Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά
Τούρτα σοκολάτας με σαβαγιάρ
Υλικά
για 6-8 άτομα
½ κιλό μπισκότα σαβαγιάρ
300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (60% κακάο)
7 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
3 κ.σ. λικέρ Kalhua
κακάο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με ελαφρές κινήσεις και με μεταλλικό κουτάλι ώσπου να γίνει ένα μείγμα λείο και ομοιογενές. Μουσκεύουμε ελαφρά τα μισά σαβαγιάρ στο γάλα με το λικέρ και τα στρώνουμε σε μια φόρμα 23 εκ. με μετακινούμενο πάτο. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, επίσης ελαφρά μουσκεμένα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα, κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο, ώσπου να παγώσει καλά. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
 
Tips
• Μπορείτε να προσθέσετε στη σοκολάτα καφέ, πράσινο τσάι ή χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι. Ακόμη μπορείτε να αντικαταστήσετε το Kalhua με Πόρτο, γλυκό κρασί ή άλλο ποτό της επιλογής σας.
• Πρέπει να μουσκεύετε τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές, χωρίς να τα αφήνετε να υγραίνονται υπερβολικά, γιατί τότε μαλακώνουν πολύ και χάνουν την τραγαvή υφή τους.
 
Αγαπημένες Συνταγές   Γλυκά