Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Food news
Nespresso
Γευσιγνωσία κρασιών και Εκλεκτών Ποικιλιών NESPRESSO
Απώτερος σκοπός της Νespresso είναι να προσφέρει στους λάτρεις του καφέ μία εξαιρετική εμπειρία κατά την απόλαυση κάθε Εκλεκτής Ποικιλίας. Ως παγκόσμιος πρωτοπόρος και ηγετική εταιρεία στην αγορά καψουλών καφέ υψηλής ποιότητας, κατάφερε να δημιουργήσει μία νέα σειρά Εκλεκτών Ποικιλιών χωρίς καφεΐνη, διασφαλίζοντας ότι κάθε μία από αυτές θα ταιριάζει απόλυτα σε γεύση και άρωμα με την αρχική της alter ego Εκλεκτή Ποικιλία. Μεταξύ των 23 διαφορετικών Εκλεκτών Ποικιλιών, που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Nespresso, επιλέχθηκαν οι πιο αντιπροσωπευτικές και παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην αγορά, προσφέροντας την ευκαιρία να απολαύσει κανείς τον αγαπημένο του καφέ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Έτσι, η νέα σειρά Εκλεκτών Ποικιλιών της Nespresso διαθέτει πλέον 4 ποικιλίες χωρίς καφεΐνη: Arpeggio Decaffeinato, Volluto Decaffeinato, Vivalto Lungo Decaffeinato & Decaffeinato Intenso.
 
Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Sommelier Απόστολο Πλαχούρα, ο οποίος εκπροσωπεί τη νέα γενιά σπουδαίων sommeliers (Βραβείο Καλύτερου Sommelier καθώς και Πρωτοεμφανιζόμενου Sommelier για το 2011, δεύτερη θέση στον αντίστοιχο διαγωνισμό για τα έτη 2014 και 2015) και προκαλεί το κοινό να ταξιδέψει σε αρώματα και γεύσεις! Έτσι, χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας μας καθοδηγεί στη γευστική δοκιμή ενός Αγιωργίτικου του κτήματος Αϊβαλή  και στη συνέχεια των Εκλεκτών Ποικιλιών Αrpeggio & Arpeggio Decaffeinato. Αργότερα, μας εξηγεί πώς θα αντιληφθούμε τα ιδιαίτερα αρώματα ενός Βιδιανού του κτήματος Δουλουφάκη και ακολούθως του Volluto & του “alter ego” του Volluto Decaffeinato.
 
Έτσι, η Νespresso και ο Απόστολος Πλαχούρας δημιούργησαν ένα ταξίδι στη γευστική απόλαυση, το οποίο συνδύαζε τις αρχές της γευσιγνωσίας σε προϊόντα υψηλής γαστρονομίας, όπως το κρασί και ο καφές. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να ξεχωρίζουν, να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τα χαρακτηριστικά, τα αρώματα και τη γεύση ενός κρασιού και αντίστοιχα ενός καφέ.
  
 
Γευσιγνωσία
 
Arpeggio
 
Η λεπτή άλεση των κόκκων δίνει πλούσιο σώμα και το έντονο καβούρδισμα, καθώς τονίζει τις γεύσεις κακάο και σοκολάτας με νότες ξύλου και μπαχαρικών. Επιπρόσθετα, χαρίζονται ιδέες κόκκινων φρούτων. Συσχετίζεται με το κτήμα Αϊβαλή χρονιάς 2012, ποικιλίας Αγιωργίτικου λόγω της κοντινής, αρωματικής και γευστικής παλέτας.
 
Το Αγιωργίτικο του Κτήματος Αϊβαλή δίνει σώμα που τείνει προς το πλούσιο με πολύ καλά ενσωματωμένη τη γεύση του δρυ, που προσφέρει νότες κακάο, σοκολάτας και κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι, σε ένα φόντο γλυκών μπαχαρικών. Πρώτη εντύπωση στο στόμα: κόκκινο κεράσι, μπλεγμένο αρμονικά με νότες δρυ και γλυκών μπαχαρικών, όπως γαρύφαλλο. Οι οξύτητες «δροσίζουν» και «ανανεώνουν» την κάθε γουλιά, όπως κάνει και η «υψηλή» οξύτητα του Arpeggio, ο οποίος στην πρώτη εντύπωση αφήνει νότες ξύλου, κακάο και πινελιές κόκκινων φρούτων. 

 
Volluto
 
Το ελαφρύ καβούρδισμα του Volluto τονίζει τις γεύσεις του μπισκότου, και των εσπεριδοειδών φρούτων. Συσχετίζεται με το κτήμα Δουλουφάκη, χρονιάς 2013, ποικιλίας του Βιδιανού για το μέτριο προς πλούσιο σώμα του κρασιού, ισορροπημένης οξύτητας με γευστικές εντυπώσεις νεραντζιού, φλοίδας λεμονιού, νότες φουντουκιού σε ένα εκρηκτικό φόντο βανίλιας, μπισκότου που προέρχονται από την δύναμη του βαρελιού. Παράλληλα, ο Volluto ξεκινάει εκρηκτικά με τις γεύσεις εσπεριδοειδών και καταλήγουν σε ένα απολαυστικό τελείωμα μπισκότου.
 
Οι νότες βύνης ανανεώνουν αισθητά το χαρακτήρα του. Η οξύτητα του Volluto στηρίζει το χαρακτήρα του Arabica και η επίγευση του είναι μακριά, όπως του Βιδιανού.  
 
Ανακαλύψτε τη νέα σειρά Εκλεκτών Ποικιλιών Nespresso χωρίς καφεΐνη στις NespressoBoutiques, το www.nespresso.com μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης της Nespresso.
 
9.3.2015 
 
Food news