Μπα, Παιχτούρα
5.1.2012 - 2:32:33 AM 


Έκατσα απόψε και είδα τον αγώνα Νιουκάστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και κατέληξα ότι ο αρχιδιαιτητής (δεν θέλω σχόλια και σαχλά αστεία) Howard Webb είναι επικίνδυνος.



Όχι απλώς επειδή μου θυμίζει τον Daniel Mendelsohn (μακάρι να μου θύμιζε τον Pierluigi Collina), αλλά επειδή δεν ακολουθεί ούτε το γράμμα ούτε το πνεύμα των κανονισμών, τους οποίος ερμηνευει κατά το δοκούν, υπηρετώντας την παραφουσκωμένη ματαιοδοξία του και τις οίδε ποιους άλλους.  

  

Όσο το σκορ ηταν 0-0, αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτυ που έκανε ο γηραλέος Rio Ferdinand  (γεν. 7 Νοεμβρίου 1978) στον Demba Ba (γεν. 25 Μαΐου 1985), κι ύστερα έδωσε ανάποδα ένα φάουλ που έκανε ο αμυντικός της Μάντσεστερ όταν καβάλησε τον επιθετικό της Νιουκάστλ.



Αυτό θα είχε τσακίσει και εκνευρίσει οποιονδήποτε άλλο παίκτη και θα είχε αποθαρρύνει ολόκληρη την ομάδα του. Όμως ο Ba δεν μάσησε γιατί ξέρει μπάλα, κι όσο και να σφυρίζει εχθρικά ο αυγοκέφαλος υπάρχουν και όρια, και οι παίκτες, οι πραγματικοί, τα ξεπερνάνε. Έτσι λοιπόν στην ακριβώς επόμενη φάση έβαλε ένα αριστουργηματικό γκολ (έχει αυτό το χάρισμα να χαϊδεύει τη μπάλα, να παίζει μαζί της και όχι εναντίον της), και τελικά η ομάδα του κέρδισε 3-0.



Θυμίζω ότι ο Webb ήταν ο ρεζίλης διαιτητής του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 που δεν έδωσε ούτε φάουλ (πόσο μάλλον κίτρινη ή κόκκινη κάρτα) στην εγκληματική κλωτσιά που έδωσε ο Nigel De Jong στο στήθος του Xabi Alonso. Μεγάλο «δόντι» πρέπει να έχει και ισχυρούς προστάτας. Αναρωτιέμαι αν τα έχει με την κόρη του Sepp Blatter ή με τον ίδιο τον Blatter. 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Άθενς μπάι νάιτ
› 
Η Πηνελόπη Δέλτα κι εγώ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Μπα, Παιχτούρα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers