Μια ιδέα είναι όλα
1.5.2009 
Αν θυμάμαι καλά, το Μάτι του Τυφώνα είναι το σημείο όπου επικρατεί ηρεμία. Γύρω από αυτό χαλάει το σύμπαν, αλλά εκεί στο κέντρο όλα τελούν εν ηρεμία. Μη μου πείτε ότι η φωτογραφία της Πάμελα Άντερσον να διαβάζει στα αγγλικά την Πολιτεία του Πλάτωνα δεν αποδίδει αυτή την ατμόσφαιρα;



Δυστυχώς, απέχουμε ακόμα πολλές σελίδες μεγάλων κλασικών μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα. Η pop culture δεν συναντήθηκε με την high culture παρά μόνο μπροστά στο φακό του Juergen Teller. Ο πονηρός γερμανός φωτογράφος παίζει με το είδωλο των ανδρικών φαντασιώσεων (τέλος πάντων, κάποιων ανδρών, για να μην τους βάλω όλους στον ίδιο τορβά) για να πληρωθεί την αμοιβή του από τη σχεδιάστρια Vivienne Westwood, η οποία σκέφτηκε την ξανθιά του Baywatch για μούσα της καμπάνιας της για την ανοιξιάτικη συλλογή της Anglomania.


Μπορεί η γιαγιά Westwood να βαρέθηκε να έρθει στην Αθήνα πριν από ένα μήνα, όπου την περίμενε όλο το enfant gâté για να τους χαιρετήσει δια ζώσης, αλλά το πάθος της για την αρχαιοελληνική τέχνη φαίνεται. Τόσο με την ιδέα της να διαβάσει Πλάτων η Πάμελα Άντερσον, όσο και με το να σχεδιάσει παραστάσεις από μελανόμορφα αγγεία πάνω στα T-shirts της.



Γύρω μας σκάνε οικονομικές φούσκες. Πάντως η Βιβ και η Πάμι λένε ότι ανακάλυψαν μια μεγάλη πανανθρώπινη αλήθεια: Μια ιδέα είναι όλα…
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Το χαμόγελο της ευτυχίας
› 
Shopping online
› 
Αναζητώντας την ασυνήθιστη ομορφιά
› 
Rue de Babylone
› 
Παπούτσια σαν έργα τέχνης
© ΙΣΤΟΣ 2024
Έφη Φαλίδα
«Στους δύσκολους καιρούς της υπερπληροφόρησης, της παθιασμένης κατανάλωσης και της καταιγίδας των λογότυπων, το μόνο που μας σώζει είναι η επίγνωση της κατάστασής μας» δήλωσε η Έφη Φαλίδα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
« Bloggers