Ο στραβός γιαλός
13.6.2012 - 2:07:16 PM 
Μήπως έχετε την εντύπωση πως επειδή δε μας δανείζουν άλλα χρήματα και δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε χρωστούμενα, ήρθε το στραβό αρμένισμα, το κλείσιμο του ματιού στον πελάτη - εκλογέα και άλλα μικρομέγαλα και αυτοσχεδιαστικά, όπως σφαλιάρες στο Διάστημα; Να σας ενθέσω λίγην αμφιβολίαν. Με την καλύτερη μέθοδο που έχει φτιαχτεί στη διάρκεια της ανθρωπότητας μετά τους δεινοσαύρους, ήτοι την υπόθεση εργασίας ή τη δημιουργική φαντασία.
 
Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι τρελάθηκαν άπαντες οι Ελληνες εφοπλιστές και μας στέλνουν έως την Τετάρτη δυο τάνκερ γεμάτα χαρτονομίσματα, ομολογίες, μπαγκανότες, δίστηλα, τάλαρα, και ό,τι χρηματικό απόθεμα διαθέτουν από το Λονδίνο έως τις νήσους Καϊμάν. Παρομοίως ο δεινός φιλέλλην Πούτιν αδειάζει τις καταθέσεις εξωτερικού της χώρας του με τη λιτή εντολή «όλα τα ρούβλια και τα καπίκια στην ωραία Ελλάς». Επιπλέον, οι Κινέζοι, για να μας βοηθήσουν, μας δηλώνουν πως πληρώνουν κάθε φυλλαράκι ελιάς που θα τους στείλουμε, πέντε αυστραλιανά δολάρια έκαστον εκ των αποθεμάτων. Αποτέλεσμα: η Ελλάς ρεφάρει και έχει και μαγιά. Οι Ελληνες εορτάζουν και τρίβουν το δείκτη της δεξιάς χειρός επί της ανοιχτής παλάμης της αριστεράς, με κατεύθυνση το Βερολίνο και την παιδική κραυγή «Ζήλια! Ζήλια!» ώστε να σκάσει η Μέρκελ. Εντάξει; Εντάξει. Δε μιλώ, λόγω συγκίνησης, για τις εταιρίες άντλησης υδρογονανθράκων, που μας στέλνουν μπροστάντζα ίσαμε διακόσια δισεκατομμύρια έναντι των κερδών μας έως το 2878, με το καθησυχαστικό μήνυμα «όποτε έχετε, μας τα γυρνάτε!».
 
Υπάρχει ελληνόγλωσσο άτομο που να πιστεύει πως με το ρεφάρισμα η χώρα τη γλίταρε; Αμφιβάλλω να υπάρχουν τόσον ελαφρόμυαλοι συνέλληνες, παρεκτός αν μας έχει ξωμείνει κάνας οικονομολόγος από αυτούς που γράφουν «κοινωνικά δοκίμια».
 
Πρώτα, θα σταματήσει, χωρίς καν την επίσπευση του προγράμματος του Σύριζα, οτιδήποτε θυμίζει ενόχληση στο δημόσιο τομέα. Οι ΔΕΚΟ θα γυρίσουν στην παλαιά ευμάρεια. Φόρος δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να ξαναπληρωθεί. Κύμα αυθαιρέτων θα αποτελειώσει στη χώρα ό,τι είναι άχτιστο, με τις δέουσες πυρκαγιές. Κι ενώ η πληγή θα θεωρείται κλειστή, θα υπάρξουν οικολογικά μηνύματα για τη σωτηρία της μπάμιας με το «γαλάζιο» ρέλι και το αίτημα να θεωρηθούν διατηρητέα και συντηρητέα, όλα τα πολιτικά κόμματα που ξέπεσαν εκλογικώς. Ετσι, θα έχομεν κυβερνήσεις από τις παλαιές και αγαπημένες που έδιναν σημασία στον κοσμάκη. Οποιος τόλμησε να κόψει αναπηρικές συντάξεις υγιών συνταξιούχων, θα τον πάρει η μαύρη μάμπα η καρβουνιασμένη με το βλέμμα του Λατίνου εραστή. Και μία ευαρέσκεια θα απλωθεί στη χώρα που θα κρατήσει, ω ευτυχία, κάνα τεταρτάκι. Μετά θα υπάρξουν τόσες απαιτήσεις δικαστήρια και εγκύκλιοι, ώστε τα διαθέσιμα χρήματα να γίνουν γιάγμα κατά τους απαισιόδοξους σε ένα τρίμηνο, κατά δε τους αισιόδοξους, σε δύο ώρες και τέσσερα λεπτά.
 
Διότι ο γιαλός είναι θεόστραβος, καρντάσια. Μη ρωτάτε το πώς.
 
Δημοσίευση: agelioforos.gr

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το λαϊκό τσατσά
› 
Ως διανοούμενος, άς περιφρονήσω κάποιον...
› 
Μετά το διάγγελμα Σαμαρά
› 
Πολυκομματισμός
› 
Αποφύγετε τις υποσχέσεις
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers