Παπούτσια σαν έργα τέχνης
29.9.2008 
Κάπου εκεί χαμηλά, μεταξύ κου ντε πιε και περιποιημένου πεντικιούρ, χειριστής του ερωτισμού αναδεικνύεται ο Pierre Hardy. Ο γάλλος σχεδιαστής παπουτσιών που με όλη τη φρεσκάδα των ιδεών του δημιουργεί μοντέλα που μένουν αξέχαστα.

 
Από τις ταινίες, μέχρι την καθημερινότητα της μόδας των δρόμων, από τα σαλόνια της υψηλής ραπτικής και τις ερωτικές εικόνες των περιοδικών, τα παπούτσια αντιπροσώπευαν κάτι περισσότερο από είδος πρώτης ανάγκης. Μιλάμε για Το Φετίχ.

 
Ο Pierre Hardy είναι σχετικά νέος, αλλά φαίνεται να γνωρίζει την ανατομία του φετιχισμού των κάτω άκρων. Πριν από λίγα χρόνια άνοιξε στο Παρίσι, στους κήπους του Palais Royal, τη δική του μπουτίκ με τις συλλογές γυναικείων και ανδρικών παπουτσιών. Στον Hardy οφείλουμε αυτήν την κομψή peep toe γόβα με την κομμένη μύτη που αφήνει τα δάχτυλα ακάλυπτα να κινηθούν παιχνιδιάρικα στους δρόμους διαλέγοντας τη συντροφιά όλων των στυλ. Από τζην παντελόνι, μέχρι φόρεμα κοκτέιλ, η γόβα του Hardy , μαύρη ή ασημένια, μας έβαλε στο ρυθμό της καλής συμπεριφοράς και ίσως μας έδειξε το δρόμο για το διαζύγιό μας από την άχαρη άνεση των αθλητικών παπουτσιών.


 

Ο Pierre Hardy είναι εκείνος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στις συνεργασίες του με γαλλικούς οίκους μόδας ως υπεύθυνος στο σχεδιασμό των παπουτσιών. Από τον Christian Dior και τον Hermes, ο γάλλος δημιουργός πέρασε στον οίκο Balenciaga, όπου συνεχίζει την καριέρα του δημιουργού συλλογών παπουτσιών συμπληρώνοντας με το δικό του ταλέντο αυτό το νέο κύμα επιτυχίας που γνωρίζει ο οίκος.

 
Αλλά και στη δική του συλλογή, ο Pierre Hardy περνάει την αγάπη του για τη συμμετρία των μεγεθών, για τα ψηλά τακούνια, που όμως τους δίνει ένα σχήμα σύγχρονου έργου γλυπτικής.

 
Όσο για το δίλημμα της σεζόν, ανάμεσα στην επιβεβλημένη κομψότητα των τακουνιών και στην ευκολία περπατήματος που εγγυώνται οι φλατ αντίπαλοι, έχει πάψει να υπάρχει. Ο Pierre Hardy έχει κάποια σχέδια παπουτσιών στο μυαλό του για να υποστηρίξει με έργα αυτήν την άποψη.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Karaguna Lovers
› 
Deux Hommes des Prés
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers