Ο Καραγκιόζης Κολυμβητής
19.8.2008 - 11:07:49 AM 
Ξημέρωσε Δεκαπενταύγουστος. Η πόλη νεκρή εκτός από τις πλατείες της όπου συναντούσες διάφορους απελπισμένους να ροφούν ηδυπαθώς, με νάζι, πόζα και στυλ τις φραπεδιές τους για χάρη ενός νοητού κοινού. Μετέβην στην Πλατεία Κολωνακίου για να προμηθευτώ εφημερίδες. Παρά τω ΝταΚάπο, το περίπτερο συντηρείται από δύο νεαρούς που είναι νέοι στο επάγγελμα. Έχετε πρωινά φύλλα; ερωτώ. Μόνο Βήμα και Καθημερινή, απαντούν. Το αποδίδω στο νεαρόν της ηλικίας τους, Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν άλλες πρωινές και να μην κυκλοφορεί ο Ριζοσπάστης και η Αυγή, που στο κάτω-κάτω είναι κομματικά έντυπα. Αποφασίζω να μεταβώ στην Πλατεία Συντάγματος, όπου φυσικά βρίσκω τα πάντα.

Τα βρίσκω, τα αγοράζω, γυρνώ σπίτι, φιάχνω καφέ φίλτρου και αρχίζω να διαβάζω. Σύντομα αρχίζω να αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που πήρα τα φύλλα.

Στο Βήμα, ο «Βηματοδότης» αναφέρει ότι ο Έλλην ΓΓΑ στο Πεκίνο «παρ' ότι έψαξε απεγνωσμένα για εισιτήρια, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει πρόσβαση στα υπερσύγχρονα στάδια».

Στην Αυγή, η Ευγενία Ηλιοπούλου ερευνά το πρόγραμμα 11 καναλιών και ανακαλύπτει ότι στις ταινίες κυριαρχούν οι Αμερικανικές. «Αρχικά ένιωσα ότι μερικοί υποτιμάνε τη νοημοσύνη μου», γράφει. «Η επιλογή των ταινιών δεν ήτανε τυχαία».

Στη Καθημερινή, ο Ν.Α. ΚΩΝ. σημειώνει επί λέξει: «Δεν ξέρω, αλλά νομίζετε, ότι είναι ιδέα μου, ή πράγματι πολλοί από τους κορυφαίους κολυμβητές των τελευταίων ετών έχουν μεγάλες μύτες και προτεταμένα σαγόνια; Και τι, άραγε, μπορεί να σημαίνει αυτό; Πάσα απάντηση και ερμηνεία δεκτή»...
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Άθενς μπάι νάιτ
› 
Η Πηνελόπη Δέλτα κι εγώ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Μπα, Παιχτούρα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers