Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;;;!!! (part two)
8.12.2011 - 11:27:48 AM 
Τα δελτία καιρού αναγγέλουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι βιτρίνες γεμίζουν με μανεκέν καλυμμένα με πανωφόρια, που καλύπτουν κάθε πτυχή ανοιχτού πόρου δέρματος. Εσύ με τη σειρά σου έχεις μόνο ένα διακαή και τρισμέγιστο πόθο... το παγερό αγέρι να μην έρθει σε επαφή με κανένα άλλο μέρος του σώματός σου εξόν με την περιοχή των ρουθουνιών σου. Και όσο και αν το κρύο κάνει το κάτω χείλος σου να τρεμοπαίζει και τα βαμμένα σε μπορντό αποχρώσεις ακροδάχτυλά σου αναζητούν τη θαλπωρή των μάλλινων γαντιών, θες να είσαι και κομψά ντυμένη και το παλτό σου να ταιριάζει με όλα. Το «αμφίαλο» αυτό παρντασού μεταξύ της θάλασσας επιθυμιών του αρέσκειν στον κόσμο, εαυτό και περιγύρου και της θερμοκρασιακής κατάστασης σε βιώσιμα επίπεδα σε ταλανίζει... πιο πολύ και από το αν το σαγόνι της Θεωδορίδου είναι τελικά η απόδειξη ότι η ανθρωπότητα του σήμερα έχει τις ρίζες του DNA της στον αρχέγονο συγγενή μας Νεάτερνταλ και αν η λελογισμένη ακρόαση ελαφρολαϊκών ασμάτων εφραίνει καρδίαν και πάσα νοσταλγίαν.
 
Μετράω, λοιπόν, αντίστροφα την πτώση των βαθμών Κελσίου (αλλά ποτέ την ηθική μας κατάπτωση) και ξεχωρίζω τα πιο όμορφα παλτό, που πρέπει να φορέσετε...
 
 
Θερμοκρασία: 8 βαθμοί Κελσίου.

Δεν τους λες και πολλούς αυτούς τους βαθμούς. Η περιβαντολογική κατάσταση σου θυμίζει πως ο χειμώνας είναι μία πραγματικότητα και όλα τα πορτοπαράθυρα έχουν γεμίσει χριστουγεννιάτικα εραλδικά εικόσημα. Εσύ ως φορμαλίστρια των πατροπαράδοτων εθίμων μπουκώνεσαι με μελομακάρονα και κουραμπιέδες εναλλάξ, ενώ «διαγουμίζεις» την ευαίσθητη κοιλιακή σου χώρα και με άλλα εδέσματα λιπαρά ως κυρίως πιάτο, αφού ο οργανισμός σου πασχίζει να σε κρατήσει ζεστή. Η κάπα σε καρό μοτίβα, με γούνινες λεπτομέρειες σε λαιμό και μανίκια ή με κουμπιά τύπου μοντγκόμερι είναι ιδανική λύση για εντυπωσιακές θηλυκές εμφανίσεις, που καλύπτουν ευρηματικά το παραφουσκωμένο στομάχι σου από τις γλυκές εδώδιμες λιχουδιές, η οποία σε συνδυασμό με το κολάν ή το στενό παντελόνι ιππασίας διατηρούν το παιχνίδι των όγκων σε πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνουν την εντύπωση αδύνατης και καλλίγραμης σιλουέτας.
 
Βαρομετρικό χαμηλό: Μποφόρ και άνεμοι θα κάνουν την κόμη σου μαλλιοκούβαρα, αν δεν επιλέξεις το σωστό μέγεθος στην κάπα ή δεν την συνδυάσεις με ένα κολλητό παντελόνι. Είναι ήδη υπερβολικά «χαχόλικη» για να μην ενδώσεις στη θηλυκότητα του κολάν... Και αν οι γάμπες σου δεν επιτρέπουν την επαφή δέρματος με ύφασμα, προτίμησε ψηλόμεσο παντελόνι σε ίσια γραμμή για περίπου το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα...
 
 
Θερμοκρασία: 5 βαθμοί Κελσίου.

Μπρρρρρρρρ... παγώσαμε! Τι καλύτερο από το μάλλινο παλτό σου σε φαρδιά γραμμή;! Και επειδή δε δέχομαι αντιρρήσεις, απαντώ πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και τέλος! Αλλά θα στο αιτιολογήσω... μη νομίσεις πως με έχει πιάσει αδωνογεωργιαδισμός (Επισήμανση: Aδωνογεωργιαδισμός: Κάθε κατάσταση ναζιστικής και φαλλοκρατικής συμπεριφοράς, που συνοδεύεται από ακατάπαυστη μπουρδολογία και μεροληπτική στάση απέναντι σε όποιον δε φέρει διακριτικό σταρουδάκι επιχρυσωμένο ή έστω ασημένιο στο λαιμό με λεπτή αλυσίδα ή έστω μία Καινή Διαθήκη πρόχειρη δίπλα από το τοστ στο αλουμινόχαρτο μέσα στη τσάντα). Είναι ζεστό, κομψό και ιδιαίτερα σε ύφανση ψαροκόκκαλου σε γκρί τόνους με ένα μακρύ κασκόλ σε μουσταρδί τόνους, θα είναι μεγάλη στιλιστική επιτυχία! Κολακεύει και τις ξανθιές και τις μελαχροινές και τις μελαμψές και τις Βεδουίνες και είναι ντοκουμέντο αδιάψευστο ότι γιγνώσκειν τις τάσεις του συρμού και πράττειν αναλόγως. Εύγε, παιδί μου... εύγε!
 
Βαρομετρικό χαμηλό: Αν ο σωματότυπός σου είναι τύπου μποξέρ και οι πλάτες σου κρύβουν τον ορίζοντα στον πισινό σου, μην το προτιμήσεις, γιατί απλά δε σε κολακεύει ουδόλως! Αυτό ήταν ιδιαίτερη μνεία για κορίτσια με στιβαρά μπράτσα, κορίτσια δελφίνια και κορίτσια αγχέμαχα της ζωής της δύσκολης (ή έστω κορίτσια κητοειδή)!
 
 
Θερμοκρασία: 2 βαθμοί Κελσίου.

Πούντιασες; Δε θες να περάσεις το κατώφλι του σπιτιού σου με τίποτα;! Σε κατανοώ απόλυτα, αλλά μη χολοσκάς γιατί υπάρχει το συνθετικό γουναρικό, που θα σε βγάλει ζωντανή από το μαρτύριο του παγετού! Και όχι δεν θα θυμίζεις ούτε τετράφυλλη ντουλάπα, ούτε θα σε κυνηγάει ο γνωστός οργανισμός προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων για να σε περιλούσει με την πράσινη φωσφωρίζουσα μπογιά, αν την εναρμονίσεις σε ένα καλαίσθητο πανόραμα για τα όμματα με ναυτικό ριγέ μπλουζάκι και τζιν, ώστε να της προσδώσεις casual ύφος και πρωινό. Προτίμησε αυτές με στογγυλη λαιμόκοψη για επίδειξη του κύκνειου λαιμού και ομορφότερο αποτέλεσμα!
 
Βαρομετρικό χαμηλό: Πες όχι στις φυσικές γούνες και όχι στα κλασικά κοψίματα, που θυμίζουν τη Σακελλαρίου, όταν πήγαινε στο μέγαρο με τον παίδαρο!
 
Με αυτά τα πανωφόρια δε θα αρρώστησεις ούτε από ιώσεις, ούτε από το καθημερινό ταλάνισμα του τι θα φορέσω και πάλι σήμερα, ΘΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΥ! Θα κρατήσεις και αυτό το χειμώνα τα σκήπτρα της πιο καλοντυμένης και θα αμίλλεσαι των πιο εντυπωσιακά ενδεδυμένων γυναικών σίγουρα! Τα λόγια μου... εγγύηση!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Πολυπόθητη σεισάχθειααααα, έλα για να μεγαλώσει ο μισθός μου!!!!!!!!!!!!!!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι η αναμονή στην ουρά για αποπληρωμή των λογαριασμών έχουν (εκ)-παιδευτικό χαρακτήρα! Έχω διαβάσει όλο τον Τολστόι όρθια... ορθοστατική πίεση και ρωσική μπουρζουαζία ότι πρέπει μέσα στο κρύο!
 
Υ.Γ. τρίτον: Μέσα στο κλίμα της αναμονής και της ανάγνωσης της κλασικής λογοτεχνίας του ρωσικού συγγραφικού φαινομένου, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Αν ένας από τους πολιτικούς μας ήταν πρωταγωνιστής σε ψυχογραφικού ύφους βιβλίου του Ντοστογιέφσκι, το πλήρωμα του χρόνου μέσα από την εσωτερική κάθαρση δε θα έφτανε ποτέ... το ατέλειωτο μυθιστόρημα θα ήταν!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Kαι όλα τα παραπάνω είναι απόδειξη ότι ο πολύς μπακλαβάς προσβάλει τις εγκεφαλικές μου διεργασίες! ΖΗΤΩ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ! ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ!

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Ουσίες και οινοπνεύματα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers