από τον Γιάννη Κοροβέση – Bar Manager Όμιλος Τραστέλη,
ΑPERITIF
35ml Τσίπουρο Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο
25ml St-Germain elderflower liquer
20ml amaro Averna
soda water
«Χτίζουμε» όλα τα συστατικά μέσα σε ψηλό ποτήρι τύπου collins προσθέτοντας τα ένα-ένα μέσα μαζί με καλής ποιότητας πάγο. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος απογεμίζουμε με σόδα ή ακόμη καλύτερα με Ξυνό νερό Φλωρίνης. Γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμονιού αφού πριν την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να απελευθερωθούν τα αρωματικά της έλαια.
DIGESTIF
40ml Τσίπουρο Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο
20ml Μαστίχα Ομηρικό
10ml Metaxa 12
5ml Underberg bitter
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε δοχείο ανάδευσης μαζί με καλής ποιότητας πάγο. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου double old fashioned (κοντό ποτήρι μεγάλης χωρητικότητας) μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού αφού πριν την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να απελευθερωθούν τα αρωματικά της έλαια.