Bye-Bye Bisexual
8.12.2008 
«ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!»... Το να ακούς μέσα στα άγρια χαράματα στο τηλέφωνο μια τέτοια κραυγή απελπισίας δεν μπορεί παρά να σε τσιτώσει για τα καλά. Η Ρίτα ήταν αποφασισμένη να μου φτιάξει τη μέρα. Μόλις είχε χωρίσει από τον Τάσο, με τον οποίο μέχρι χθες δήλωνε τρελά ερωτευμένη. Ο λόγος; Βρήκε το θάρρος και της εκμυστηρεύτηκε ότι είναι… bisexual! Σοκ, δεν λέω, αλλά γιατί, Ριτάκι μου, γιατί; Καλά που παίρνεις αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις, ξυπνάς κι εμένα που ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα σε πρήξω με τις θεωρίες μου; Γιατί, πώς να το κάνουμε, αγαπάκι μου γλυκό, ο κόσμος και τα δεδομένα έχουν αλλάξει και καλά θα κάνεις κι εσύ να προσπαθήσεις να προσεγγίζεις τα θέματα λίγο πιο σφαιρικά. ΟK, δεν είναι κι ό,τι πιο ευχάριστο να ακούς από τον ερωτικό σου σύντροφο ότι έχει πάει στο παρελθόν και με άτομα του ίδιου φύλου, αλλά αν είναι να κόψεις τις φλέβες σου, μήπως να εστίαζες λίιιιιγο περισσότερο σε αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει, που δεν είναι άλλο από τον άνθρωπο-Τάσο και όσα μπορεί να σου προσφέρει;
 
Ο Τάσος, λοιπόν, είναι αμφιφυλοφιλικός. Προσέξτε, όχι αιμοφιλικός ή κάτι παρόμοιο, δεν πρόκειται για πάθηση, αλλά για έναν διφορούμενο σεξουαλικό προσανατολισμό που ακόμα και οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει αν οφείλεται σε ορμονικά-βιολογικά αίτια ή είναι επίκτητος. Διακεκριμένοι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές ανά τους αιώνες έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το φαινόμενο και ο γνωστός σε όλους μας Sigmund Freud διατύπωσε την άποψη ότι «κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να γίνει αμφισεξουαλικός κάποια στιγμή στη ζωή του». Μήπως αυτό που πραγματικά μας ενοχλεί στο άκουσμα μιας τέτοιας αποκάλυψης είναι ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά απ’ όσα επί χρόνια μας πιπιλάνε το μυαλό ότι είναι φυσιολογικά και επιτρεπτά; Μήπως εμείς είμαστε αυτοί που χρειάζονται τελικά κατανόηση και συμπαράσταση και όχι όσοι ξέρουν πραγματικά ποιοι είναι και έχουν αποδεχτεί τον εαυτό σου ως έχει; Αρνούμαι, Ριτάκι μου καλό, να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Το να απορρίπτεις ελαφρά τη καρδία έναν άνθρωπο που έλεγες ότι είναι τα πάντα για σένα μόνο και μόνο επειδή έχει ένα παρελθόν που δεν κολλάει στα κοινωνικά στερεότυπα που σου πέρασαν με τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια της εφηβείας σου, το βρίσκω το λιγότερο επιπόλαιο και το θέμα τελειώνει εδώ. Σκέψου τι είναι αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι για εκείνον κι αν θα είναι καλύτερη ή όχι η ζωή σου χωρίς αυτόν και μετά ξαναπάρε με τηλέφωνο, μια πιο νορμάλ ώρα κατά προτίμηση!
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Στρουμφοχωριό
› 
One night… disaster!
› 
Βέρα στο δεξί… ή και κάπου αλλού!
› 
Η καλλονή Louise
› 
Gucci vs... κουρελού!
© ΙΣΤΟΣ 2024
Όλια Παναρέτου
Η Όλια Παναρέτου (γεννημένη το 1984 στην πανέμορφη Κέρκυρα), αναζητήτρια της αλήθειας, της ειλικρίνειας και της ελεύθερης έκφρασης, αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, βρέθηκε εδώ και διαδίδει το μήνυμα: Καιρός να ξαναβρούμε τη χαμένη επικοινωνία μας, να διδαχτούμε από τη ζωή και να μιλήσουμε ανοιχτά, αλλιώς ας σωπάσουμε για πάντα!
« Bloggers