Αρχική
Μεσογειακή διατροφή
Food news
Spirits news
Web links
Blogs
 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Προτάσεις
Πύργος Πετρέζα, χώρος εκδηλώσεων με δική του κουζίνα
Ο Πύργος Πετρέζα, με την ξεχωριστή του ατμόσφαιρα, την επιβλητική αρχιτεκτονική και την φυσική ομορφιά που διαθέτει, παρουσιάζει και ανακοινώνει τη νέα του υπηρεσία: «την κουζίνα». Την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και βραβεία Gourmet, ExecutiveChef, Μιλτιάδης Κιούκας. Ο Μιλτιάδης Κιούκας και η ομάδα του διαμορφώνουν κάθε προτεινόμενο μενού με σκοπό να δώσουν μια ιδιαίτερη και απολύτως προσωποποιημένη γαστρονομική διάσταση στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στον Πύργο Πετρέζα.
  

Η ιστορία του Πύργου, ενός μοναδικού χώρου στα Μεσόγεια, ξεκινά από το 1980 και ταυτίζεται με την παραγωγή κρασιού, αφού πάνω από 60 στρέμματα του κτήματος αποτελούνται από αμπελώνες. Το παραδοσιακό οινοποιείο που στεγάζεται μέσα στο κτήμα, έδωσε ζωή στο όραμα του Γεώργιου Μπέλμπα, εμπνευστή και ιδρυτή του πύργου. Το όραμα αφορούσε την παραγωγή καλού οίνου και τη δημιουργία ενός παραδοσιακού σπιτιού για το κρασί, ανοιχτό για κάθε επισκέπτη.
 
Σήμερα, ο ιδιαίτερος χώρος εκδηλώσεων Πύργος Πετρέζα έρχεται να ενδυναμώσει το όραμα του εμπνευστή του με την προσθήκη της υπηρεσίας της κουζίνας που σέβεται και αναδεικνύει το κρασί που παράγεται στο κτήμα, δημιουργημένο από έναν από τους πιο αναγνωρισμένους έλληνες Chef.
 
Παράλληλα, με τη νέα υπηρεσία, ο Πύργος Πετρέζα ξεκινά και μία σειρά από γαστρονομικές και οινολογικές βραδιές, που σαν στόχο έχουν να φέρουν το κοινό σε επαφή με τη μοναδική του κουζίνα. Το πρώτο ταξίδι γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου με ένα μενού πέντε πιάτων ιδιαίτερου γαστρονομικού ενδιαφέροντος συνοδεία μιας σειράς σπάνιων και συλλεκτικών κρασιών σε φιάλες magnum από το Κτήμα Άλφα. Τη βραδιά αυτή, παρών θα είναι και ο διεθνώς διακεκριμένος οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Αλφα, Άγγελος Ιατρίδης. Τα εποχιακά Ταξίδια Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το χρόνο, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να έρχονται σε επαφή με το ξεχωριστό περιβάλλον του Πύργου, απολαμβάνοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του. 
 
 
Πύργος Πετρέζα:
Ένα φιλόξενο και αυθεντικό περιβάλλον…
με νέες γαστρονομικές προτάσεις!
23.10.2014 
 
Προτάσεις