Λαοφίλητα υποδήματα εκ μισητών ανδρών χαρακτηριζόμενα τοιουτοτρόπως
8.2.2012 - 1:25:49 PM 
(Να τα και οι αντιστροφές και τα λογο(μ)παίγνια... άτσα!)
 
Συνεχίζοντας το καταγγελτικό λογύδριο (όλοι εμείς των θεωρητικών επιστημών επιθυμούσαμε ενδόμυχα να γίνουμε δικηγόροι!), θα παρουσιάσομεν με σειρά αλφαβητική τα πατούμενα εκείνα, που λατρεύουν να παρατηρούν στα γυναικεία λεπτεπίλεπτα πέλματα (πριν την ισότητα, γιατί τώρα με τόση ορθοστασία δεν ξεχωρίζεις γένος για γένος).

 
Τα high-heels

Τα αγαπάνε, γιατί ακόμη και το κορίτσι της διπλανής πόρτας μοιάζει με αναβαθμισμένη ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια πάνω στα ψηλοτάκουνα. Και η γάμπα μποτίλια του Καραγκούνη μετατρέπεται σε γάμπα ποδοσφαιριστή της τέταρτης κατηγορίας! Και τα οπίσθια τα κρεμασμένα εις το πάτωμα, που μνεία κάνουν στο κοράνι τους οι πατωματζήδες (έχω γίνει πολύ παιδί του λαού τώρα τελευταία... θα φταίνε τα σουβλάκια!), σταματάει τόσο δα να υπακούει στους νόμους της βαρύτητας. Γενικά, ο αέρας είναι πιο καθάριος στα 1.70 τουλάχιστον και όλα μοιάζουν πιο ευοίωνα και ωραία. Αποκτάς γόητρο και κύρος και οι άντρες έλκονται από το τεχνητά ψηλό κοράσιο. Τώρα τι γίνεται την άλλη μέρα με τις παντόφλες; Αυτά είναι προβλήματα δισεπίλυτα και ανιαρά εν τέλει. Ας ναρκωθούμε στα ύψη των δεκαπεντάποντων προσωρινά και έχει ο καιρός γυρίσματα...
 
Φόρεσέ τα με τζιν, φορέματα, φούστες, παντελόνια και ουχί φόρμες (ΕΛΕΟΣ!) και άστραψε με τη χρυσόσκονη τη λαμποκοπούσα εκεί εις τα όρη, τα άγρια βουνά.

 
Oι ψηλοτάκουνες μπότες

Άλλη μία αντρική φαντασίωση είναι ετούτο το υπόδημα. Καλέ, αφιονίζονται, σου λέει! Μπορεί οι καλίγγραμες γάμπες να κρύβοναι πίσω από το σουέντ και το καστόρι της μπότας, αλλά το σεξ-απίλ κρατάει ψηλά τη σημαία του ερωτισμού. Αρέσκονται το ταίρι τους να τις φοράει, γιατί είναι αρκετά όμορφες, αλλά και political correct, που λέμε τα τελευταία τρία χρόνια στο αστικό γιδο-χώρι μου. Υποψιάζομαι ότι τις προτιμούν ανάμεσα στα υποδήματά μας, γιατί σκιαγραφούν το αστικό προφίλ της εργαζόμενης γυναίκας, που διατηρεί την εικόνα της αλώβητη μέσα στο σκοτεινό νέφος της ατμόσφαιρας του κέντρου. Ίσως φταίει πάλι ότι τις περπατάμε με περισσότερη άνεση υπεροχής σε σχέση με τις γόβες και η εικόνα της μοιραίας βγαίνει προς τα έξω περισσσότερο ατσαλάκωτη. Ίσως, φταίει απλώς το μολυσμένο νερό της λίμνης του Μαραθώνα. Ίσως να φταίει ότι η εισαγωγή σταφίδας έχει αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι τώρα. Λέτε, τελικά, να φταίει που ο απέναντι μου θέλει να πουλήσει σπίτι, το οποίο είναι βαμμένο μπορντό με θαλασσί τέντα και κίτρινες κάσες στα παράθυρα και εγώ πιστεύω ότι ο ομφαλός της γης είναι το δυτικό προάστειο, στο οποίο διαμένω;
 
Συνδυάστε το συγκεκριμένο ζευγάρι με ψηλόμεσες φούστες, παντελόνια βράκες και δώστε πνοή ανανέωσης στο στιλ σας.
 
 
Οι μπότες-κάλτσες

Δεν νομίζω πως χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις και αναλύσεις, γιατί αυτά τα υποδήματα είναι η ακωκή των ονειρεμένων παπουτσιών για τους άνδρες. Δεν περιγράφω. Είναι σόκιν.

 
Οι peep-toe γόβες

Και ψηλοτάκουνα και περισσότερη έκθεση δέρματος; Τι καλύτερο να ζητήσει πια ο ανδρικός πληθυσμός από ένα παπούτσι;! Eιδικά, αν συνοδεύσεις τις peep-toe γόβες σου με ένα περιποιημένο γαλλικό ή άλλο μανικιούρ, έχει ποντάρει σε γοργοπόδαρο άλογο κούρσας και θα πάρεις τουλάχιστον τα λεφτά σου πίσω! Το καλοκαίρι με τα μαυρισμένα σου πόδια, το χειμώνα με το καλσόν δίχτυ, οι γόβες που αφήνουν τα δάχτυλα σου έξωθεν και εκτεθειμένα παίρνουν πολλούς πόντους συν στο στιλ σου σύμφωνα με τις ορέξεις των ανδρών, αλλά και εσύ αγαπάς την κομψότητά τους και ότι όταν γυρίσεις επιτέλους στον οίκο σου, ένα κρυοπάγημα θα το έχεις υποστεί στα κάτω άκρα (ααααααααααα... αυτό το σιχαίνεσαι!). Με τις υγείες σου.
 
Για ένα ιδανικό cocktail look, ταιριάξε’ τες με φόρεμα θηλυπρεπές και midi. Για σέξι εμφανίσεις, επέλεξε το κλασικό λευκό πουκάμισο με τη μαύρη πένσιλ φούστα.
 
 
Tα mules

Τα χαμηλοτάκουνα ετούτα πασούμια παραδόξως τους αρέσουν. Δεν κομπάζεις, όπως πάνω σε ψηλές και θεόρατες γόβες, αλλά μία ανύψωση ντελικάτη και ραφιναρισμένη στην παρέχουν. Τα αγαπάνε στα πόδια μας, μάλλον γιατί δεν τους θυμίζουν φτενιστήρια, όπως άλλα υποδήματα μας, και τους προσφέρουν φαντασιώσεις ότι είμαστε μεγαλο-στελέχη σε πολυεθνικές τράπεζες. Επιπλέον, το ότι συνήθως είναι ξώφτερνά παίζει σημαίνοντα ρόλο προς πόντους επιλογής σε σχέση με το σπορτέξ και το αγαπημένο ντερλίκι της βοσκοπούλας.
 
Εναρμόνισέ τα με στενά υφασμάτινα παντελόνια και θα έχεις στο πιτς φιτίλι εκλεπτυσμένο office look, λιτό και απέριττο.
 
To τρισμέγιστο συμπέρασμα από αυτό το κείμενο: Mας θέλουν πιο ψηλές και θηλυκές. Εμείς απαντάμε: Nα πάτε αλλού, κύριοι. Εδώ, είναι μεσόγειος!

 
(Να σημειωθεί πως η αλφαβητική σειρά είναι πλήρως διαμορφωμένη σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, καθώς και του Φυτράκη. Ευχαριστώ για την κατανόηση.)

 
Υ.Γ. πρώτον: Eίναι επιεικώς η χειρότερη περίοδος για ψώνια... το κρύο ξυρίζει σαν καλο-λιμαρισμένη λεπίδα Gillete «έσω έτοιμη να κοντοκουρέψει αντρικές γουρουνότριχες», οι εκπτώσεις τελειώνουν και το στοκ σε χειμερινά ενδύματα λιγοστεύει αφήνοντας στα ράφια τα τελευταία κομμάτια τα παρατημένα και από κανέναν αγορασμένα, ολοκληρωτικά αγνοημένα και τα καλοκαιρινά σομόν, τυρκουάζ και παστέλ χρώματα κάνουν την εμφάνισή τους στις καθάριες βιτρίνες (σχεδόν αόρατες από το πολύ Azax για περαιτέρω προσέλκυση του γυναικείου πληθυσμού!) υπενθυμίζοντας μας πως και ακόμη αν τα πνευμονολογικά νοσήματα βρίσκονται σε έξαρση στην Ελλάδα δεν κάνει κρύο... ΚΡΥΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ! Άντε να ψωνίσεις τώρα...
 
Υ.Γ. δεύτερον: Επικίνδυνο άθλημα για γερά νεύρα το να φτιάχνεις νύχια και μαλλιά στις μέρες μας... αφού αναγκάστηκα να ακούσω, αλλά και να συμμετάσχω σε συζητήσεις όπως «Οι γαλανομάτηδες ταύροι είναι οι χειρότεροι άνθρωποι», «Η Μενεγάκη τελικά τον απατούσε το Λάτσιο από τότε που έφερε το τρίτο ζώσον γιουβαρλάκι, που πήρε και τα μάτια της» και «Ο Λεφάκης σου παίρνει 100 ευρώ, αλλά στα βρίσκει όλα», πλήρωσα και το μανικιούρ... επιβίωσα... παρά τρίχα, μη φανταστείτε! Τελικά, η γενικολογία και η γενίκευση είναι στο αίμα μας.
 
Υ.Γ. τρίτον: Kαι δεν το παίζω intellectual, αλλά όλα τα παραπάνω δεν είναι θέματα για να τραβάς τα β@@@ά σου;;;!!!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Kαι δε μπορώ να διανοηθώ την περίπτωση να μην έχεις β@@@ά... δηλαδή που να διοχετεύσεις την ένταση από τα νεύρα-κρόσσια... φέξε μου και γλύστρησα!!!
 
Υ.Γ. πέμπτον: Υπάρχει βιοτεχνία ρούχων, η οποία σχεδίασε, κατασκεύασε και κυκλοφόρησε (δηλαδή κανείς δεν σταμάτησε το έγκλημα σε κανένα από τα τρία στάδια της παραγωγής... ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΕΦΡΩΝ!) ροζ ψευτο-βελουτέ νυχτό-ρομπο, που όμως είναι μπλούζα... και κοτσάρανε και σταυρό μαύρο λατινικό και απερίγραπτο στο στήθος... έτσι για το θεαθήναι... και κάποιος σίγουρα θα το αγόρασε! Και το κορυφαίο: OXI ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ, ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΚΕΦΑΛΟΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ, αλλά (προσέξτε προθέσεις:) Γ-Ι-Α Ν-Α Τ-Ο Φ-Ο-Ρ-Ε-Σ-Ε-Ι, for the love of God!
 
Υ.Γ. έκτον: Συζήτηση με φίλη:
-
Kαι είχε καθυστέρηση και ήταν πολύ χαρούμενη!
-  
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχχχχχχχχχχχχ, εγώ αυτή την καθυστέρηση πότε θα την βιώσω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μόνο την καθυστέρηση του λεωφορείου ζω η βαριόμοιρηηηηηηηηηηηηηη (άντε και του τρένου... άντε και κανένα στήσιμο σε ραντεβού! Υπάρχει και ποικιλία... δε μπορώ να πω!)

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
O παλιός είναι αλλιώς…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers