Πέντε πράγματα που έμαθα αυτή την εβδομάδα
23.2.2012 - 1:21:09 PM 
YΓΙΕΙΝΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ
Απαγορεύεται να προσφέρονται συσσίτια από μη πιστοποιημένα όργανα ,ιδιωτικά ή δημόσια. Η είδηση κυκλοφόρησε χωρίς να την διαψεύσει κανένας από περιβάλλοντα Αντιπεριφέρειας και με ανακατεμένους επιθεωρητές υγείας. Οι Έλληνες, ως γνωστόν, λάτρεις της βρώμιας διατροφής, γηπεδικής και έξω από ξενυχτάδικα, λάτρεις του φαγητού της μάνας μητέρας μαμάς που στα 60 μεσοσταθμικώς χρόνια προσφοράς σπιτικού φαγητού, έριξε τουλάχιστον δέκα φορές αλάτι αντί ζάχαρης και ακουαφόρτε αντί σος μπερνές, (δεν αναφέρω τα δηλητήρια από τα κόλλυβα) κι όμως ελάχιστοι απόθαναν επειδή οι μανάδες ελέγχουν έστω και εκ των υστέρων, λάτρεις των φαγητών σε στάσεις ΚΤΕΛ και σε καμμένα λάδια όπου τηγανίζονται ποικιλίες, πρέπει τώρα που ένα σοβαρό ποσοστό πεινάει πραγματικά, να πάνε στα συσσίτια, κι αν καμιά καλοκυρά τους φέρει κανα τάπερ γεμιστά να φάνε με πλαστικά συμπράγκαλα, πρέπει, ως γνήσιοι πεινώντες και διψώντες να ταράξουν τις πρόθυμες δηλητηριάστριες σε ευχαριστίες, αρνούμενοι να δεχτούν φαγητό. Απεναντίας αν μια πιστοποιημένη βοήθεια από το εξωτερικό του φέρει συσκευασμένο, κατεψυγμένο φαγητό με λιχουδιές από παράξενες χώρες, πιθηκάκια από την Ινδοκίνα , ανακόντες Βενεζουέλας, γιαπράκια από το Μπενίν (δάχτυλα γορίλλα τυλιγμένα σε σωταρισμένο δέρμα ιγκουάνα) να κατσικωθούν και να φάνε τα προσφερόμενα, αφού υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά υγείας.
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΤΗ ΜΑΝΑ
Αληθεύει ότι σας λένε Μάμαλη;
- Αληθεύει ότι με λεγαν γερακίνα, γι αυτό και γιός μου ήταν της Γερακίνας γιός. Είχαμε και σπίτι στη Σαλονίκη, διαγωνίως της Παναγιάς Περσιώτισσας.
- Το Δράμαλης δηλαδή δεν προέρχεται από την Δράμα;
-   Σιγά μη προέρχεται από την Δραμαμίνη. Προέρχεται από το ανθρώπινο δράμα να σε λένε Μάμαλη και να χεις γιό τον Δράμαλη!
- Τι συνέβη και ηττήθηκε ο γιός σας ο Πασάς;
- Να τα λέτε στον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά και άλλους που έστησαν χωσιά στο βλαστάρι μου. Ο ίδιος υποστήριζε ότι είχε υπογράψει έγγραφα πως δεν θα βαρέσει τους ρωμιούς επειδή επέμεναν οι σύμμαχοί τους, οι Φιλέλληνες.
- Ώστε τα Δερβενάκια ήταν μια ενδοευρωπαϊκή συμπαιγνία;
- Τι περίμενες να ήταν, ρεμπέτικη κομπανία; Είκοσι χρόνια δεν τολμάω να βγω στη ρούγα. Με πειράζουν τα ελληνάκια και μου λέγουν «ο γιός σου έπαθε της Μάμαλης τα δεινά».
- Και γιατί το τραγούδι επικαλείται τον Μαΐστρο και τον αέρα του πελαγου;
- Διότι το παιδάκι μου πήγαινε στην Κόρθον απ όπου ήρχονταν ο Μαΐστρος.
- Τουρκάλα εσείς, βλέπω ξέρετε τα δημοτικά μας τραγούδια.
- Έτσι να πιστεύετε. Ένας προπάππους του Σόιμπλα μας θα εμάθαινε στη Σαλονίκη. Φιλέλλην. Καταστραφήκαμε χωρίς λόγο. Μου το ΄πε και ο γιός μου στα στερνά. Δεν εκστρατεύω άλλη φορά στους ρωμιούς, μου λέει. Την άλλη φορά θα τους δανείσω φλουριά, να τιναχτούν στον αέρα…

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ
Το μόνον τμήμα του λαού που διατηρεί οργάνωση και παρκινγκ είναι οι μπαχαλάκηδες. Κανείς δεν ξέρει αν είναι τριάντα ή δύο χιλιάδες στην πρωτεύουσα, κι άλλοι τόσοι επαρχία. Δεν ξέρουν τίποτε, ευτυχώς. Έχουν φέρει νέες μολότοφ, εξελιγμένες, να σου βγαίνουν τα άντερα. Στέλνουν δέκα στο Σύνταγμα να αντιμετωπίσουν τέσσερις χιλιάδες ένστολους και φέρνουν ισοπαλία. Οι άλλοι καίνε μαγαζιά ατιμώρητοι. Οι μπαχαλάκηδες λειτουργούν χωρίς ευρώ, αφού έχουν κλήριγκ προϊόντων που κούρσεψαν με αλλογενείς και εμπείρους μεταπράτας. Τους πιάνουν και μόλις του στείλουν για δίκες, γίνονται αόρατοι. Αν δεν αθωωθούν, πέφτει σαλέπι στα καινούργια κοστούμια των βουλευτών, ενίοτε και πελτές κυδώνι, νοστιμότατο που δεν φεύγει μήτε με κεζάπι. Πρέπει να φτιάξουν τμήμα καφετζήδων, να δίνουν πολιτικές συμβουλές πάμφθηνα στους αιτούντες. Λόγου χάρη ο Πρόεδρος Παπούλιας δεν ήξερε ποιος είναι ο Σόιμπλε, οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί. Ώρα να μαθαίνει. Κρίνω κατόπιν τούτων ότι το θράσος, η πολυμάθεια, η ευρηματικότητα και το στρατηγικόν πνεύμα της ομάδας αυτής που παλαιά τις έλεγαν και μάγκες (ο μάγκαλας, η μάγκα, το μαγκουστάκι) είναι ικανές και φευγαλέες συνθήκες να αποκτήσωμεν βαυαρούς κυβερνήτας. Αμέσως και από αύριο. Όχι. Μη φοβάσθε τον Σαμαράν που θα τους κατεβάσει τις κουκούλες. Μόλις τους δεί, θα ανακράξει «ό,τι είπα το έκαμα». Αυτός είναι ο Σαμαράς. Βράχος.
 
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΦΕΥΓΟΥΝ
Εάν οι Ευρωπαίοι είχαν βάρδουλα αυτήν την εβδομάδα, τα τίναξαν όλα αυθημερόν. Μόλις ζήτησαν συμπληρωματικά στοιχεία για τη δανειακή και τους έκραξεν ο Τράγκας, τραγουδώντας ειρωνικά το Χορστ Βέσσελ, οι Γάλλοι τραπεζίται κατηγόρησαν την Κάρλα Μπρούνι και υποτάχτηκαν στην Σεγκολενα Ρουαγιάλα τουπίκλην Άννα Διαμαντοπούλα παιδεία παδικήν. Ο Όλι Ρέν έκλαιγε στο βαπτιστήριο, ενώ ο Γιούγκερ έκαμε βόλτα αυτοκτονίας με ένα Μέσσερμιτ «σαρδέλα» τύπου 110. Την Τσικνοπέμπτη οι Αλλαμανοί και οι Γερμάνοι είπανε «φεύγουμε από Ελλάδα διότι» και εξήγησαν ότι οι Έλληνοι έχουν ισχυρά κανόνια στο Ναβαρόνε με την Τζία Σκάλα και την Ειρήνη Παπά. Και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την μοίρα του εν Ρόδω κτήματος του Άντονι Κουήν, ομοφώνων είπασι «ούστα και χαθήτε μουρτάτες Μεξικάνοι που σκοτώσατε τον Πάντσο Βίλλα». Πάγωσε η Ευρώπη άπασα και ήρθαν πλοία με φυσικό αέριο γκαζάδικα εις αριθμόν 72 και οι αραπάδες μας τα εχάρισαν των Ελλήνων και οι Μαγκρεμπιανοί έπαψαν να λένε Βαστα Ρόμελ και ήλεγαν «στην Σίβα, στην Σίβα, του Άμμωνος καλύβα» επαινώντας τον ξανθό θεό. Έως την καθαράν Δευτέραν, δεν συναντούσες Γερμανόν νοτίως του Δουνάβεως και εάν ευρίσκετο κάποιος τυχαίως, τον είχε ήδη δαγκώσει όχεντρα μαύρη και τριφασικιά της Μήλου.
 
ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ (ΆΛΥΤΟ)
Οριζοντίως. 1.Διεγράφη από ΛΑΟΣ, επαύθη από υπουργός, επανήλθε ως βουλευτής και υπουργός και άλλαξε κόμμα. 2.Ποταμός που διήλθεν ο Εφραίμ οδεύων εις Ροστόβ, παγωμένος ωσάν υποδοχή Εσθονών. 3.Βουλευτής που διεγράφη, είτε ενεγράφη εις ρητορικήν σχολήν και έκτοτε μας έχει μεγεθύνει τον εγκέφαλον, ορμητικός, ανορθόγραφος και τολμητίας. 4.Ακίνητος υποψηφία μεγαλοφυής, ομοιάζουσα με πανέμορφον ηλιοβασίλεμα, πασόκω άχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. 5.Αριστερός με ψευδαισθήσεις, δεχθείς ότι η Δημοκρατική αριστερά δεν θα πάρει 80% των ψήφων, αλλά ορκιζόμενος, στου Δράμαλη τη μάνα, ότι ένα 19% το ‘χει από χέρι

Καθέτως: 1.Βουλευτής θέτων υποψηφιότητα σε Συνείδησιν κόμματος. 2.Το μικρόν όνομα του τραγουδιστού Τίκη. 3.Ανάρπαστος εφημερίς που κλεινει ΄που να ναι και ζητά ολίγα εκατομμύρια για να επαναλάβει το θαύμα του εν Κανά γάμου. 4.Ενεγράφη στο ΛΑΟΣ, βρήκε χρυσόν α σον Κιλκίς, πλην οι πράσινοι προτιμούν υγιή ραδίκια.5.Αυστηρά αριστερό κόμμα που έσπευσε να στείλει γράμμα στον Σόιμπλε δηλώνοντας ότι δεν χρωστάμε στους Γερμανοί 135 δις, αλλά τουλάχιστον 445 και πως είναι πρόθυμο ως κυβέρνησις να εξοφλήσει τα πάντα τα όλα, τα πάντα όλα. Αλλά πρώτα να ξυπνήσει.
 
Μπαλαντέρ: Αναφέρατε 657 ονόματα λήγοντα εις «άκης» σε 12 δευτερόλεπτα. Αν δεν τα καταφέρετε είστε ένας ακόμη άσκοπος και άχρηστος Έλλην που καυχάται για την καταγωγή του, αλλά οι Πολωνοί είναι μάλλον χειρότεροι επ’ αυτού.
 
(Από τον Αγγελιοφόρο, 19 Φεβρουαρίου 2012)

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παγωνιέρα
› 
Το λαϊκό τσατσά
› 
Ως διανοούμενος, άς περιφρονήσω κάποιον...
› 
Η αλλαγή των φώτων
› 
Επικρατώντας στο ψηφοδέλτιο
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers