Ποικιλίες
1.7.2010 - 9:55:04 PM 
Συνεχίζω με τα κεράσια, γιατί είμαι ενθουσιασμένος από αυτά που ψώνισα από τον διαφημιζόμενο στο HomeFood. Έχω παραλάβει κεράσια και στην Αθήνα, αλλά και στον τόπο εξορίας μου (είδες τα ΕΛΤΑ;) και φθάσανε σε άψογη κατάσταση μετά από δύο ημέρες από την παραγγελία και μία από τον τρύγο. 

Στις δύο τελευταίες αποστολές, οι παραγωγοί μού είχαν επισυνάψει τα πιστοποιητικά βιολογικής πιστοποίησης των κερασιών τους. Εκεί λοιπόν πρόσεξα ότι παράγουν πιστοποιημένα τις εξής ποικιλίες:


1. Τραγανά
2. Σκήνα
3. Ferovia
4. Verona 
5. Lapin
6. Germensdorfer

Αυτό που με τσἀκισε ήταν ότι δεν ξέρω καμία. (Εντάξει, δεν είμαι παραγωγός, ένας βλαμμένος είμαι.) Κοίταξα την επιστημονική ονομασία των ποικιλιών μήπως και φωτιστώ (πιστεύω στις λέξεις και στην ετυμολογία), και έπεσα σε τοίχο: όλες αυτές οι ποικιλίες περιγράφονται επιστημονικά με την ίδια ονομασία, Prunus Avium. 

Είμαι σε αδιέξοδο. Παρακαλώ στείλτε πληροφορίες, ή κεράσια, ή kirsch αγαπητέ Δημήτρη...
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Χειλάκι πετροκέρασο
› 
Ο Σίλβιο κι εγώ
› 
How Big Is Julia?
› 
Μια κακή συνήθεια
› 
Η εξέλιξη του είδους
© ΙΣΤΟΣ 2025
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers