Δεν χρειάζεται να μάθω πράγματα.
19.3.2012 - 11:57:44 PM 


Ο Κύριος Πρώην Πρύτανης, όταν ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας για θητεία περίπου πενήντα ημερών, έπιασε αμέσως δουλειά. (Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία άλλωστε. Πάντοτε ήταν μεθοδικός. Καλός Αιγόκερως.)

Επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και αντήλλαξαν φιλοφρονήσεις. Μιλώντας εν όψει της 25ης Μαρτίου, ο Πρώην Πρύτανης και Νυν Υπουργός, ανέφερε σωρεία πεθαμένων λογίων, για να τονίσει τη σχέση Παιδείας-Εκκλησίας-Επανάστασης, καταλήγοντας με την ελαφρώς ακατάληπτη επωδό «Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο». Γιατί δεν τον ξεχνάμε; Όχι γιατί σουβλίστηκε, αλλά γιατί ήταν διάκος. Που σουβλίστηκε. 

Επίσης, ο Πρώην Πρύτανης και Νυν Υπουργός ξεκίνησε συνεργασία με τον εγκληματολόγο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων για μεγάλους Ευγένιο Τριβυζά, προκειμένου ο συγγραφεύς να εκπονήσει κόμικ για τα Αρχαία Ελληνικά και τη σύγχρονη γραμματική, για μαθητές του Δημοτικού. Έτσι, γενικώς, παραβλέποντας ότι διαφορετική πρέπει να είναι η προσέγγιση για τα πρωτάκια και διαφορετική για τα παιδιά της έκτης. Όσο για τη «σύγχρονη γραμματική», δεν έχουμε καιμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι... Κι ας έχει ουσιώδεις διαφορές από την επίσημη γραμματική του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη!

Αλλά ο Πρώην Πρύτανης και Νυν Υπουργός το καλύτερο το κράτησε για τη συνέντευξή του στον Real Fm. Εκεί ο γίγας του πνεύματος είπε την απαράμιλλη φράση «Δεν χρειάζεται να μάθω πράγματα, γιατί μπαίνοντας στο υπουργείο ξέρω τί σημαίνει εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, δηλαδή έχω γνώση των θεμάτων στην ουσία τους». 

Στη συνέχεια, πρότεινε να θεσμοθετηθεί μόνιμος υπουργός Παιδείας. Αλλά μην ανησυχείτε - είμαι σίγουρος ότι δεν εννοεί τον εαυτὀ του. Και τούτο διότι ο Πρώην Πρύτανης και Νυν Υπουργός δεν θα ησυχάσει αν δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί δηλαδή, τι περισσότερο είχε ο Σαρτζετάκης



 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
› 
Όχι άλλο σεξ, ευχαριστώ.
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Μάρτιαι Ειδοί
› 
Άσε μας κουκλίτσα μου.
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers