήσει να τα παραβιάσει όλα αυτά και άλλα τόσα;!
 
Αμ... θέλει καρδιά και τόλμη το θαλασσί το υποκάμισο και δεν είναι για όλους! Με τζιν δείχνει δευτεροκλασάτο. Με μπλέ υφασμάτινο παντελόνι... ανιαρό και δεν σώνεται με τίποτα ο συνειρμός με το ένδοξο σώμα της εθνικής αστυνομίας. Γιούργια!
 
Απενεχοποίηση τώρα!: Φορέστε ένα πουκάμισο με ρίγα σε απαλό μπλε και εναρμονίστε το υπόλοιπο σύνολο με το αγαπημένο σας χρώμα. Τα παλ χρώματα θα ταιριάξουν πλήρως με το προτιμητέο ρούχο και θα κρατήσετε υψηλά τον πήχυ του ενδυματολογικού σας status.

 
Γραμματειακή υποστήριξη
Οι γραμματέες, αείποτε, μου έφερναν στο νου τον νεφεληγερέτη Δία, γιατί τις έχω στο μυαλό μου ως αυτές που θα συναθροίσουν όλο το χαρτομάνι γύρω τους και θα το βάλουν σε τάξη όπως ο ολύμπιος αρχηγός του δωδεκάθεου τους κεραυνούς και τα σύννεφα. Όμως, το να υιοιθετείτε το πατροπαράδοτο στιλ άσπρο πουκάμισο, μαύρη πενσιλ φούστα συνδυασμένο με γόβες και ενίοτε με κοκκάλινα γυαλιά της γραμματέως στις καθημερινές εξόδους σας εκτός γραφείου είναι απλώς νεφελώδες! Και θα θελήσετε να κρυφτείτε πίσω από την ομιχλώδη ατμόσφαιρα του μπαρ από τα τσιγάρα, όταν θα σας φωνάξουν να σηκώσετε το τηλέφωνο με το γνωστό ευγενικό ηχόχρωμα στη φωνή... αλλά θα είναι πια αργά για πισωγυρίσματα, αφού θα σας λείπει μόνο ο χαρτοφύλακας για να πιάσετε στασίδι στη γωνία και να ξεκινήσετε τη διευθέτηση των λογιστικών της επιχείρησης. Φταίνε τώρα οι άλλοι για την ενοχοποίση;! Δε νομίζω...
 
Απενοχοποίηση τώρα!: Φορεστε το συγκεκριμένο σύνολο με μικρές πινελιές από ροκ στοιχεία ή μεταμοντέρνας διακόσμησης. Δηλονότι, ένα ενδιαφέρον ζευγάρι πατούμενων peep-toe για το θέρος ή ankle boots για τη βαρυχειμωνιά, ένα πιο νεανικό χτένισμα ή ακόμα καλύτερα ένα εντυπωσιακό κόσμημα «θα απομυζήσει» τη σοβαροφάνεια από το συνόλο και θα του προσδώσει την ελαφρότητα που χρειάζεται για μία βραδινή έξοδο. Εν τέλει, τα καταφέρατε πάλι!

 
Πτήση 130
Καλά τα ταξίδια στα ουρανοθέμελα με τα αερωθούμενα και ευγενικές οι αεροσυνοδοί, έτοιμες να ηρεμήσουν κάθε ψυχασθενή επιβάτη, που στα τριάντα χιλιάδες πόδια πάνω από το στερεό φλοιό της γης, αποφάσισε πως τελικά ήταν κακή ιδέα να επιλέξουν τη μεταφορά από αέρος σε παραδεισένιο προορισμό. Ωφέλιμο και το τακούνι το τετράγωνο, το συμβατικό, της γιαγιάς για στιβαρό περπάτημα στους διαδρόμους της μετεξέλιξης του μαγικού χαλιού, κοινώς αεροπλάνου! Και το φουλάρι πολύ σικάτο... στο λαιμό σφιχτά δεμένο για να σκέφτεται η καημένη η συνοδός των αιθέρων δύο φορές πριν ξεροκαταπιεί του καθενός την κρίση πανικού. Αλλά αν δεν είσαι, τελικά, αυτή που θα επιδείξεις πως φοριέται το σωτήριο σωσίβιο στο επιβατικό παράφρον κοινό, το φουλάρι στον κύκνειο λαιμό σου ή περασμένο στους ώμους μπορεί να σε ενοχοποιήσει δίχως λόγο και αιτία και αυτά τα αναίτια σχόλια περί αεροδρομίων, προσγειώσεων και αναχωρήσεων πολύ θα σε νευριάσουν... το γνωρίζω. Και ας αφήσουμε την ουρανογνωσία στους πιλότους... άντε και στην Άση Μπήλιου!

Απενεχοποίηση τώρα!: Το φουλάρι (το έχω χιλιοπεί!) είναι σκόλοψ βασταγερός του στιλ μας και κανένα σχόλιο δε θα μας σκιάξει! Θα το φορέσουμε ανεμπόδιστα περίχυτο από το αρώμα μας. Προσφυές ένδυμα, απλώς, δεν είναι το πουκάμισο, αλλά το μπλουζάκι. Ανάλογα με το κόψιμο στο λαιμό, διαλέγεις και το δέσιμο του φουλαριού. Ο έστι μεθερμηνευόμενον, μία μπλούζα με ντεκολτέ σχήματος V
, δεν ταιριάζει με το φουλάρι δεμένο στο λαιμό... είναι θέμα γεωμετρίας και συμμετρίας. Τα έχει πει και ο Ευκλείδης με μεγάλη απήχηση στο κοινό πριν χιλιάδες χρόνια. Εσύ δεν έχεις, παρά να ακολουθήσεις.

 
Barbie icon
Δεν έχω κανένα προσωπικό με τη ξανθιά παιδική μου φίλη. Άλλωστε, μάλλον θα πρέπει να μου ζητήσει και το λόγο, που την πετσόκοβα με το ψαλίδι αφαιρώντας της δάχτυλα ή την κούρευα έτσι ώστε να καταταγεί την επομένη μέρα στα ΛΟΚ. Ούτε καν με το ξαναπώγονα Πολ, το ταίρι της, ο οποίος την ακολουθούσε σε ό,τι της ερχόταν να πράξει η Barbie, δεν έχω πρόβλημα ουδέν! Πιστός ωσάν καλοαναθρεμμένο ντόπερμαν την ενθάρρυνε από το να στήσει κομμωτήριο μέχρι να τρέχει με το τροχόσπιτο (που γινόταν και τσαγιέρα!) στα Καμένα Βούρλα. Αγόγγυστα... δεν έφερνε αντίρρηση... ούτε όταν της ερχόταν να το πάιξει Ραπουνζέλ και έβαζε το extension μέχρι τον αστράγαλο. Με το ροζ σε συνδυασμό με την έμβια ύλη έχω. Γιατί πως να το κάνουνε;! Το να ντυθείς χαρωπό κουφέτο πατώκορφα και να κυκλοφορήσεις στον μάταιο ετούτο κόσμο είναι ολίγον τι αλλοπαρμένο. Και ρεμβώδης προσωπικότητα να είσαι, δε δικαιολογείσαι και το ατόπημα θα σε φέρει σε δύσκολες προς διευθέτηση καταστάσεις...
 
Απενεχοποίηση τώρα!: Φόρεσε τις απαλές αποχρώσεις του παιδικού χρώματος ροζ με εξίσου ήρεμα χρώματα, όπως το μπεζ, το γκρι και το κίτρινο της ανοιχτής ώχρας. Αν θες κάτι πιο έντονο, προτίμησε το φούξια και συνδύασέ το με πορτοκαλί ή κάποιο άλλο φλουό χρώμα και άφησε τους όλους άφωνους με τις δυνατότητες σου στο να διαχειρίζεσαι το color blocking. Δε θέλει κόπο, θέλει budget(unfortunately)!!!

 
Το πιο καλό γκαρσόνι, είμαι εγώ...
Είτε μου παραγγέλνουν μαρίδες, είτε όχι! Ναι... ναι... το λευκό υποκάμισο άλλη μια φορά στοχοποιείται με αρνητικούς οιωνούς σε συνοδεία με το μαύρο παντελόνι. Γιατί το κοινότυπο συνδυαστικό εγχείρημα, το διάλεξαν για το προσωπικό τους όλες οι ψαροταβέρνες του κόσμου, εφόσον το άσπρο δείχνει καθαρό και ξάστερο και το μαύρο επιδέχεται όλη τη μπιχλιά της εργασίας. Γι’αυτoύς τους δύο παράγοντες δε μπορείς, μικρέ μου θεογενή άνδρα, να βάλεις τα ευκόλως (ενδυματολογικά) εννοούμενα πάνω σου και πολύ σε θλίβει η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί. Και τι να κάνεις κιόλας για να αποφύγεις τα κλισέ του ρουχισμού και τα υποκοριστικά με τις ανάλογες αναφωνήσεις του τύπου: «Παλικάρι, μία μελιτζανοσαλάτα στο τέσσεραααααα!», κάθε φορά που βρίσκεσαι σε περιβάλλον καταβροχθισμού εδεσμάτων και έχεις ντυθεί επίκαιρη σκακιέρα στα ασπρόμαυρα;! Πολλά μπορείς να πράξεις!
 
Απενεχοποίηση τώρα!: Σε πιο νεανικές ηλικίες σπάσε την κλασική διχρωμία με κάποια ζώνη σε funky απόχρωση του κόκκινου, πράσινου ή πορτοκαλί. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα παπούτσια σου. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, ευελπιστώ να έχετε βρει το στιλ σας και ναι μην πρέπει να καταλήγετε σε αυτά τα συνηθισμένα! Εεε... μα πια!
 

Jackie O
Έχεις ήδη μπει στο νόημα με αυτό τον τίτλο... μιλώ για το γνωστό χτένισμα-κρανοφόρος, την ανάλογη πέρλα στα ώτα και το μπολερό πανωφόρι με τρουακάρ τρία τέταρτα μανίκι. Αν δεν είσαι γυναίκα πρωθυπουργού άλλης εποχής, γιατί να βάλεις τέτοια κλασικούρα απάνω σου;! Υποψιάζομαι ότι πολλές θέλουν να δώσουν touch σικάτης οικονομικής επιφάνειας στο παρουσιαστικό τους και με μαθηματική ακρίβεια αντιγράφουν τους φθινοπωρινούς μήνες το εν λόγω look. Ή απλά είναι απατημένες;! Ίσως... ίσως!
 
Απενοχοποίηση τώρα!: Τα copyright επιτυχημένων συνόλων πολλοί εμιμήθηκαν, αλλά την αίγλη την έχει μοναχά ο πρώτος, που το σκέφτηκε, το φόρεσε και έλαμψε! Κάθε φορά που αντιγράφεις ένα ξακουστό look, πρόσεξε να το προσαρμόσεις στο δικό σου στιλ, την ηλικία σου, την εποχή σου και το κοινωνικό backgroundσου, γιατί το πιο πιθανό είναι να μοιάζει με κουστούμι αποκριάτικο. Περιφερής η εξέλιξη της μόδας... δε λέω... αλλά και ο κύκλος έχει μία αρχή και ένα τέλος, υποθέτω!
 
Σε τελική ανάλυση, καλοκαίρι έχουμε ακόμα και ο ιδρώτας τρέχει κορόμηλο στο μαγούλι μέχρι να πας στο ευχάριστα δροσερό εργασιακό περιβάλλον, οπότε μη σας πιέζω και εγώ και τούτα και εκείνα. Βάλτε ό,τι θέλετε και τα κεφάλια μέσα απο Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε σας δίνω παράταση χαλαρωσης! Σας το λέω! Φορέστε και τα ενοχοποιητικά ενδύματα και τα απενοχοιποιημένα, αλλά κάντε μπάνια τώρα, που προλαβάνετε...

 
Υ.Γ. πρώτον: Παρακολουθώντας τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, αναρωτιέται η ξανθιά παρουσιάστρια-μοντέλο-ό,τι έμεινε πίσω στην Άθηνα από το σωματείο των δημοσιογράφων και ρωτά το συνάδελφο της, που έχει εντρυφήσει στο αστυνομικό ρεπορτάζ, αν οι αστυνομικοί έχουν θορυβηθεί με το κύμα εγκληματικότητας των τελευταίων μηνών. Ο υπέργηρος δημοσιογράφος (οι νέοι journalists έχουν πάει στη Μύκονο!) απαντά με βλέμμα όλο ανησυχία και απόγνωση πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Εγώ λέω πως όντως είναι θορυβημένοι... μα που θα πάει αυτή η κατάσταση;! Να χρειάζονται δύο οχτάωρα για να διαβάσει κανείς ολόκληρη την αθλητική εφημερίδα σε περίοδο μετεγγραφών;! Νισάφι πια! Έχει και η εργασιακή εκμετάλλευση τα όρια της!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Η κάθε νέα γνωριμία με άνδρα μοιάζει με ντουζ με το λάστιχο της αυλής. Νομίζεις πως θα δροσιστείς και τρέχεις να ρίξεις το ύδωρ στην ωμοπλάτη, αλλά αυτό το λιμνάζον νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού τόση ώρα κάτω από τη ντάλα και καταλήγεις με εγκαύματα. Το νου σας!

 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Άσματα ασμάτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers