Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Αγαπημένες Συνταγές   Κρέας
Αρωματικοί κεφτέδες
Μια συνταγή από την Τυνησία.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.
Υλικά
για 4 άτομα
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κ.κ. ξερός δυόσμος
1 κ.κ. μείγμα 5 μπαχαρικών*
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.κ. χαρίσα** ή μπούκοβο μέτριο
10-12 ντοματίνια
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
½ κ.κ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1 κ.σ. ξίδι
6 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου (τα φύλλα), ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Περνάμε από το multi τα ντοματίνια με τον πελτέ. Ζυμώνουμε τον κιμά με τον ξερό δυόσμο, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Σε φαρδύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και τη χαρίσα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και φροντίζουμε να καλυφθούν με την ντομάτα. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθούν οι κεφτέδες γιατί θα σκληρύνουν. Προσθέτουμε το ξίδι και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι, κουσκούς ή πλιγούρι.
 
* Το μείγμα 5 μπαχαρικών θα το βρείτε σε σουπερμάρκετ (ως 5 spices) ή θα το φτιάξετε μόνοι σας, αλέθοντας στο multi 1½ κ.σ. τριμμένο αστεροειδή γλυκάνισο, 3 κ.σ. μαραθόσπορο, 3 κ.σ. κανέλλα, 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι και ½ κ.σ. τριμμένο γαρύφαλλο.
** Η χαρίσα είναι πολτός καυτερής πιπεριάς με μπαχαρικά και ελαιόλαδο. Θα τη βρείτε σε όλα τα μπακάλικα με ανατολίτικα προϊόντα.
 
Αγαπημένες Συνταγές   Κρέας