Θρησκεύματα και αιρέσεις
1.11.2011 - 11:55:10 PM 
Δεν είναι κείμενο προσηλυτισμού! Είναι κείμενο προσόδιον για τα βασικά κομμάτια της νέας σεζόν, που πρέπει να αγοράσουμε για να αποκτήσουμε τα θεμέλια της αρόσιμης γκαρνταρόμπας στο φετινό χωράφι της μόδας. Είναι τα ενδύματα-κλειδιά, που πρέπει να λατρευτούν όπως ο Πανάχραντος και ο Υιός του, όπως ο Βλέπων Αλλάχ και όπως η ζωόμορφη Ίσιδα. Γιατί αν δεν προκαλέσουν λαϊκό προσκύνημα οι hot τάσεις για το 2011, ποιός θα το προκαλέσει;! Γιατί αν δεν γιορτάσουμε σε συμποσιακό και οργιαστικό πνεύμα στα εν άστει Διονύσια τα ρούχα, που θα πρωταγωνιστήσουν στη χειμερινή ντουλάπα μας, ποιόν θα υμνήσουμε;! Γιατί αν δεν βρούμε χρόνο για διαλογισμό και μελέτη για το πως θα βάλουμε τα νέα υφασμάτινα αποκτήματά μας, πως θα φτάσουμε στην θέωση και την πραότητα;! Την περίοδο των βροχών, όπως σύστησε ο Βούδας;! Jamais! Τώρα είναι η ώρα...

 
Το βινίλ κολάν της μαχόμενης θεάς Κάλι
Ως άλλη θεά μελαμψού χρώματος με τέσσερα χέρια και μακριά κόμη, θα μάχεσαι ενάντια στον ακαλαίσθητο Ρακταβίτζα και τα δαιμόνια της κακογουστιάς με το ανθεκτικό βινίλ κολάν σου, που θα το συνδυάσεις με μάλλινες ζακέτες και μποτίνια το πρωί και το βράδυ με ankle boots και μία βραδινή lingerie τύπου μπλούζα κρατώντας το φάκελο-τσαντάκι σου με τα πετράδια της αγάπης. Το ένα πόδι σου θα είναι πάνω στο ντεμοντέ Σίβα ποδοπατώντας τον και οι θεές Λαξίμ και Σάτι θα σε ζηλεύουν που είσαι τόσο κομψή και ξέρεις πως να ορίζεις το mix’n’match προς όφελος του στιλ σου και του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Στο τέλος, θα χορέψεις και από χαρά μαζί με την Κάλι σεϊκ και τσάμικο και όλα τα ντεφιλέ μόδας θα σείονται από τις ενδυματολογικές σου επιλογές. Ζήτω!
 
Αιρετικές επιλογές: Τα κοτλέ παντελόνια της θεάς Ντέβι αλλά και το ντένιμ σε έντονο χρώμα σου δίνουν ισάξιες εγγυήσεις για απαράμιλλο look και μία θέση στις πρώτες γραμμές των καταστίχων του Ραμαγιάννα. Παγανιστικής αφοσίωσης των καλοντυμένων ανά την υμφήλιο είναι και το τζιν καμπάνα και μία τελετή λατρείας θα την ρίξουμε για την πάρτη της πάνσεπτης Κάλι!
 
 
Το «τριαδικό μυστήριο» που ενέχει το νέο μποτίνι
Με μία κίνηση θα έχετε τικάρει τρία κουτάκια της λίστας «έχω στιλ», αφού το νέο μποτίνι ως τρισυπόστατο υπαρκτό πατούμενο είναι πλατφόρμα, έχει γούνινες λεπτομέρειες, και είναι σουέντ. Πρώτη φορά από ένα τόσο εξωγενή παράγοντα θα έχετε προκαλέσει το ζητούμενο οπτικό ντελίριο, αφού δίνει πόντους ενδιαφέροντος στο απλό κολάν ή skinny τζιν σας χωρίς να παιδευτείτε ιδιαιτέρως. Επιπλέον, διατηρεί την απαιτούμενη θερμότητα στα κάτω άκρα και σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερη με την εύκολη περπατησιά της πλατφόρμας. Μόλις προσλιμενιστήκατε στο αγκυροβόλι των απανταχού fashionistas. Πατέρα των ψηλών παπουτσιών, Υιέ των άνετων πατούμενων και Άγιο-πνεύμα των φετίχ-υποδημάτων, το έκανες πάλι το θαύμα σου!
 
Αιρετικές τάσεις: Tα ψηλοτάκουνα μποτάκια των Ευαγγελιστών, τα παπούτσια brogues της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου και σίγουρα οι μπαλαρίνες (που εγώ τις μισώ όσο και τους υδατάνθρακες!) καθώς και οι φλατ μπότες εκ του μη όντος είναι λόγοι για να αλλαξοπιστήσετε, αλλά και να διανθίσετε την πατούμενη καθημερινότητά σας. Όσον αφορά τα φλατ υποδήματα, κάντε το σταυρό σας όταν τα επιλέγετε, γιατί αν βρέξει, το μούλιασμα ενδεχομένως να φτάσει ως την καλτσοδέτα. Ρίξτε και κανένα ευχέλαιο όταν φοράτε τα ψηλοτάκουνα boots, γιατί τα ανισόπεδα πεζοδρόμια κάθε άλλο από ομαλό και στέρεο καταστούν το φλοιό της γης και σας βλέπω με τη χαρακτηριστική μου διορατική ικανότητα να σέρνεται το ανοικονόμητο κασκόλ σας to the pavement, to the pavement
 
 
Το «έσχατο» παλτό
Γιατί αν δεν ομολογήσεις την πίστη σου προς το παλτό σε έντονο χρώμα φέτος, πότε θα το κάνεις;! Για το 2011, το πανωφόρι σε μπλέ ελεκτρίκ, κόκκινο ή πορτοκαλί αποκτά την έννοια της σαχάντα και προϋποθέτει τη σαούμ, δηλαδή τη νηστεία της κατανάλωσης σε πολλές φθηνές ζακέτες και άλλα κοντά παρντεσού, αφού ο στόχος είναι το ζεστό παλτό σε απόχρωση, που θα φωτίσει τις μουντές μέρες του χειμώνα και θα δώσει τόνο λάμψης, κομψότητας και φωτεινότητας στα σύνολά σας με μία εύκολη και χωρίς κόπο πινελιά. Η πίστη στο πεπρωμένο ότι με αυτό το πανωφόρι θα αναβαθμίσεις την εξωτερική σου εμφάνιση και το στιλιστικό σου status είναι τόσο δυνατή όσο ότι η ζακάτ/ελεημοσύνη μπορεί να συμβάλει στον εξαγνισμό της υπόλοιπης ζωής σου και της ψυχής σου. Αλλάχ, αλλάχ και μπιραλλάχ!
 
Αιρετικές τάσεις: Είναι πιθανό να εμφανιστούν πολλά αιρετικά μορφώματα, όπως οι Σιίτες με τα καμηλό, γκρί ή σε μοτίβο ψαροκόκκαλου παλτό. Αυτά τα πιο ουδέτερα χρωματικά πανωφόρια μπορούν να συνδυαστούν πολύ πιο εύκολα και να αποδειχτούν πολύ πιο πρακτικά, αλλά την αίγλη της πρωταρχικής μορφής του Μωάμεθ δεν θα την αποκτήσουν ποτέ των ποτών!
 
 
Η «Αιώνια θρησκεία» του ασπρόμαυρου φορέματος
Η ευπροσάρμοστη εφαρμογή του από office look έως βραδινή έξοδο δημιουργεί το πρόσφορο έδαφος για να καταστεί το πρώτο εγχείρημα ραμμένης δήλωσης πίστης από τους Βραχμάνες. Είναι ο δρόμος σωτηρίας στην κατηγορία φόρεμα, γιατί μπορεί με ένα απλό συδυασμό με κόκκινο κραγιόν και χρυσά κοσμήματα να αποτελέσει ψαγμένο στιλιστικό εγχείρημα. Η ινδουιστική λατρεία που μπορεί να παράγει το λευκό με το μαύρο είναι τόσο υπέρτατη σε βαθμό, που μπορεί να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά όρια της Ινδίας και να κατακτήσει όλη την υφήλιο, που αγαπά τα απέριττα που προσδίδουν ύφος και κύρος σε μία αμφίεση. Σανατάνα Ντάρμα το μεσοφόρι αυτό και θα ψάλλω ένα Μπαγκαβάτ Γκίτα γι’αυτό το πατρόν! Το αξίζει!
 
Αιρετικές τάσεις: Η αλήθεια είναι πως οι εναλλακτικές προτάσεις είναι πολλές. Να πω για τις παγέτες, για τα φλοράλ, για τη δαντέλα, για τα βολάν, για τα animal print;! Για ποιά να πρωτομιλήσω;! Το θέμα είναι να ανιχνεύσετε ποιό από όλα τα φορέματα ταιριάζει στο γενικότερο στιλ σας, τι κρίνεται καταλληλότερο για την περίσταση και για το σωματότυπό σας και να το διανθίσετε με τα χρειώδη αξεσουάρ χωρίς υπερβολική διακόσμηση αλλά με διάθεση για άρρην οπτική συγκομιδή!!! Και ο προσωπικός-δημιουργός Θεός μαζί σας.
 
 
Το πολύτιμο βραχιόλι της Σάρας
Δεν χρειάζεται να φτάσεις 65 χρονών ηλικιακά, όπως η Σάρα, για να αποκτήσεις ένα κόσμημα λίγο μεγαλύτερης αξίας από τα faux και να το υποστηρίξεις. Ίσα-ίσα πρέπει να επενδύσεις σε ένα διαχρονικό βραχιόλι από χρυσό, που θα το συνδυάσεις με το ρολόι σου, για να είσαι και εσύ τόσο ξακουστά όμορφη όπως η γυναίκα του Αβραάμ. Σαν γυναίκα της Βίβλου, θα πρέπει να ξέρεις πως ένα τέτοιο κόσμημα είναι υπεραρκετό μαζί με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και άσε τις υπερβολές για την Αγάρ χωρίς να χαροπαλεύεις στους πέντε ανέμους των ερήμων των αξεσουάρ.
 
Αιρετικές τάσεις: Δεν θα είναι μεγάλο ολίσθημα αν παραστρατήσετε και βγείτε για ψώνια με τη Χεττούρα ή τη Μαριάμ και διαλάξετε ένα σετ σκουλαρίκια ή ένα καλοπόδαρο δαχτυλίδι, άλλωστε Jesus loves you και θα σε συγχωρέσει για όλα αυτά τα ολισθήματα. Το πορτοφόλι σου δε ξέρω...
 
 
Το γκρι-σοκολά μανό της ζηλιάρας Ήρας
Η Ήρα εκεί στη χιονοσκέπαστη βουνοκορφή του Ολύμπου περνούσε και τρεις στρώσεις το νύχι, γιατί γνώριζε (δεν ήταν καμιά τυχαία!) πως το καλό το μανικιούρ κρατάει τα μπόσικα σε μία σχέση και δη σε ένα γάμο αιώνιο! Οι νέες αποχρώσεις του χειμώνα στα βερνίκια ταιριάζουν πλήρως με το χιτώνα της το μπορντό και εκείνη φώναξε την Αφροδίτη στο σαλέ της στον Κίσσαβο για ποδόλουτρο, γυναικείο κουτσομπολιό και άμα λάχει συμμαχία-σύμπραξη μεταξύ θεών για να περιπαίξουν τη Διδώ και τον Αινεία. Πάντα, όμως, το νύχι πρέπει να χαίρει της απόλυτης περιποίησης, εφόσον σαν ηγεμονίδα χρειάζεται μέσα στη μέρα να δείχνει προς διάφορες κατευθύνσεις διατάζοντας και αν όλο αυτό γίνεται με δάχτυλο χωρίς πετσάκια και αψεγάδιαστο και λαμπερό χρώμα, οι διαταγές είναι πιο γλυκές και επιεικείς. Μια γυναίκα, που μπορεί να γεννήσει μόνη της παιδιά, δεν οφείλει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τη φροντίδα των άκρων της... εμείς ακολουθούμε, λοιπόν!
 
Αιρετικές τάσεις: H Άρτεμις ως θεά του κυνηγιού προτιμά το μανικιούρ-καμουφλάζ, γι’αυτό και οι μουντές αποχρώσεις του πράσινου είναι για αυτήν ιδανικές. Αν και εσύ πας για κυνήγι Κενταύρων θα σου φανεί πολύ χρήσιμο ένα μανό στην απόχρωση του κυπαρισσί, που δένει τέλεια με το χρυσό σου ρολόι και με τα καφέ σκούρα ρούχα σου!
 
Και μετά από όλα αυτά δε θέλω κανείς να αμφιβάλει κανείς για το Χαντίθ μου επί παντός επιστητού στα ενδυματολογικά! Θέλω υμνωδίες και χαιρετισμούς στο Απόδειπνο! Αμήν! Αλληλούια! Πήρα το Χρίσμα, finally! Και άλλα τέτοια ακατάληπτα... είμαι σε νιρβάνα!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Όταν ήμουν μικρή παιδούλα δήλωνα στη μαμά μου πως όταν μεγαλώσω θα γίνω τρανή και εκείνη συμφωνούσε, γιατί όπως πρόσφατα μου εκμυστηρεύτηκε άκουγε: «Θα γίνω τρελή!».
 
Υ.Γ. δεύτερον: Έχω ένα στόχο... να δώσω κάποια στιγμή συνέντευξη και να μιλήσω και εγώ για τη βαθειά μου επιθυμία για παγκόσμια ειρήνη... να πω πως το μοναδικό μου ελάττωμα είναι η ειλικρίνειά μου, πως δε γυμνάζομαι και φταίει το DNA μου για το σμιλευμένο μου κορμί... να δηλώσω επηρμένα και εκτός πραγματικότητας πως το καλοκαίρι θα ξεκουραστώ, γιατί όλο το χειμώνα δούλευα... πως στα παρασκήνια είμαστε μία παρέα και κανείς δεν μαχαιρώνει πισώπλατα κανέναν... πως δεν είμαι ερωτευμένη, αλλά είμαι καλά και άλλα τέτοια κλισέ όπως η κρούστα των ντόνατς πρέπει να τρώγεται μόνο τραγανή, η γη γυρίζει και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα δεν έχουν πολλές θερμίδες, όταν έχουν καλλιεργηθεί με οικολογικό τρόπο! («Απονενοημένο» συμπέρασμα μετά από ανάγνωση της χιλιοστής δεύτερης συνέντευξης super Ελληνάρα star με κύριο θέμα συζήτησης τις χουρμαδόπιττες της μαμάς του και τα πλούσια ταλέντα του και την κατάθλιψη μετά από το τριακοστό όγδοο χωρισμό του με την ίδια τραγουδιάρα! ΕΛΕΟΣ!)
 
Υ.Γ. τρίτον: Kαι εκεί που νόμιζα πως δε θα κυνηγούσα και τις μοντέλες με τη Vogue στο δεξί το χέρι και το In Style στο αριστερό, έρχεται η Εβελίνα με συνολόκι τιτλοoύχο «Η θρησκευτική πράσινη λαίλαπα» να με καταντήσει κουρέλι. Θα πάρω το ροζάριο και θα αυτομαστιγωθώ… και αυτή είναι η πιο πετυχημένη συνταγή του πως να καταστρέψεις ένα σατέν φόρεμα.
Υ.Γ. τέταρτον: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μόλις μου απέδειξε πως τα στεροειδή μπορούν να προκαλέσουν στιλιστικό ντελίριο! Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μόλις μου απέδειξε πως μπορείς να ζεις με στήθος που πνίγει τις αμυγδαλές σου και παρ’όλα αυτά το αναπνευστικό σου να λειτουργεί θαυμάσια! Η μήπως δε λειτουργεί και η μειωμένη παροχή οξυγόνου δημιούργησε αυτό το ενδυματολογικό παραλήρημα φρενιασμένης Barbie και αιμοδιψή body-builder-α;!
 
 
 
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Μόδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Προς επίρρωσιν ανεχόρταγων επιθυμιών λόγω πτώσης των τιμών
› 
Η πασαμία... ουκ ολίγη για street fashion!
› 
Mπλα... μπλα... bla…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers