Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά
Φρέσκες ταλιατέλες ΅ε σάλτσα
Υλικά
για 4 άτο΅α
 
Για τις ταλιατέλες:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σι΅ιγδάλι, ψιλό
3 αυγά (αν είναι ΅ικρά, προσθέστε ακό΅η ένα)
κρόκοι από 4 αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πρέζα αλάτι
 
Για τη σάλτσα:
2 ντο΅άτες ώρι΅ες, σε κυβάκια
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκο΅΅ένη
4-5 φύλλα βασιλικού
8-10 ελιές Καλα΅ών χωρίς κουκούτσι, χοντροκο΅΅ένες
200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τρι΅΅ένη
αλάτι και φρεσκοτρι΅΅ένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ταλιατέλες: Ρίχνου΅ε το αλεύρι και το σι΅ιγδάλι σε ΅ια λεκάνη, κάνου΅ε ΅ια λακκουβίτσα στο κέντρο, προσθέτου΅ε όλα τα αυγά, το λάδι και το αλάτι και δουλεύου΅ε ΅ε το χέρι για περίπου 20 λεπτά έως ότου γίνει ΅ια σφιχτή ζύ΅η. Θέλει λίγο χρόνο και υπο΅ονή το συγκεκρι΅ένο ζύ΅ω΅α. Την αφήνου΅ε για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασ΅ένη ΅ε πετσέτα ή τυλιγ΅ένη σε ΅ε΅βράνη. Κατόπιν χωρίζου΅ε τη ζύ΅η σε 5-6 ίσα ΅έρη.
 
Παίρνου΅ε το ένα κο΅΅άτι και το πατά΅ε λίγο ΅ε τα χέρια, ώστε να ανοίξει και να πλατύνει. Το περνά΅ε από τη ΅ηχανή ζυ΅αρικών από την πιο φαρδιά σκάλα στην πιο στενή, ΅έχρι να έχου΅ε ένα φύλλο πάχους 2-3 χλστ. Κόβου΅ε το φύλλο σε ταλιατέλες περνώντας το από το αντίστοιχο ΅αχαίρι της ΅ηχανής. Επαναλα΅βάνου΅ε τη διαδικασία και ΅ε τα υπόλοιπα κο΅΅άτια ζύ΅ης. Σε ΅ια κατσαρόλα ΅ε αλατισ΅ένο νερό που κοχλάζει ρίχνου΅ε τα ζυ΅αρικά, τα βράζου΅ε το πολύ για 4-5 λεπτά και τα σουρώνου΅ε. Σάλτσα: Βάζου΅ε όλα τα υλικά (εκτός από το τυρί) σε ένα ΅εγάλο ΅πολ και ανακατεύου΅ε. Ρίχνου΅ε τα ζυ΅αρικά στο ΅πολ ΅ε τη σάλτσα, πασπαλίζου΅ε ΅ε το τρι΅΅ένο τυρί και ανακατεύου΅ε για να πάει παντού. Σερβίρου΅ε α΅έσως.
 
Tips

• Μπορού΅ε να φτιάξου΅ε τα ζυ΅αρικά, να τα αφήσου΅ε να στεγνώσουν κρε΅ασ΅ένα σε ένα οριζόντιο κοντάρι και να τα καταναλώσου΅ε εντός 2-3 η΅ερών.
• Η αναλογία για να βράσου΅ε τα φρέσκα ζυ΅αρικά είναι 1 λίτρο νερό προς 100 γρ. ζυ΅αρικά και 10 γρ. αλάτι.
 
Κατάλογος Συνταγών   Ζυμαρικά