Ο μπακαλιάρος φιλούσε υπέροχα.
25.3.2012 - 11:41:09 PM 
"Didn't I meet you on a summer cruise?"


«Θα μείνω απλά άγαμος», δήλωσε ο κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης (στην Αγγλία Sir Βasil και στην Κέρκυρα Σιορ Βασιλάκης) σε κοσμική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ίδιος για τον εαυτό του στο Πολεμικό Μουσείο, και συνέχισε σε λαγαρά ελληνικά λέγων «Δεν είμαι κουκουλοφόρος. [ Λες κι υπήρχε περίπτωση να τον μπερδέψουμε ή, σε περίπτωση που φοροούσε κουκούλα, να μην τον καταλάβουμε. ] Δεν έχω την τιμή να ανήκω στη λίστα του κ. Χριστοφοράκου που είναι γνωστή. Αν άνηκα θα ήμουν εκβιάσιμος».

Προσωπικά συγκινήθηκα που είδα να εκφράζεται έτσι ξεκάθαρα η έννοια της απλής αγαμίας γιατί πολύ συχνά τη συγχέουμε με την σύνθετη αγαμία που δεν ταιριάζει σε άνθρωπο μη εκβιάσιμο, και δη επιστήμονα του ύψους του κυρ-Βασίλη. 

Μένοντας στην κατηγορία των Μελλοντικών Προέδρων της Δημοκρατίας, να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, παρά τον εξαιρετικό καιρό που έκανε το σαββατοκύριακο, δεν δραπέτευσε για το τριήμερο, αφού ως υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας με ημερομηνία λήξης ζωντανού γιαουρτιού στήθηκε και το Σάββατο και την Κυριακή στο Σύνταγμα για τις παρελάσεις. 



Το Σάββατο, ο Πρόεδρος πασών των Αρσακειάδων έστη με το χαρακτηριστικό του παράστημα μόνος στην εξέδρα για να παρελάσουν οι μαθητές, προς γενική αδιαφορία των μαθητών, των αστυνομικών και των περιστεριών (οι εύζωνοι είναι εκπαιδευμένοι). Την Κυριακή, η εξέδρα είχε κόσμο, γεμάτη από πρώην, νυν και μέλλοντες Προέδρους, και παρέλασαν τα στρατά.

Ο νυν Πρόεδρος προέβη δε σε μια από αυτές τις impromptu δηλώσεις που συνηθίζει τελευταία, άνευ χειρογράφου ή υποβολέως (τουλάχιστον εμφανώς) και άνευ πρόβας (μάλλον), που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες: «Άτιμη Ευρώπη», «Είμαι ωραίος γιατί είμαι Έλληνας», «Ήσουνα ξυπόλυτη και μάζευες ραδίκια», «Ποιος Χριστοφοράκος; Χάλακ τονε λέγανε», «Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Πέτρου Τατούλη», «Ο Οθωμανικός ζυγός και η αποτίναξις αυτού», «Είμαστε όλοι φιλέλληνες», «Ποιον είπες κουτσαβάκι, ρε», «Θα πετύχουμε», «Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου», «Γυμνασιάρχης στα Γιάννενα (Δεν Έγινα)», «Άνθρωπος στα πρόθυρα εγκεφαλικού», «Τώρα πάω για τσίπουρα και τούφες».

 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τζούλια 2 Μαύροι
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Η Τζούλια κι εγώ
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers