Από τον Μπαράκ στην Κάρλα
30.10.2008 
Φλας: Ο Μπαράκ Ομπάμα τρώει Kentucky Fried Chicken με τα χέρια. Ο Μπαράκ Ομπάμα παίζει μακριά γαϊδούρα με τα παιδιά του. Ο Μπαράκ Ομπάμα φοιτητής, δοκιμάζει το πρώτο του φρουτ παντς. Ο Μπαράκ Ομπάμα με τη γιαγιά του στην καλύβα της, στην Αφρική. Ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει σέρφινγκ. Ο Μπαράκ Ομπάμα ενώ σκέφτεται. Ο Μπαράκ Ομπάμα ενώ δεν σκέφτεται. Μόνο γυμνές φωτογραφίες του Μπαράκ Ομπάμα δεν έχουμε δει ακόμη. Που θα τις δούμε και αυτές, αν θεωρηθεί ότι η διοχέτευσή τους στον Τύπο θα ευνοήσει την εικόνα του. Εκεί θα του το πάρει το παιχνίδι του Μακ Κέιν, ο οποίος, στην ηλικία που είναι, δύσκολα θα ανταγωνιστεί τον (τσίτσιδο) καλογυμνασμένο αντίπαλό του. Εκτός αν διαθέτει κρυφά προσόντα...΄Οπως κι αν έχει, άλλη μία φωτογραφία του Ομπάμα να δω – έγκωσα! – και θα πέσω με αεροπλάνο στο σπίτι της Μαντόνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τι μου φταίει η Μαντόνα; Πρώτον, υποστηρίζει Ομπάμα (που μας έχει πρήξει με την οικογενειακή ευτυχία του) και δεύτερον, μας έχει πρήξει και αυτή με τα του διαζυγίου της με τον Γκάι Ρίτσι. Από την ημέρα που κυκλοφόρησε το φοβερό και τρομερό νέο, έχω βαρεθεί να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις: Ο Γκάι θα διεκδικήσει το 1/3 της περιουσίας της ποπ σταρ. Η ποπ σταρ θα δώσει στον Γκάι ένα διαμέρισμα 1.000 τετραγωνικών στο Λονδίνο, με ιδιόκτητο κήπο 2.500 στρεμμάτων (το Χάιντ Πάρκ) και το σουτιέν που της είχε ράψει ο Γκοτιέ, προκειμένου να την αφήσει στην ησυχία της. Το ζεύγος σκέφτεται να επιστρέψει το παιδί που υιοθέτησε πέρυσι από το Μαλάουι στους φυσικούς γονείς του, διότι, τώρα με τα διαζύγια, δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά των άλλων... ΄Ελεος!

 
Η αλήθεια είναι ότι η Μαντόνα και ο Ρίτσι δεν είχαν πει και πολλά πράγματα σχετικά με την αιφνίδια (;) λήξη της οικογενειακής ευτυχίας τους, ως τη στιγμή που έγραφα ετούτες τις γραμμές. Από αλλού (από πού;) έφταναν στον Τύπο οι (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες για τα σχέδιά τους. Εύχομαι πάντως σήμερα που μας διαβάζετε, να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, όχι για κανέναν άλλο λόγο, για να ηρεμήσουν και η σταρ και ο πρώην της σταρ και εμείς οι άμοιροι που πολύ τους νοιαζόμαστε και τους πονάμε. Και που όλα τα είχαμε, τα οικογενειακά της Μαντόνας μάς έλειπαν για να έχουμε να περνάμε την ώρα μας. Και τα οικογενειακά του Ομπάμα, βεβαίως. Που ξαφνικά βρεθήκαμε να ασχολούμαστε με τις αμερικανικές εκλογές με μεγαλύτερο πάθος από ό,τι ασχολούμαστε με τα εν οίκω. Μας συμφέρει, λένε, ο Ομπάμα. Εμάς; Εμάς δεν μας συμφέρει κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα το καταλάβουμε ποτέ; Απολύτως κανένας. Από τον πιο μισέλληνα ως τον πιο φιλέλληνα, όλοι τη δουλειά για την οποία τους έχουν προγραμματίσει θα κάνουν, η οποία θα είναι απλώς αντίθετη με τα δικά μας συμφέροντα. Είτε βρεθεί στον Λευκό Οίκο η Μισέλ Ομπάμα με τα πληκτικά ταγεράκια της είτε η Σάρα Πέιλιν με την καραμπίνα της, για την Ελλάδα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. ΄Η θεωρούμε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα, επειδή έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο τζατζίκι, θα αρνηθεί στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία και θα αναγκάσει τους Τούρκους να αναγνωρίσουν ως επίσημη θρησκεία της Κωνσταντινούπολης τον χριστιανισμό; Αν δε του αρέσουν και τα κυπριακά κουπέπια, μπορεί να μας δώσει τα Κατεχόμενα πίσω; Τι αφέλεια (δεν αναφέρομαι στην έτερη κυπριακή σπεσιαλιτέ) να περιμένουμε να μας αγαπήσουν και να μας συνδράμουν οι γεννημένοι «εχθροί» μας... Και τι βλακεία!

 
«΄Ερχομαι εδώ ως γυναίκα που αγαπάει τον άνδρα της και πιστεύει ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός πρόεδρος» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, και η θεία Ιουλία σκούπισε φευγαλέα ένα δάκρυ. Αν μπορούσε, ας μην τον στήριζε τον μπουμπούκο της η μπουμπούκα. Την ίδια στιγμή η Σίντι Μακ Κέιν, που κάνει τον δικό της αγώνα να στηρίξει και να αναδείξει το στεφάνι της, αρνείται μεν να δημοσιοποιήσει τα έσοδά της, αλλά προτρέπει τους Αμερικανούς να καταθέσουν τον οβολό τους – ενίσχυση για τους πληγέντες από τον κυκλώνα Γκούσταβ. Πληρώνετε κορόιδα, το ζητάει η χαριτωμένη Σίντι. Την οποία χαριτωμένη Σίντι πώς θα την αντιμετωπίσει η λιγότερο χαριτωμένη Μισέλ; Αντιπαραθέτοντας στην εικόνα της σιτεμένης – πλην καλοστεκούμενης Μπάρμπι που πολύ συγκινεί τις Αμερικανίδες – την εικόνα της άψογης συζύγου και μαμάς που επίσης συγκινεί πολύ και αποκαλύπτοντας και αυτή και ο σύζυγός της μικρά οικογενειακά μυστικά τους. ΄Οπως ότι ο Μπαράκ ο τσαπατσούλης δεν κρεμάει ποτέ σωστά τα ρούχα του. Και αναγκάζεται, η άμοιρη, να τον κυνηγάει για να τα φτιάχνει όπως πρέπει. Τι μαρτύρια περνά καθημερινά και αυτή η γυναίκα! Τι σκληρή που είναι η ζωή της συζύγου ενός υποψήφιου προέδρου! Να σου τη χαρίζουν και να μην την παίρνεις. Να λες όχι, εγώ προτιμώ να είμαι μια φτωχή εργάτρια στις τεϊοφυτείες της Σρι Λάνκας ή μια ανήλικη πόρνη στη Σαϊγκόν. Για να μην έχω τις σκοτούρες της εξουσίας...

 
΄Ολοι τους, όλοι εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλούν (για αδιευκρίνιστους συχνά λόγους) το ενδιαφέρον μας, περνούν ημέρες σκληρές και δύσκολες. Οι Ομπάμα και οι Μακ Κέιν, προσπαθώντας να πείσουν ότι είναι κάποιοι άλλοι από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, μπας και τους ψηφίσουν. Η Μαντόνα και ο Ρίτσι προσπαθώντας να χωρίσουν πολιτισμένα, δηλαδή με όσο το δυνατόν λιγότερες οικονομικές απώλειες. Η Σάρα Πέιλιν προσπαθώντας να πετύχει άλλο ένα καριμπού, επειδή της τελείωσαν τα τομάρια και θα χρειαστεί ένα καινούργιο, 6X3, για τον καναπέ του νέου γραφείου της – αν εκλεγεί αντιπρόεδρος. Η Κάρλα Μπρούνι προσπαθώντας, τώρα που ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο ως σύζυγος του προέδρου της Γαλλίας, να κάνει επιτέλους σουξέ με τα άχρωμα τραγούδια της. Και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθώντας να συνεχίσει να πείθει στα 70 του ως λατίνος εραστής (με κορακοκομοδινί μαλλί).

 
Αυτά από το εξωτερικό, όπου οι εξελίξεις βράζουν. Διότι στο εσωτερικό, εκτός από κάτι σκανδαλάκια α λα Βατοπαίδι, από εκείνα στα οποία έχουμε παράδοση, δεν συμβαίνει τίποτε άξιο λόγου. ΄Οπως λέει και ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της. Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ όταν λέω ότι δεν γίνεται τίποτε άξιο λόγου. Οπότε, με τι να ασχοληθούμε για να περάσει η ώρα, ώσπου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της – μπας και τότε αρχίσει να συμβαίνει τίποτε ενδιαφέρον. Στρεφόμαστε στις διεθνείς εξελίξεις. Με ποιον τα έφτιαξε η Μαντόνα και άδειασε τον Ρίτσι; Τι μέγεθος είχαν τα εμφυτεύματα σιλικόνης που έβαλε η Πάμελα ΄Αντερσον στο στήθος της; Αληθεύει ότι πριν από δεκαπέντε χρόνια, μια Κυριακή του Απρίλη, ο Ομπάμα έριξε κλεφτή, αλλά αρκούντως πονηρή ματιά στον πισινό της γραμματέως του, γεγονός που μπορεί να του στοιχίσει την εκλογή του; Εκείνος λέει όχι. Εκείνη, η γραμματέας, λέει ότι θα μιλήσει στο υπό έκδοση βιβλίο της «Ο δικός μου Μπαράκ - ΄Οσα δεν ξέρει (ούτε) η Μισέλ». Η Μισέλ τρέχει και δεν φτάνει, για να μπλοκάρει την έκδοση. Οι εξελίξεις τρέχουν μαζί της. Και η ανοησία από δίπλα. ΄Εχω περάσει τα 40 και για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο έντονη την παρουσία της ανοησίας γύρω μου. Τρομάζω. Μήπως πρόκειται για μια νέα επιδημία που θα μας αποτελειώσει; Μόνος τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε, λέει ο περίφημος γερμανός ψυχολόγος (με ειδίκευση στις αιμορροΐδες) Φρίντριχ Γκρίχμπριχμπλιχτ, είναι να την κανιβαλίσουμε. Αυτό προσπαθώ και εγώ... Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι πιάνει.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Τα ταξίδια των ανθρώπων
› 
Εκεί… ψηλά στον Παρνασσό
› 
Ψωνίζω, άρα υπάρχω;
› 
Από το «Ποσειδώνιο» στο Σαν Ρέμο
› 
Τα φυτά που μιλάνε
© ΙΣΤΟΣ 2024
Κοσμάς Βίδος
Ο Κοσμάς Βίδος γράφει και (όποτε μπορεί) ταξιδεύει.
« Bloggers