Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά
Φριτάτα με σπαγγέτι και αυγοτάραχο
Υλικά
για 4 άτομα
120 γραμμ. σπαγγέτι
50 γραμμ. βούτυρο
60 γραμμ. αυγοτάραχο, τριμμένο
2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 αυγά
1½ κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, ώστε να γίνουν al dente. Ενόσω βράζουν βάζετε το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνετε να λιώσει. Απομακρύνετε το μεταλλικό μπολ από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα αυγά, τα χτυπάτε και προσθέτετε το τρίμμα του αυγοτάραχου και τον μαϊντανό. Προσθέτετε, αν θέλετε, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σουρώνετε τα σπαγγέτι και ενώ είναι ακόμη καυτά τα ρίχνετε στο μείγμα των αυγών.

Τα μεταφέρετε σε ένα τηγάνι (με διάμετρο περίπου 20 εκ. ώστε να γεμίσει ολόκληρο με το μείγμα της φριτάτας), στο οποίο έχετε προηγουμένως ζεστάνει 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, κουνάτε το τηγάνι ώστε να πάνε παντού και ψήνετε αυτήν την παράξενη ομελέτα (φριτάτα) για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη γυρίζετε σε ένα πιάτο, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τη βάζετε να ψηθεί για άλλα 2-3 λεπτά και από την άλλη πλευρά. Καλό θα ήταν να τη γυρίσετε άλλες δύο φορές με τον ίδιο τρόπο, ώστε να ψηθεί ακόμη 1 λεπτό από την κάθε πλευρά για να μη γίνει υδαρής στο κέντρο της. Τη σερβίρετε με λίγο λεμόνι και τη συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

Οι νοικοκυρές στη Νάπολι αντικαθιστούν το αυγοτάραχο με 120 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα και ενίοτε παραλείπουν τον μαϊντανό.
 
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά