Χρωματικές συμμαχίες χειμερινής ομοθυμίας
15.12.2011 - 10:52:32 AM 
Κατά το Διεθνές Δίκαιο της μόδας, οι συμμαχίες των χρωμάτων είναι αμυντικής υφής ως προς τις προσωπικές στιλιστικές επιλογές με απώτερο σκοπό τη διατήρηση του φαίνεσθαι σε υψηλής αισθητικής οπτικού πανοράματος καταστάσεις και επιθετικής διάστασης, που ερμηνεύεται ως κατάκτηση πρωτεύουσας θέσης στη βαθμίδα των fashionistas και συνακόλουθη προεδρεύουσα παρουσία στο ενδυματολογικό status quo. Η παλέτα των χρωμάτων περιπλέκεται σε συνδυαστικούς αναπαλμούς βαμβακερής εναρμονισμένης απόλαυσης και η επιβοήθεια ορίζεται μόνο από εσωτερικούς δασμούς του τελωνείου των συνοδευτικών αξεσουάρ. Οι όροι των συνθηκών συμμαχίας ορίζονται από τις απαιτήσεις των συμβαλλόμενων χρωμάτων του συρμού, αλλά το εαυτόν γούστο και η συλλήβδην γνώση των υφασμάτων είναι η σταθερή συνομοσπονδία κριτηρίων, που λειτουργεί συμπληρωματικά στην τελική αναμέτρηση των αποφάσεων στις κρίσιμες στιγμές των συζητήσεων με τον καθρέπτη πριν την έξοδο στο τραπέζι των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων του στιλ...
 
 
Η Ιερή Συμμαχία του ασπρόμαυρου.

Για να γίνεις ο Μέτερνιχ του συνδυαστικού εγχειρήματους λευκού-μαύρου φέτος, θα πρέπει να φανείς ιδιαιτέρως ρηξικέλευθη! Η αιώνια σχέση αυτής της φημισμένης διχρωμίας ενέχει ερωτικό πάθος έντονο στις πουά μορφές του αλλά και στις ριγέ, στα ζεμπρέ μοτίβα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο σχεδιαστικός νους της βιομηχανίας της μόδας! Όλα αυτά και άλλα τόσα ασπρόμαυρα ρούχα εναρμονίζονται όλα μαζί δημιουργώντας σύνολα ψυχεδέλειας στην όψη και καλαισθησίας στην κόψη του ξυραφιού του ευφάνταστου στιλ, που κάνει το σκυλί της Δαλματίας να δείχνει ανιαρό. Ο βαθμός δυσκολίας μεγάλος, αλλά οι λύσεις ήπιας αποδοχής του look πολλές, όπως ένα λευκό φόρεμα με μαύρο σακάκι και ένα πουά φουλάρι στους ίδιους τόνους. Μονάχα μη το συνδυάσετε με κόκκινο ή άλλο έντονο χρώμα, γιατί αυτή η επιλογή ήταν last year’s solution και θα δείχνει τουλάχιστον πεπαλαιωμένο το όλο σύνολο. Το μακιγιάζ πρέπει να διατηρηθεί στις γήινες αποχρώσεις, αφού το βάρος της οπτικής φόρτισης φτάνει και περισσεύει στα υφάσματα. Το μαλλί ακολουθεί και αυτό λιτό και απέρριτο styling.
 
Αβανγκάρντ επιλογή είναι το ασπρόμαυρο παλτό και το καρό καλσόν. Και οι δύο επιλογές σας εισάγουν στο πνεύμα της τάσης χωρίς να φοβάστε την κατάρρευση της Ιερής συμμαχίας, που με τόσο κόπο έχετε σιγοντάρει παρά τις πιέσεις από τον αδυσώπητο κόσμο της μόδας.
 
 
Η συμμαχία του Άξονα μπλε-κόκκινου.

Από το φασιστικό Μιλάνο εως το ναζιστικό Βερολίνο και από την Αθήνα της πενίας ως τη πορτογαλική πρωτεύουσα των επτά λόφων Λισαβόνα, το μπλέ το ηλεκτρισμένο και το κόκκινο το φλογερό θα φορεθούν ξανά και ξανά σε επάλληλα υφασμάτινα στρώματα με πλήρως ανανεωμένη την ιδέα του layering και του ποτίσματος από τόσο έντονα χρώματα σε κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, που ποτέ ως τότε δεν είχαν βαφτεί «με αίμα και με θάλασσα». Kυανά παντελόνια και κολάν, κόκκινα μοχέρ πουλόβερκαι φορέματα σε στιλ του ογδόντα, κασκόλ, σκουφιά και γάντια στα ίδια χρώματα θα σας μεταμορφώσουν σε ξεχωριστές παρουσίες κατακαμπής της πεδιάδας της κυκλοφοριακής συμφόρησης και παρευθύς θα ανοίξουν τα φανάρια του στιλ για εσάς. Ποντάρετε σε ένα άλικο παλτό ή ένα μπλε κολάν και παίξτε με τη διχρωμία αυτή στο υπόλοιπο σύνολο για ένα μοναδικό look, που θα σας καταστήσει πλαγγόνα new age βεληνεκούς.
 
Οι γαλότσες σε αυτές τις δύο funky αποχρώσεις είναι ό,τι πιο πρέπον για τις βροχερές μέρες και αμιλλώνται επάξια τις δερμάτινες μπότες σας. Συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι casual εμφανίσεων με έμφαση στην ποπ κουλτούρα, που φέτος έκανε δυνατό come-back στις πασαρέλες του χειμώνα.
 
 
Τριπλή Συμμαχία γκρι-μουσταρδί / ροζ.

Ποτέ το γκρι δεν ήταν τόσο χαρωπό χρώμα όπως φέτος. Κυριαρχεί στα καθημερινά μας ρούχα πιο πολύ και από το κλασικό μαύρο... εξίσου αρχοντικό, αλλά αποκτά ευφυία σπάνια και πλησιφαής για το στιλ μας με τους ρηξικέλευθους συνδιαστικούς περισπασμούς της φωτεινότητας του μουσταρδί και της ρομαντικότητας του ροζ. «Κύπτει τον αυχένα» στα βαμβακερά υφάσματα και αποτελεί στοιχείο αναπόσπαστο πρωινών συνόλων επαρκών για αναζωπύρωση της πτοημένης διάθεσης, που έχει προκληθεί από τα σύννεφα και το αγιάζι της στρατόσφαιρας. Συστρατευμένο με συμμάχους της χρωματικής παλέτας  ποτέ μέχρι τώρα προτεινόμενους, μας άλλαξε την μοίρα στιλιστικά και χάραξε νέα στενοσόκακα προς το ταίριασμα των χρωμάτων.
 
Μουσταρδί ζακέτες με μάλλινα κασκόλ, ροζ ζιβάγκο με γκρι αντρικά παντελόνια και άλλα τόσα παραδέιγματα προς διάφωτη εμπέδωση του δίπτυχου συνδιαστικού χρωματικού φαινομένου κατέκλυσαν τις βιτρίνες και τις ντουλάπες μας αφήνοντας στο τελευταίο συρτάρι τα καφέ και τα μαύρα ρούχα μας και η έγνοια για τα στίγματα από το αποσμητικό στα σκούρα ενδύματα είναι πια μία παρελθοντική ιστορία με νούμερο εκατόν πενήντα τρία, αφηγημένη μπροστά από το τζάκι μεταξύ των τσιτσιρισμάτων των καιόμενων ξύλων.
 
Είθε αυτές οι συμμαχίες να προκαλέσουν σύμπνοια και ειρήνη ημίν. Είθε αυτές οι συμμαχίες να προκαλέσουν ομοιογένεια και ομοψυχία του συμπαντικού ενδύματος. Είθε να λειτουργήσουν ως κηροσβέστες για την πυρκαγιά, που ανάβουν με ένα σπίρτο τα σκιρτήματα της εστίας φωτιάς του καθημερινού dress to impress.
 
Με αυτές τις ευχές και με άλλες τόσες έρχονται και άλλες συμμαχίες διάφωτες και υποσχόμενες να εδραιώσουν θέση κυονόκρανου στις ηλεκτρισμένες συναισθηματικά συρράξεις των ενδυματολογικών συζητήσεων...
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Θέλω να μιλήσω για ένα συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα, που αφορά το μακιγιάζ και το φουσκωμένο τσουρέκι λόγω υπερβολικής ποσότητας αλευριού που φουσκώνει. Υπάρχουν πολλές γυναίκες, που πιστεύουν πως το κεφάλι διαχωρίζεται από το υπόλοιπο σώμα και είναι αυτές οι γυναίκες που φορούν make-up πιο ανοιχτής ή πιο σκούρας απόχρωσης από το δέρμα τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλι ασβεστομένο σε λάθος δερματική απόχρωση με ένα σώμα στη φυσική του δερματική απόχρωση. Λοιπόν... πεστε ένα βροντερό ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ(!!!!!!!!!!!!!!!) στα ξεχωριστά μέλη και φάτε και ένα κρουασάν αφράτο! Για να αποκτήσετε το σωστό χρώμα make-up θα πρέπει να πειραματιστείτε με περισσότερα από ένα μπουκαλάκια με το θαυματουργό καλυπτικό σοβά. Δυστυχώς το DNA, που ορίζει την απόχρωση του δέρματός μας είναι πιο σύνθετο από ότι ένα μπουκάλι με μπεζ ασβεστοκονίαμα. Merci!
 
Υ.Γ δεύτερον: Θέλω να μιλήσω για ένα θέμα, που ταλανίζει τα μάγουλα όλου του κόσμου! Τα μάγουλα θέλουν το ρουζ τους όσο χρειάζεται ο κουραμπιές την άχνη ζάχαρη. Μην κυκλοφορείτε σαν ερυθρόδερμοι Ίνκας με τραβηγμένη τη γραμμή του καφέ ρουζ από το πτερύγιο του αυτιού ως το ρουθούνι! Και η απόχρωση του ρουζ δε νοείται να είναι υπερβολικά πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας, ούτε να καλύπτει όλο το εμβαδόν της υπερτροφικής μαγούλας! Jamais των jamων ξανά γυναίκες του Τζερόνιμο στην αθηναϊκή πρωτεύουσα!
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Χρωματικές συμμαχίες χειμερινής ομοθυμίας
› 
Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι
› 
Γιορτάζω (δις)... ακούστε που το φωνάζω!
› 
Μόδα δαγκωτό!
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers