Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Γρήγορο φαγητό   Ζυμαρικά
Λινγκουίνι με όστρακα και λεμόνι
Υλικά
για 4 άτομα
½ κιλό λινγκουίνι
1 κιλό όστρακα (κυδώνια, γυαλιστερές, βόγκολες κτλ.)
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός από 2-3 λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
3 κ.σ. φινόκιο (ρίζα μάραθου), ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ή ½ ματσάκι μυρώνια ή ½ ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 2 λεμόνια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό ώστε να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πλένουμε τα όστρακα σε άφθονο τρεχούμενο νερό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά ώσπου να κάψει, προσθέτουμε τα όστρακα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Όσα όστρακα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λινγκουίνι, τον άνηθο (ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε), το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
 
Tips
• Προτιμήστε τα λινγκουίνι όταν μαγειρεύετε μακαρονάδες με θαλασσινά, γιατί στέκεται καλύτερα η σάλτσα πάνω τους. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο ζυμαρικό μας αρέσει. Αποφύγεται όμως σε αυτή τη συνταγή τα φιογκάκια, γιατί είναι πολύ μαλακά και λιώνουν στο βράσιμο.

Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με μύδια. Πρέπει όμως, αφού τα πλύνουμε καλά, να τα τρίψουμε με μια βούρτσα για να φύγει το "γενάκι" τους.


 
Γρήγορο φαγητό   Ζυμαρικά