Την νύχτα που ακυρώθηκε το ζάπινγκ
15.11.2008 - 8:44:57 AM 
Εσπέρα του αγίου Φιλίππου. Τιμώντας τον άλλο Φίλιππο, τον Μακεδόνα, κρατώ την σφεντόνα του τηλεκοντρόλ γιά να καταγράψω την τύχη των παραλλήλων εκστρατειών του.Αναμένω ήπια δράση έξω από την Μεθώνη(Αντένα),κάποια κίνηση έξω από την Πέρινθο(Alter), ενημέρωση γιά την αθηναϊκή πρεσβεία στην Πέλλα (Mega)και τις πρώτες αναφορές γιά το ντού εναντίον των Θρακών(Alpha).Υπολογίζω ότι με τρία κλικ ανά λεπτό,σύντομα θα καταλήξω που γίνεται το σώσε, να καρφωθώ.Αμ δέ!
Οι αντίπαλοι βγήκαν όλοι μαζί στην αντεπίθεση. Κατάσκοποι από την Μεθώνη διαχύθηκαν στις φάλαγγες και συνέλαβαν έναν Αμύντα να τα κάνει πλακάκια με τον εχθρό. Από την Πέρινθο, οι Περίνθιοι έδειχναν μιά συνθήκη με ιερείς της Αρτέμιδος που ανέτρεπε την πολιορκία.Το μέτωπο, κοντολογής, δεν ήταν ένα, αλλα τέσσερα. Η σφεντόνα μου, κατευθυνόταν προς τους τέσσερις στόχους,με ρυθμό δέκα ανά λεπτό, εν απογνώσει.Σύντομα έπαψα να καταλαβαίνω το παραμικρό.
Την αμηχανία μου διέκοψε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης,τον οποίο έκτοτε ακολούθησα.Πράγματι, τον είχαν πρήξει με αδέσποτες φήμες, οπότε άρχισε διαδοχικώς να τις ανασκευάζει.Παρακολουθούσα με κομμένη ανάσα.Μήτε η μοναδική στιγμή, όπου ο Γιώργος Τράγκας σταυροκοπήθηκε ενώπιον της παρουσίας του Αρσενίου σε διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔ μπορούσε να με διατηρήσει σε ένα κανάλι.Την ως άνω πρόταση, άν μπήκατε στο κλίμα του ιστορισμού, μπορείτε να την διαβάσετε και ως :μήτε την απελπισία του Κάλχα λογάριασα, ενώ η δαμαλίς που εθυσιάσθη ευρέθη άνευ σπληνός και καρδίας,κατά την τελετήν του καθαρμού των στρατευμάτων.
Το τηλεκοντρόλ ακυρώθηκε πλήρως, όταν ο νομαρχης εμφανίστηκε ενώπιον του Ευαγγελάτου και Κουκουβίνου τινός,αγνοώντας ότι προηγήθηκε κοτζάμ υποκλοπή.Πρίν ο Ευαγγελάτος τον διακόψει, πρόλαβε και είπε στον Κουκουβίνο "ξέρετε ότι υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα γι΄αυτην την υπόθεση;" Εκείνην την στιγμή, το ήξερε το μέγα Πανελλήνιον, και μάλιστα σε ομιλούσα εικόνα!
Επομένως, αυτά τα άλαλα και τα μπαλαλα που παρακολουθούσα σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές,είχαν κοινή προέλευση, και κοινή καταγωγή.Γιά να προσγειωθεί η σφενδόνα: διάφορα παπαγαλάκια κι αηδονάκια,πρωτόμαθαν ότι ο τάδε θα βγάλει νέα στοιχεία.Το νέο διαδόθηκε, και βγήκαν  από όλους ένα σωρό αποθηκευμένα νέα στοιχεία.Καθώς έβγαιναν, φράκαρε η πόρτα της εξόδου των.Αποτέλεσμα: το ένα στοιχείο έκαψε το άλλο.
Κάπως έτσι είναι ο λεγόμενος στασιμοπληθωρισμός.
Απόσωσα με "Ελληνοφρένεια".Και ο Φίλιππος τέλειωσε τη μέρα του με μιά σφεντόνα στο μάτι. Στην Μεθώνη.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παγωνιέρα
› 
Επικρατώντας στο ψηφοδέλτιο
› 
Η αλλαγή των φώτων
› 
Ο γεροντισμός, τελευταίο στάδιο της πολιτικής ζωής
› 
Προβλέψεις
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers