Του print και του μοτίβου...
14.1.2012 - 2:29:33 PM 
Του έρωτα και της φωτιάς... του ολολυγμού και του θρήνου και άλλα τέτοια λυρικά και ευαίσθητα!
 
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
1ον Οι εκπτώσεις είναι προ των πυλών.
2ον. Ο χειμώνας δίνει ακραίο καιρικό φαινόμενο, αγέρι, παγωνιά, χαλάζι... να παγώσουν όλα τα οπωροκηπευτικά και οι λαχανόκηποι... και τώρα που το σκέφτομαι και ο χλοοτάπητας κάθε παρατημένου γηπέδου τριτοκλασάτης ποδοσφαιρικής ομάδας.
3ον. Τα ανοιξιάτικα ξεμυτίζουν στα ράφια των καταστημάτων, αλλά παγερά αδιάφορες μας αφήνουν οι εκρήξεις των παλ χρωμάτων.
  
Επομένως:
1ον.    Θα ψωνίσουμε με περισσή φρενίτιδα Αμερικάνας καταναλώτριας σε μαγαζί με νυφικό όλο κεντημένο με ατλάζι στο μπούστο πρώτη ημέρα εκπτώσεων τα χειμωνιάτικα, που βάλαμε στο μάτι αλλά απλησίαστα και αγαπημένα τα αφήσαμε τα ζεστά χειμερινά να σκονίζονται στις βιτρίνες.
2ον. Θα λειτουργήσομεν με περίσκεψη και σύνεση στις αγορές μας ταυτόχρονα, γιατί κάτι η συστολή των προυηγούμενων μηνών,  κάτι η επικρατούσα μιζέρια... ένα συναίσθημα ασύδωτης και παρασάνταλης αγοραστικής δύναμης πυροδοτεί το γυναικείο μυαλό μας και το ατίθασο είναι μας.
 
Δια ταύτα, θέλω να σας παρακινήσω να επενδύσετε σε ρούχα με animal prints και στάμπες και υφάσματα χρωματισμένα με ζωγραφιές και ρούχα εικαστικά, που τροφοδοτούν το στιλ μας με ανανέωση και οραματισμό χαρωπής προδιάθεσης φιλικής προς το περιβάλλον!

 
Τολμήστε να αγοράσετε τώρααααααααα...
 
Ένα λεοπάρ συνθετικό γουναρικό, γιατί δίνει ύφος σε ένα απλό ολόμαυρο σύνολο και σε ανεβάζει στιλιστικά στα ουρανοθέμελα της καλοντυμένης χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Επιπλέον, εναλλακτικά μπορείτε να το φορέσετε με ρούχα σε γήινες αποχρώσεις και να έχετε ολόπρωτο ενδυματολογικό φετίχ για το φετινό χειμώνα με μία μόνο εκπτωτική αγορά! Μη φοβηθείτε να το επιλέξετε από το πρωί ως πανωφόρι... τα κλισέ με τα prints ως βραδυνό ρούχο έχουν ηττηθεί κατά κράτος και ανήκουν στην σφαίρα της μόδας του ’90. Η γυναίκα του σήμερα δεν είναι κιτς, αλλά πολλά υποσχόμενη ενδυματολογικά με ακραίες και συγχρόνως απλοϊκές κινήσεις ρηξικέλευθης στιλιστικής έμπνευσης, που ακρωτηριάζει όλα τα στερεότυπα της παλαιάς φρουράς της μόδας. Τελικά, προσγειώστε τον ιδιαίτατο χαρακτήρα του ζωϊκού αυτού μοτίβου με το καραβόπανο-τζιν-δεκανίκι γκαρνταρόμπας και εκθιαστείτε ως ιέρεια του στιλ.
 
Ένα τουλάχιστον πουά κομμάτι… είτε αυτό είναι μπλούζα, είτε φόρεμα, είτε ακόμη παντελόνι ή κάποιο αξεσουάρ ή όλα αυτά μαζί... ποτέ όμως συνδυασμένα, γιατί το στιλ σας θα μοιάζει με βλογιοκομένη άρρωστη και οι επιπτώσεις της ευλογιάς ή ανεμοβλογιάς είναι σημάδια all over your body και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χτυπηθείτε ανελέητα από τη μνήμη των fashionistas όπως τα εκζέματα από την κολλητική τούτη νόσο. Τα πουά εναρμονίζονται άψογα με μαύρα και άσπρα και κόκκινα υφάσματα και δημιουργούν ύψιστης ποιότητας σύνολα επηρεασμένα από κυρίες εποχής και υφής αριστοκράτισσας μαντάμ. Δίνουν την εντύπωση της ευταξίας και του καθωπρεπισμού σε ένα τόνο όμως χαλαρής γνώσης της θύραθεν παιδείας και κουλτούρας. Γαλλική φινέτσα εύκολα...
  
Ένα ζεμπρέ φόρεμα νυχτερινής περιβολής! Όπερ μεθηρμηνευόμενον εστί, που να το πας το αλόγατο πουρνό-πουρνό με τη δροσούλα για γραφική ύλη και κοπιαστική εργασία;! Το ριγέ ζωάκι βγαίνει μόνο το βράδυ και σε ξεχωριστές περιπτώσεις, αλλιώς το πρωί το κυνηγάει το πεινασμένο σαρκοφάγο λιοντάρι και στην καλύτερη των περιπτώσεων να μείνει κανένα ασπρόμαυρο ρουθούνι... έτσι για το θεαθήναι... για να λέμε ότι υπήρχε! Το στρας ετούτο θέλει ασήμι στο υπόδημα εξίσου λαμπερό και λαμποκόπημα στα αξεσουάρ πλείστης στιλιστικής έπαρσης. Αν δεν το αντέχει το χάσμα το οπτικό σου το φανταχτερό και το στομάχι σου είναι για πιο low profile εμφανίσεις επιπέδου μονόχρωμης και άτονης εν τέλει δημοσιογράφου ενημερωτικού δελτίου, παράτησε την περίτεχνη στίλβη και το λαμέ και συγγήρασκε με το ταγέρ το γκρι στους δρόμους που χάραξε το μεγαλείο της λιτότητας. Απλά, μονόχρωμα, λιτά!
 
Ένα σακάκι με φυλλωσιές ή ένα φόρεμα με φύλλα και κλαδάκια. Έχει την τιμητική της η ανθοκομική φέτος και τα αειθαλή δέντρα, επίσης. Πνοή από τη δεκαετία του ’40 δίνει στο ντύσιμό μας αυτή η τάση και εσύ ψεκάζεσαι με φυτοφάρμακα μην τυχόν και πιάσεις κανένα δάκο! Το σαράκι, όμως, δεν θα τρυπήσει τη συστάδα των θάμνων στο πέτο σου, αν δεν συνεχίσεις το συντηρηρικό ύφος του μοτίβου στο χτένισμα ή στα γοβάκια σου. Δώσε proho και σύχρονη χροιά στο συντηρητισμό της χλωροφύλλης, που θα πλήξει το παρουσιαστικό σου, με ένα εκσυχρονισμένο φάκελο τσαντάκι ή σπουδαίας ακρότητας στο design πατούμενο. Όχι mule... σας παρακαλώ... τέλμα και τέλος στα τερτίπια τεχνητής μανταμίλας και παραίσθηση σοβαροφάνειας. Εκτός αν είστε άνω των πενήντα πέντε, οπότε δεχομαι το τετραγωνισμένο τακούνι και το αραχνοςΰφαντο φουλάρι.
 
Τα μοτίβα δεν έχουν τελειωμό, γι’αυτό stay tuned για το επόμενο κείμενο, όπου θα εισχωρήσουμε στα τρίσβαθα της γεωμετρίας, της στραφταλιζέ γυναικείας ένδυσης, της σπάνιας πλέξης και της διάθεσης ενός καλλιτέχνη με εφευρετικό μυαλό... θα απορήσετε και θα πεισθείτε! Θα ντυθείτε ευσυνείδητα παράξενα.
 

Υ.Γ. πρώτον: Το παράδειγμα της σωστής πώλησης:
Με προβληματίζει λίγο αυτό το παλτό, γιατί έχει τρουακάρ μανίκι και θα κρυώνω!, λέω εγώ, που όπως φαίνεται προβληματίζομαι για πολύ σοβαρά πράγματα!
- Εεεε... (μακρόσυρτο φωνήεν όπου προδιαθέτει εκστόμιση κοτσάνας εκ τσουτσέκ) θα φοράτε και κάτι από μέσα.
- Εεεε ναι! (ενδόμυχη σκέψη: ενώ συνήθως φοράς σουτιέν και παλτό... με έπεισες!)

Υ.Γ. δεύτερον: Έχω πάντα την αίσθηση ότι αξίζω κάτι καλύτερο ως τηλεθεάτρια από τη Νάντια Μπουλέ ως παρουσιάστρια... quel dommage ως πότε; Εσείς;
 
Υ.Γ. τρίτον: H συμβουλή της εβδομάδας: Μην αφήνεις ποτέ το μπουκάλι με το νερό σου στον πάγκο του γυμναστηρίου. «Ιόλη» παίρνουν πολλοί και εσύ θα καταλήξεις να πίνεις από το μπουκάλι κάποιου άλλου. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, που κοιτάνε ότι θηλυκό κινείται σε ακτίνα πέντε μέτρων από εκείνους... θα καταλήξεις να είσαι με άντρα άλλης... (θα με ξαναπιάσουν τα γαλλικά μου!)

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Άσματα ασμάτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers