Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Spirits news
Cardhu
Το αγαπημένο Single Malt Scotch Whiskey από το Spreyside παρουσιάζει δύο νέα μοναδικά variants, Το Cardhu Amber Rock και το Cardhu Gold Reserve
Το μοναδικό Single Malt Scotch Whisky CARDHU προσθέτει δύο νέα, εξαιρετικά
δημιουργημένα variants στην ιδιαίτερα δημοφιλή γκάμα του.

 

 
Τα δύο νέα μοναδικά variants του CARDHU Single Malt Whisky από το Speyside, CARDHU AMBER ROCK™ και CARDHU GOLD RESERVE™, είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Το CARDHU με τα νέα του variants έδωσε έμφαση στα πλούσια χαρακτηριστικά τους και πιο συγκεκριμένα στις γλυκές και φρουτώδεις γευστικές τους νότες.  
 

Το CARDHU AMBER ROCK™, είναι διπλά ωριμασμένο σε καπνισμένα βαρέλια αμερικάνικης δρυός, που πρόσθεσαν αρμονικά στο ουίσκι πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών. Κομψό και αρωματικό, διατηρεί την άψογη ισορροπία και τις γλυκές γευστικές νότες που χαρακτηρίζουν το CARDHU, ενώ παραμένει πιστό στην παράδοση του γενναιόδωρου σκωτσέζικου malt CARDHU, δημιουργημένο από τις ιδρύτριες του αποστακτηρίου, Helen και Elizabeth Cumming.

Οι γευστικές νότες του CARDHU AMBER ROCK™ βασίζονται στις βασικές νότες εσπεριδοειδών και μελιού του κλασσικού CARDHU με μια έμφαση στα φρούτα και τα μπαχαρικά. Είναι ένα εξαιρετικά ισορροπημένο single malt scotch whisky, με τις γεύσεις και τα αρώματα της φρέσκιας βανίλιας και ταννίνης να είναι αρμονικά συνδυασμένες μεταξύ τους.

 
Ο Master Blender του CARDHU, Dr Matthew Crow, που εργάστηκε για τη δημιουργία του CARDHU AMBER ROCK™, δήλωσε «τα μοναδικά αρώματα βανίλιας και πικάντικων μπαχαρικών προέκυψαν από τη δεύτερη ωρίμανση του ουίσκι σε καπνισμένα βαρέλια που είχαν ήδη αρωματιστεί με Bourbon και τελειοποίησαν το ήδη ισορροπημένο και υπέροχο CARDHU. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα!»
Η ονομασία “CARDHU” σημαίνει «μαύρος βράχος» στα Κέλτικα, και το όνομα “CARDHU AMBER ROCK” διαλέχτηκε ως μια παραλλαγή του ονόματος του αποστακτηρίου και μια αντανάκλαση του χρώματός του αποστάγματος, καθώς αυτό θυμίζει ένα χρυσό κόσμημα.

 
Για το CARDHU GOLD RESERVE™, το δεύτερο variant που λανσάρει φέτος το δημοφιλές single malt από το Speyside, ο Master Blender Matthew Crow επέλεξε προσεκτικά τα βαρέλια που χρησιμοποίησε ώστε να δημιουργήσει ένα μεταξένιο, δροσερό και πλούσιο single malt whisky. «Διαλέξαμε προσεκτικά και ένα προς ένα τα βαρέλια που χρησιμοποιήσαμε, για να δώσουμε στο CARDHU GOLD RESERVE™ τον άψογα ισορροπημένο χαρακτήρα του με ακόμα πιο ζεστές, γλυκές και φρουτώδεις νότες. Είναι μια μοναδική έκφραση που ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα την αγαπήσει όσο την αγαπήσαμε κι εμείς εδώ στο Cardhu», δήλωσε ο Matthew Crow.
 

Η πρώτη γευστική ιδέα που δίνει το CARDHU GOLD RESERVE™ σε εκείνον που θα το δοκιμάσει, είναι «ευγενικό» και εξαιρετικά απαλό στην αρχή. Στη συνέχεια βγάζει μια γλυκύτητα και φρεσκάδα. Οι γλυκές του γευστικές νότες συνδυάζονται υπέροχα με τη φλούδα κόκκινου μήλου, το ξύσμα πορτοκαλιού, το φρέσκο αχλάδι και την άχνη ζάχαρη ή το marzipan.
 

Το CARDHU AMBER ROCK™ και το CARDHU GOLD RESERVE™ έρχονται να προστεθούν στην πλούσια οικογένεια του Single Malt Scotch Whisky από το Speyside που αποτελείται από το Cardhu 12 y.o., το Cardhu 15 y.o. και τέλος, το Cardhu 18 y.o. 
19.1.2015 
 
Spirits news