H φίλη της Πρώτης Κυρίας
10.4.2009 
Κάθε μέρα που περνάει, ο φάκελος με τις φωτογραφίες αρχείου της Μισέλ Ομπάμα και της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί μεγαλώνει στον υπολογιστή μου. Οι δύο Πρώτες Κυρίες είναι τα είδωλά μου. Επιτέλους, δύο γυναίκες διαφορετικές, όμορφες, δυναμικές με δουλεμένο στυλ. Και οι οποίες, μεταξύ μας, δεν έχουν ανάγκη από την προεδρική συζυγική αίγλη, γιατί από μόνες τους τα καταφέρνουν με τα πλήθη, τα μίντια και την ντουλάπα τους.


Δεν έχω αποφασίσει αν είμαι περισσότερο Μισέλ, δηλαδή ανεξάρτητη, δυναμική, πρακτική έως και συνετή στις αγορές μου. Ή μήπως αλλάζω κατεύθυνση για έντονη μονοχρωμία πάνω σε γκρι ή μαύρο. Δεν ξέρω αν έχω αναπτύξει αδυναμία για αποκλειστικά κομμάτια από έναν ιστορικό οίκο, δηλαδή Dior, ή επιμένω στην ελευθερία των συνδυασμών ακριβού και φτηνού, ραμμένο από σχεδιαστή ή αγορασμένο από αλυσίδα μαζικής παραγωγής.



Σε αυτές τις μέρες που η τσέπη συρρικνώνεται, ακολουθώ το δρόμο που ανοίγει η Μισέλ Ομπάμα και λοξοκοιτάζω την υποτονική χλιδή της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί. Ομολογώ επίσης ότι το πιο συναρπαστικό κόκκινο χαλί που έγινε τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συνάντησης των G20. Αν αφήσεις τους συζύγους (και την κυρία Μέρκελ) να λένε τις ατάκες τους και παρακολουθήσεις το πρόγραμμα των κυριών, τότε υπάρχει θέμα γεμάτο συμβολισμούς, χρώματα, κομψότητα και μεγάλες ιδέες.


Η Κάρλα και η Μισέλ δίνουν μια ονειρεμένη εικόνα. Σα να είναι δύο καλές φίλες που επειδή τα έχουν βρει με τον εαυτό τους μπορούν να δείξουν αγάπη κι εκτίμηση η μία στην άλλη. Σαν τις σπάνιες περιπτώσεις γυναικείας φιλίας όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά οικειότητα κι εμπιστοσύνη. Το μαρτύρησε και το ίδιο σχέδιο στα παλτό που φορούσαν ένα απόγευμα στο Στρασβούργο: η Μισέλ με ένα σχεδιαστό μπλε-κόκκινο του Thakoon και η Κάρλα με το γκρι σουέντ Dior. Και οι δύο Πρώτες Κυρίες είχαν γιακά που έδενε σαν μαντήλι.


Φυσικά και η ομοιότητα αυτή δεν πέρασε ασχολίαστη. Η δική μου παρατήρηση θα είναι καλοπροαίρετη. Γιατί θυμάμαι ένα παρόμοιο στιγμιότυπο ανάμεσα σε δύο γυναίκες με δηλωμένη τη φιλία τους που συναντήθηκαν επίσημα στην Αθήνα στις αρχές των ‘90s: Όταν η Μελίνα Μερκούρη υποδέχτηκε την Τζέιν Φόντα, διαπίστωσε ότι φορούσαν το ίδιο σύνολο Armani. Στη συνέχεια, γέλασαν, αγκαλιάστηκαν και άφησαν τους φωτορεπόρτερ να διαδώσουν την είδηση…

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers