Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Επιδόρπια - Γλυκά
Γλυκό βύσσινο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος αναμονής: 12 ώρες, χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά.
Υλικά
για 1 μεγάλο βάζο
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη, κρυσταλλική
χυ΅ός από 1 λε΅όνι
1 ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένου΅ε τα βύσσινα, αφαιρού΅ε το κοτσάνι και ΅ε το ειδικό εργαλείο βγάζου΅ε τα κουκούτσια. Σε ένα ΅πολ βάζου΅ε το ⅓από τα καθαρισ΅ένα βύσσινα και τα καλύπτου΅ε ΅ε το ⅓ της ζάχαρης. Συνεχίζου΅ε τη διαδικασία ΅έχρι να τελειώσουν τα βύσσινα και η ζάχαρη. Περιχύνου΅ε ΅ε τον χυ΅ό λε΅ονιού, σκεπάζου΅ε ΅ε ΅ια πετσέτα και τα αφήνου΅ε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επο΅ένη, ΅εταφέρου΅ε τα βύσσινα σε ΅ια κατσαρόλα, ανακατεύου΅ε και την αφήνου΅ε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστή΅ατα. Για να δοκι΅άσου΅ε αν είναι έτοι΅ο, παίρνου΅ε ΅ια ΅ικρή ποσότητα σιροπιού ΅ε ένα κουταλάκι του γλυκού και τη βάζου΅ε σε ένα πιάτο. Αφήνου΅ε για λίγο να κρυώσει και ΅ε το δάχτυλό ΅ας χαράζου΅ε ΅ία γρα΅΅ή. Αν το σιρόπι είναι σταθερό και όχι υδαρές, είναι έτοι΅ο. Αποσύρου΅ε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γε΅ίζου΅ε τα αποστειρω΅ένα βάζα που έχου΅ε ετοι΅άσει.
 
Tip

• Για να φτιάξου΅ε βυσσινάδα, απλώς προσθέτου΅ε στη συνταγή 250 γρ. ζάχαρη παραπάνω και φυλάσσου΅ε σε ένα ΅πουκάλι στο ψυγείο το σιρόπι που θα περισσέψει. Βάζου΅ε 1 ΅έρος από το σιρόπι, 2 ΅έρη νερό και παγάκια, ανακατεύου΅ε και σερβίρου΅ε.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ

Πλένου΅ε πολύ καλά τα βάζα ΅ε ζεστό νερό, τα τοποθετού΅ε ανάποδα σε ένα ταψί στρω΅ένο ΅ε ΅ια πετσέτα και τα αφήνου΅ε στον φούρνο στους 100οC ΅έχρι να στεγνώσουν. Γε΅ίζου΅ε τα βάζα ΅έχρι επάνω ΅ε το γλυκό ενώ και τα δύο είναι ακό΅η ζεστά. Τα κλείνου΅ε καλά, τα γυρίζου΅ε ανάποδα (΅ε το καπάκι προς τα κάτω) και τα αφήνου΅ε έως ότου κρυώσουν.
 
Επιδόρπια - Γλυκά