Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Κατάλογος Συνταγών   Γλυκά
Αφράτο ρολό με κρέμα τυριών και φράουλες
Υλικά
Υλικά για 8-10 άτομα
 
Για το παντεσπάνι:
8 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. αλεύρι, μαλακό, κοσκινισμένο
50 γρ. νισεστές, κοσκινισμένος
ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα), ακέρωτα
180 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
 
Για τη γέμιση:
250 γρ. μυζήθρα, γλυκιά
2 κ.σ. μέλι
200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγύ
120 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
 
Για τη σος:
120 γρ. φράουλες
3 κ.σ. μέλι
χυμός από ½ λεμόνι
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το βούτυρο. Σε ένα άλλο αναμειγνύουμε το αλεύρι, τον νισεστέ και το ξύσμα. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα των κρόκων και το μισό μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του αλευριού συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα με προσοχή για να μη φύγει ο αέρας της μαρέγκας. Απλώνουμε το αφράτο μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 7 λεπτά ακριβώς. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και απλώνουμε επάνω του μια καθαρή πετσέτα. Τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει για 4-5 ώρες ή όλο το βράδυ.
 
Γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με το μέλι για 3-4 λεπτά. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε λίγη λίγη τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
 
Σύνθεση: Ξετυλίγουμε το ρολό, αφαιρούμε την πετσέτα, απλώνουμε την κρέμα και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τις ψιλοκομμένες φράουλες. Τυλίγουμε σε ρολό, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
 
Σος: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με το μέλι και τον χυμό. Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με τη σος.
 
Tip

• Αν δεν βρείτε γλυκιά μυζήθρα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο.
 
Κατάλογος Συνταγών   Γλυκά