Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά
Μιλφέιγ με κρέμα μαστίχας και λεμόνι
Υλικά
για 6 άτομα
3 φύλλα κρούστας
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
4 κ.σ. ζάχαρη
λίγη κανέλλα
 
Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, κρύο
1 βαζάκι κρέμα μαστίχας*, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα), ακέρωτα
6 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε ένα ταψί που να χωρά τα φύλλα ολόκληρα. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο. Χαράζουμε 18 τετράγωνα (3x6 εκ.) με ένα μαχαιράκι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα σε σχάρα ώστε να κρυώσουν και να μην κολλήσουν.
 
Κρέμα: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με την κρέμα μαστίχας και το ξύσμα. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
 
Σερβίρισμα: Απλώνουμε μια στρώση κρέμας σε ένα φύλλο, καλύπτουμε με το δεύτερο και στρώνουμε από πάνω ακόμη λίγη κρέμα. Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο, γαρνίρουμε με 1 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι και άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
 
* Κρέμα μαστίχας θα βρείτε στα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1 και Αριστείδου 11, Αθήνα, τηλ. 210-323-4612).
 
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά