Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά
Ταλιατέλες με σάλτσα πομαρόλα
Η πομαρόλα είναι η κλασική σάλτσα ντομάτα της Τοσκάνης που οι νοικοκυρές ετοιμάζουν κάθε καλοκαίρι, όταν η ντομάτα βρίσκεται στα ωραία της. Μέσα σε βαζάκια, δίνει στις χειμωνιάτικες σάλτσες τη γεύση του καλοκαιρινού ήλιου, αλλά καταναλώνεται νοστιμότατη και στη φρέσκια εκδοχή της.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Υλικά
για 5 άτομα
1 πακέτο φρέσκες ταλιατέλες
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
150 γραμμ. τυρί πεκορίνο (ή ρομάνο), τριμμένο

Για τη σάλτσα:
1 κλωναράκι σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα (φρέσκια ή αποξηραμένη)
1 μικρό καρότο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
αλάτι
½ κ.κ. ζάχαρη
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα: Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το σκόρδο, την πιπερίτσα, το καρότο και τον μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας συνεχώς. Ύστερα από 2-3 λεπτά, όταν θα έχουν μαραθεί, ρίχνουμε και τις ντομάτες, που στο μεταξύ τις έχουμε ξεφλουδίσει και ψιλοκόψει στο χέρι και όχι στο μπλέντερ. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Έπειτα από 20-25 λεπτά και προτού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον βασιλικό.
 
Για τις ταλιατέλες: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες, όχι περισσότερο από 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί.
 
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά