Τα νόστιμα του οινομαγειρείου της Βέρας (τα επιδόρπια)
3.10.2011 - 11:05:55 AM 
Τα επιδόρπια
 
Ήγγηκεν η ώρα η πολυπόθητην... η ώρα του γλυκού... του δροσερού φρούτου ή του χωνευτικού λικέρ! Τι να σας τρατάρω; Σουφλέ κοσμημάτων, φρουί γλασέ ζαχαρωτής μπουτονιέρας ή μήπως ένα ελαφρώς αλκοολούχο ηδύποτο δερμάτινης μπότας; Επιλέξτε με απολέμητη λογική αλλά και ψυχογενή παρόρμηση το επιδόρπιο της εμφάνισής σας, γιατί αυτό θα αφήσει την τελευταία γεύση στη γλώσσα τη δική σας και των ομοτράπεζών σας.
 
Καλή χώνεψη, λοιπόν (και εις άλλα τρικούβερτα γλέντια με υγεία, εργασία και υπερέκκριση χρηματικού εμβάσματος, αγχίνουν στιλ και πολτοποιημένης φλούδας περγαμόντου)...
 
 
Μεταλλιζέ ιλ φλοτάν σε αλουμινόχαρτο
Έχοντας στρώσει την πρώτη σειρά σαβαγιάρ και ενώ έχετε δεχτεί ότι στο φετινό τραπέζι δε θα απλώσετε ούτε μουσαμά ούτε κοφτό λευκό τραπεζομάντηλο, έρχεται η Ολλανδή Stella McCartney σεφ με σπεσιαλιτέ στα πανέ μεσοφόρια και με τη φουτουριστική της μαρέγκα θα σας προκαλέσει ιδιαίτερη λαίμαργη επιθυμία για λάμψη και τσαλάκωμα ωσάν ζαρωμένο αλουμινόχαρτο. Εσείς, απλώς, τσαλακωθείτε και πιείτε μία σόδα για να ξεφουσκώσετε!
 
Το σάκχαρό σας δε θα φτάσει το τέσσερα, αν δεν προσθέσετε πλεονάζουσα αστραφτερή γλυκαντική ουσία με απαστράπτοντα κοσμήματα. Είναι τόσο φωτογενές το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου φορέματος, που οποιοδήποτε ψήγμα μεταλλικής γρεναδίνης σε μορφή ενωτίου ή κολιέ, θα θεωρηθεί άστοχη υπερβολή. Λιτά και σεμνά και έχετε το γλυκό αυτό πιάτο έτοιμο σε λίγα λεπτά.
 
Στην κατάψυξη της περσινής ντουλάπας, δε θα βρείτε τίποτα δυστυχώς. Η συγκεκριμένη τάση είναι ύπουλη και αν παραστρατήσετε, η εικόνα θα αποκτήσει δυσεξίτελη μνεία για τις υπόλοιπες κυρίες. Ή αφήστε το, ή αν σας αρέσει πολύ, αγοράστε κάποιο κομμάτι και αποκτήστε το look Sanitas-Sanitas με θράσος και τσαλάκα ηράκλειου θάρρους.
 
 
Γιαουρτογλυκό με δανδέλα λάιμ
Για να σας πετύχει το συγκεκριμένο γλυκό πρέπει να ομοιογενοποιηθεί καλά το γιαούρτι με τη λιπαρή δαντέλα... και αυτό είναι τω όντι δύσκολα εκτελέσιμο! Όμως, η ελαφριά υφή του τελικού γαλακτοκομικού προϊόντος με τη φινέτσα του φρυγανισμένου lace μπισκότου, θα σας ανταποδώσει τον κόπο και το χρήμα, που ενδεχομένως σπαταλήσατε. Σωστές ποσότητες στην παρασκευή του επιδορπίου και όλα θα πάνε κατ’ευχήν.
 
Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο με τέτοιες δόσεις σακχάρου δανδέλας. Μπορεί οι σχεδιαστές του γλυκερού ενδύματος, να σύστησαν για το μενού του 2011 το total look του προαναφερθέντος υλικού, αλλά είμαι υπερβέβαιη πως αν φορέσεις πατώκορφα δανδέλα, μόνο δυσκολοχώνευτα κιτς μπορεί να φανείς. Αν θες να το τολμήσεις, πράξε το, αλλά το κρίμα στον οισοφάγο σου!
 
Στην κατάψυξη της πριν πέντε χρόνια περίπου ντουλάπας (αλλά και δείγματα από πέρσι), κάτι αραχνοΰφαντο θα βρεις. Η τάση είχε ξεκινήσει να αχνοφαίνεται από το 2010, αλλά δε γνωρίζω αν επένδυσες σε κάτι γαλακτερά δαντελωτό. Αν όχι, φέτος είναι η μεγάλη σου ευκαιρία να πραγματωποιήσεις εμφανίσεις, που θα απογειώσουν το sex appeal σου με τη μυσταγωγική εκλέπτυνση, που προσφέρει η ύφανση της δανδέλας.
 
 
Λουλουδάτο smoothie από ανθισμένο μπαχτσέ
Ρίξτε στο μπλέντερ κόκκινα τριαντάφυλλα και καβουρντισμένα κρίνα. Αναμείξτε με χρωματογενή ία και θα έχετε το οξύνουν εμπριμέ, που θα ζηλεύει και η πιο παραδοσιακή μαγείρισσα της γειτονιάς… για να καυχιέστε πως αν και τα λουλούδια είναι τάση στη μόδα, που δε ξεπερνιέται εύκολα, εσείς μονάχα καταφέρατε να την τηγανίσετε, και να μη μοιάζει σαν πατάτα προτηγανισμένη ΜcCain. Σωστή δόση ζάχαρης και όλοι θα αναφωνήσουν ότι ετοιμάσατε το πιο γλυκόπιοτο και λείο αναψυκτικό άνθεων!
 
Για να μη σας τρέχουμε στα επείγοντα από εμφάνιση υπερουριχαιμίας, μη ξεχάσετε να πιείτε και νερό εξόν του δροσερού smoothie, γιατί το νερό δεν το αντικαθιστά κανένα άλλο υγρό... όπερ μεθερμηνευόμενο εστί μονοχρωμία στα παπούτσια και τη τσάντα να συνοδεύει το λουλουδάτο μοτίβο του ρούχου, για να συγκρατήσετε τη πολυχυμώδη γευστική εντύπωση της παρουσίας σας με το εν λόγω μοτίβο.
 
Στην κατάψυξη της περσινής ντουλάπας σας, έχετε σίγουρα ένα υφασμάτινο ανθισμένο κήπο. Η τάση κυριαρχεί σα μανία στα σχεδιαστικά δρώμενα των μόδιστρων και εσείς ποτίζετε το αυλάκι του στιλ σας με μπόλικες γαρδένιες. Απλά, λίγο πιο επίκαιρο λίπασμα χρειάζεστε με τις κατάλληλες φθηνές αγορές.
 
 
Κομπόστα με χρυσά αστέρια, Μοσχάτο και ξηρούς καρπούς
Ό,τι έχει περισσέψει από την προετοιμασία των «εδώδιμων ρούχων», μπορείτε να τα προσθέσετε στο συγκεκριμένο πιάτο. Δηλαδή αστερόσκονη, λάμψη και φαντασία από κόμικ είναι ό,τι πρέπει για να ετοιμάσετε ένα νοστιμότατο χουσάφ, που μπορείτε να το σερβίρετε συνοδευόμενο με ένα λιτό χτένισμα και με ένα ακόμη πιο μετριοπαθές μακιγιάζ.
 
Το πιάτο είναι ιδιαίτερα gourmet, γι’αυτό να δείξετε το δέοντα σεβασμό στις αναλογίες. Τα πολλά αστέρια μπορούν να προκαλέσουν αγγελόκρουσμα. Έτσι, προτιμήστε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με το σχήμα των άστρων, ένα μπλουζάκι με το μοτίβο αυτό εμπνευσμένο από τα ουρανοθέμελα και στο τσακίρ κέφι φάτε και ένα μικρό κομμάτι από τη Μεγάλη Άρκτο.
 
Στην κατάψυξη της περασμένων και στοιβαγμένων ρούχων σας στα ερμάρια, θα βρείτε κάποιο απομεινάρι από μαντλέν με άστρα! Το παιχνίδι με τους φωτεινούς σηματοδότες του ουρανού δεν είναι καινούριο! Θυμίζει πιο πολύ δεκαετία του ογδόντα και την ποπ διάθεση των ενενήντα και αρμόζει στις πιο νεανικές ηλικίες όσον αφορά τα ενδύματα. Το λαμπερό άστρο σε ενώτιο μπορεί να φορεθεί από όλες.
 
 
Μπράουνι με επικάλυψη seventies και άρωμα τριαντάφυλλου
Αρχικά, θα λιώσετε μέσα σε σκεύος μπεν-μαρί μπορντό κουβερτούρα και ένα μεγάλο κομμάτι πετρόλ βουτύρου. Ενώ αυτά λιώνουν, εσείς θα ανακατέψετε στο μίξερ τσόχινο καπέλο και τους κροκούς οικολογικής γούνας. Αδειάζετε το μείγμα και το βάζετε σε κουζίνα, που έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμους, σε ένα ταψί με τετράγωνο τακούνι. Αφήνετε μισή ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, γαρνίρετε με παντελόνι καμπάνα και σιρόπι χίπι αισθητικής.
 
Με τις κατάλληλες σύγχρονες προσμήξεις υγειηνής μαύρης σοκολάτας, θα κάνετε το σύνολο να μοιάζει νεωτεριστικό και καινοτόμο παράλληλα με τη νύξη για την περίοδο της δεκαετίας των εβδομήντα. Η επιστροφή των ‘70s στο στιλιστικό φαγητό μόνο απελευθέρωση θα δώσει στις εμφανίσεις μας και ουχί αύξηση της χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων. Παίξτε την ηρωίδα ασπρόμαυρης ταινίας και χορτάστε με το παιχνίδισμα της εναλλαγής στενού-φαρδιού, που απλόχερα χαρίζει το μενού των senenties.
 
Από την κατάψυξη της περασμένης γκαρνταρόμπας σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πουά φουλάρια, τα ντεγκραντέ γυαλιά ηλίου, τα μακριά φορέματα, τα παντελόνια καμπάνες, τις ζώνες, που φοριούνται στη μέση, καθώς και τα μποτίνια με γούνινες λεπτομέρεις για να πετύχετε το συγκεκριμενό στιλ και να αισθανθείτε πως ζείτε σε παλαιότερες εποχές.
 
Και κάπου εδώ το γεύμα τελείωσε! Ελπίζω να χορτάσατε και μη σταματήσετε για ένα σουβλιστό μαύρο κολάν στο πρώτο τυχαίο κατάστημα! Φέτος, η κουζίνα είναι αποκλειστικά gourmet και εσείς τόσα χρόνια πάνω από τα κατσαρολικά των κλωστηρίων, μία πείρα τη διαθέτετε για να γίνετε πια ονομαστό fashion icon. Good luck! Εγώ τα υλικά, πάντως, σας τα έδωσα όλα και με το παραπάνω.
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Τόσα χρόνια στη θέαση διαφημίσεων για νόστιμες μους με μοντέλα που γλείφουν κουτάλια, έχω φτάσει στο σημαντικό συμπέρασμα πως ο τσίγκος του σκεύους είναι το απολαυστικότερο κομμάτι της υπόθεσης και όχι το εκάστοτε προφιτερόλ! Δεν εξηγείται αλλιώς τόσοι άνθρωποι, τόσα κουτάλια, τόσα γλυκά, τόσα σποτ, αλλά η ίδια ικανοποίηση!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Ο τίτλος administrator, που μου καταλογίζει ο υπολογιστής μου, με κάνει να νιώθω πως έχω εξουσία. Το μικρό μυρμήγκι ξανάνιωσε...!
 
Υ.Γ. τρίτον: Aπ’όλες τις βλακείες του κόσμου, αυτή με το μεγαλύτερο βεληνεκές είναι η πρωινή, γιατί με το που έχεις ξυπνήσει και αρχίζει ο εγκέφαλος τις λογικές διεργασίες, έτοιμος να απορροφήσει κάθε νέο στοιχείο, ενώ έχει προηγηθεί η απόλυτη ξεκούραση και η βραδυνή ηρεμία, ακούς την κοτσάνα και οι ανοιχτοί πόροι τη στέλνουν στα τρίσβαθα του δεξιού ημισφαιρίου του μυαλού σου με τέτοια ταχύτητα, που νομίζεις ότι οι αρτηρίες θα φράξουν μονομιάς. Για να μη μιλήσουμε για την απογευματινή βλακεία! Αν έχει ξεκινήσει η μέρα σου από τις έξι το πρωί και έχει φτάσει λίγο πολύ αισίως εφτά το απόγευμα, το στεφανιαίο νόσημα μοιάζει σύνηθες καρδιακό επεισόδιο ακόμη και για άτομα νεαρής ηλικίας από τις κεκαυμένες ατάκες! Όχι άλλο κάρβουνο!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Παγκόσμια αποκλειστικότητα... η πρώτη μετάδοση του ρητού είχε την εξής μορφή: «Φοβού τους άνδρας και δώρα φέροντες» και το είχε πει η γυναίκα του Λαοκόοντα στον ίδιο, όταν ένα βράδυ γύρισε αργά από το καπηλειό και της είχε πάρει δώρο ένα περιδέραιο με τη must φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους Ωραίας Ελένης-Πάρη. Μετά το άλλαξε ο Λαοκόων και το είπε για το Δούρειο Ίππο. Αδιάψευστο ιστορικό στοιχείο ότι πίσω από ένα μεγάλο άντρα κρύβεται πάντα μία μεγάλη γυναίκα και ότι οι συνήθεις πρακτικές των αρσενικών, όταν κάνουν κουτσουκέλα, είναι διαχρονικές.

 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers