Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Επιδόρπια - Γλυκά
Κουλουράκια τσίπουρου με πετιμέζι
Ανήκουν στην οικογένεια των μουστοκούλουρων, μόνο που είναι πιο τραγανά.
Υλικά
για 30 κομμάτια
2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. πετιμέζι
1 κ.κ. κανέλλα
1 κ.κ. ζάχαρη
1 σφηνάκι τσίπουρο μαστίχα κοπανισμένη
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
2 κ. κ. σόδα
3 φλιτζ. αλεύρι (περίπου)
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βράζουμε σε 1 φλιτζάνι νερό και σε χαμηλή φωτιά την κανέλλα με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και αφήνουμε το κανελλόνερο στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το πετιμέζι με το λάδι. Προσθέτουμε το κανελόνερο, το τσίπουρο, τη μαστίχα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και ομοιογενής. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Πλάθουμε μπαστουνάκια και σχηματίζουμε στρογγυλά κουλουράκια διαμέτρου 3 εκ. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.
 
• Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση, προτού τα βάλουμε στον φούρνο, μπήγουμε στη ζύμη ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα σε μπαστoυνάκια.

• Το κανελλόνερο χρησιμοποιείται σε διάφορα κέικ, τσουρέκια, κουλουράκια ή μάφινς, αρκεί να υπολογίζουμε κάθε φορά την ποσότητα των υγρών και να προσθέτουμε ανάλογα το αλεύρι.
 
Επιδόρπια - Γλυκά