Πάου, ή μέγεθος μπαγκέτας σε ενδιαφέρουσα
28.8.2009 - 3:37:32 PM 
Κατεβήκαμε στην παραλία των Πάγων, λέγουν την και του Αη Γιώργη οι χριστιανοί, έχει και τέτοιους σε περιβάλλον Λιβυρνών που εκφέρουν το "Πάγος"¨ως "Πάου". Οπότε λύθηκε μέσα μου η απορία ινατί υπάρχει τόπος Πάου στο Πήλιον.
Παίζοντας στην ψαθυρά ακτή, πρόσεξα ένα ζευγαράκι υπερβορείων μεσογαίων όντων , της μεγάλης υποθετικής χώρας των Αβαροσκυθών(=μεταξύ Ουγγαρίας. Τσεχίας, Τέσεν και Ουκρανίας, αθαλάσσωτοι όλοι) να σέρνουν ταις σαγιονάραις τους κουβαλώντας κάτι πελώρια κυλινδρικά δέματα, που μοιάζαν με κότσαλα υπερμεγέθους καλαμποκιού. Ο καθείς εκράτει από ένα, με τα δυό χέρια.
Ρώτηξα και μου τα είπαν όλα, κακόβουλοι κουτσομπόληδες, φυσικά ελληνόφωνοι, στα όρια του ελληναραδισμού: είναι σάντουιτς που φτιάχνουν τα κορίτσια. Τα κορίτσια είναι δυό δραστήριες που δουλεύουν ένα μαγαζάκι μεγέθους Ανδόρρας και ρίχνουν στο πσομί αναρίθμητες ποσότητες (αρίφνητες θα τις έλεγα άν διατηρούσα το επίθετο του λογοτεχνίζοντος)από καλαμπόκια, ρωσικές, τυροκαφτερές, τζατζίκια, πατάτες, μαγιονέζα και άλλα πολλά). Το αποτέλεσμα, ένα μουσλούκι από 6 ή 7 χιλιάδες θερμίδες, ικανό να θρέψει τους πτωχούς τουρίστες,ώστε να τους περισσέψει κανα δύευρο γιά βραδυνές μπιρίτσες. Ενα τρίκουτο δηλαδή, λησμονητέας μάρκας.

Τα κορίτσια, δεν δουλεύουν πέραν των εγκαινίων της ΔΕΘ. ΑΠοσύρονται είτα στα χωριά τους, τρώγοντας από τα έτοιμα, από ίχνη μιάς επιδότησης, από ερείπια ενός εποδόιματος ανεργίας, ενώ οι γιαγιάδες με την σύνταξη του ΟΓΑ επιτρέπουν την αγορά τσιγάρων και καφέ. Ενίοτε και μπιτζίνας. Ασχολούνται με τα παιδάκια τους, τα οποία πάντως, βλέποντας τέτοιον επαγγελματισμό, δεν πολυγουστάρουν να εισέρχονται στους ναούς της πνευματικής κραιπάλης που λέγονται πανεπιστήμια: στους Κορυφούς μπαίνουν κάπως περισσότεροι από τους μισούς. Οι τελευταίοι στην χώρα. Σε αντίθεση με την πρωτοπορούσα Χίο.

Πάου!
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Παγωνιέρα
› 
Το λαϊκό τσατσά
› 
Ως διανοούμενος, άς περιφρονήσω κάποιον...
› 
Ο γεροντισμός, τελευταίο στάδιο της πολιτικής ζωής
› 
Η αλλαγή των φώτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Πάνος Θεοδωρίδης
Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας.
« Bloggers