Από το «τριπ» της Ιμπίθα, στην κρεμάστρα των H&M
24.4.2009 
Ξεκίνησε από χθες η νέα συνεργασία της αλυσίδας φτηνών ρούχων H&M με τον άγγλο σχεδιαστή Matthew Williamson. Και επειδή απ’ ό,τι φαίνεται η συλλογή του είναι τόσο καλή, χρωματιστή και δροσερή, θα υπάρξει κι ένα δεύτερο μέρος με περισσότερα ρούχα που θα έχουν πάνω τους το πνεύμα των «καλοκαιρινών διακοπών».
 

 
Αν μου έμενε χρόνος θα ήμουν χθες παρέα με άλλες fashionistas της Αθήνας περιμένοντας να εφορμήσω στο H&M της Ερμού. Γιατί το άλλο στη Σταδίου θυμίζω ότι κάηκε στα γεγονότα-πλιάτσικο του περασμένου Δεκεμβρίου και μαζί του αρκετά καλά κομμάτια από τη συνεργασία με την Comme des Garcons.
 
 
Χρόνο δεν έχω, έχω όμως άποψη και φυσικά μια δεύτερη ευκαιρία στις 14 Μαΐου για το Part II του Williamson, ο οποίος είναι εκφραστής του boho chic, του επιμελημένα ατημέλητου ύφους που έχουν οι μούσες του Έλενα Κρίστενσεν, Κέιτ Μος, Τζέιντ Τζάγκερ. Κορίτσια ή μάλλον γυναίκες που λατρεύουν τα ταξίδια και τη σιέστα κάτω από τον ήλιο. Υπάρξεις που δεν έχασαν την επαφή τους με τα αρχέγονα ένστικτα, τη φύση. Και που το εκφράζουν με το ντύσιμό τους, με λεπτά αέρινα φορέματα, ανεπαίσθητα μπλουζάκια, φλατ σανδάλια ή απλά περπατώντας ξυπόλητες στην άμμο. Ο Matthew Williamson από το 1997 έγινε ο άνθρωπός τους. Ταξιδευτής ο ίδιος, γεννημένος με μια αίσθηση για τα χρώματα που τον οδήγησε και σε συνεργασία με τον φλωρεντινό οίκο Emilio Pucci. Ήταν εκείνος που μέχρι πρόσφατα έβαζε χρώματα και μοντέρνα παράνοια στα σχέδια του Pucci και τον κράτησε τονωμένο και πανάκριβο.
 
 
Το στυλ του έχει να κάνει με μια μέρα σε ένα τροπικό δάσος και μια νύχτα clubbing κοντά σε θάλασσα. Χρώματα παραδεισένιων πτηνών και τροπικών φυτών παλεύουν με ρούχα που αποκαλύπτουν πόδια, ώμους και γυμνασμένες πλάτες. Κι όπως λέει ο ίδιος, τα μεταφέρει και στη συλλογή για το H&M. «Η συλλογή παίζει με τις αντιθέσεις στην υφή, με λαμπερά φτερά παγωνιού από πούλιες κεντημένα σε μαλακές μάλλινες ζακέτες και τεράστιες χάντρες σαν κοσμήματα σκορπισμένες σε δερμάτινα σακάκια. Η μεταξωτή μακριά τουαλέτα τονίζει τους ώμους και τους γοφούς με σειρές από λαμπερές παγέτες και το δροσερό βαμβακερό φόρεμα-κιμονό έχει γοητεία με τα περίτεχνα κεντήματα σε ζωντανά χρώματα».
 
 
Να προσθέσω ότι γοητεία έχουν και οι τιμές: καφτάνι 79,90 ευρώ, κιμονό 149 ευρώ, φαρδιά τoυνίκ-φόρεμα 69,90 ευρώ.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Karaguna Lovers
› 
Deux Hommes des Prés
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers