Red or dead
5.6.2009 
Σέξυ, πικάντικο, υγρό βελούδο στα ποτήρια μας.
 
Βαλθήκαμε να ανακαλύψουμε τι προκαλεί ερωτικό γουργουρητό, τι είναι αυτό που διεγείρει τις αισθήσεις, αφυπνίζει τη λίμπιντο και ξυπνά ανατρεπτικά πάθη όταν ανοίγει μια φιάλη κόκκινο κρασί…
 
  φωτο: Κατερίνα Λεγάκη  
Γιατί το κόκκινο είναι σίγουρα το χρώμα της έντασης, του πάθους, της γενετήσιας λαιμαργίας… Και το σταφύλι, ο τραγανός καρπός που σχετίζεται με την ηδονή, τη γονιμότητα, τον Διόνυσο, τον Βάκχο, τους φασαριόζους θεούς της ευθυμίας, της έκστασης, της ερωτικής ακολασίας.

Λατρεμένο αφροδισιακό, matador της ανίας, χρώμα βαθύ πορφυρό, ερωτική παγίδα που φυλακίζει τις αναστολές και παρασύρει σε ένα αέναο ερωτικό παιχνίδι. Ο ορισμός του σέξυ στο μπουκάλι.

Ένα Merlot, γόησσα εύθραυστη με ζουμερές καμπύλες, θανατερός συνδυασμός, γλυκοχαϊδεύει τις αισθήσεις… Κρασί θηλυκό, σοφιστικέ κυρία που παιχνιδίζει λάγνα, αισθησιακά τα βελουδένια της βλέφαρα. Ξεχειλίζει γλύκα και αναίδεια, μοσχοβολά καφέ, μαύρο πιπέρι, ώριμα δαμάσκηνα.

Φλογερά σοκολατένια φιλιά, γλυκός αντρικός ιδρώτας, μάτσο ευωδιές, ζωώδεις μυρωδιές και επιθυμίες. Σώμα καλοχτισμένο, αρρενωπό, ρώμη και πρόσωπο με γωνίες… Κρασί γοητευτικό, μυώδες, γήινο, το Cabernet Sauvignon είναι το απόλυτο αρσενικό. Σαρκικός αισθησιασμός με κομψό κοστούμι τα αρώματα του κέδρου, της μέντας, του φραγκοστάφυλου, ο κοσμοπολίτης James στο ποτήρι.

Τολμηρό, αυθάδικο, πικάντικο μούτρο, όλο φλόγα και kinky τσαχπινιά, το Syrah κλείνει πονηρά το μάτι και ξεμυαλίζει τα αθώα θηλυκά με την κονκισταδόρικη γοητεία του… Δυνατό, καλοφτιαγμένο σώμα, ενώ το χνώτο του ευωδιάζει εξωτικά πιπέρια, μπαχάρια της Ανατολής, τρελαίνεσαι να σου ψιθυρίζει πρόστυχα γλυκόλογα στο αυτί...


Προτείνουμε…
 

Θηλυκό, κασμιρένιο χάδι στη γλώσσα, ξετυλίγει πυκνό άρωμα χυμού κόκκινων φρούτων, πράσινου πιπεριού, σέξυ γραφίτη. Πληθωρική ζεστασιά και τανίνες όλο τρυφερές καμπύλες.
 

Σκούρο πορφυρένιο χρώμα, αισθησιακό άρωμα καπνού, σοκολάτας, πυκνό μαύρο φρούτο, μελάνι, γλυκόριζα. Πλούσιο, σαρκώδες στο στόμα με μαγευτική επίγευση.
 

Πυκνά μαρμελαδένια αρώματα πασπαλισμένα σοκολάτα, καπνό, μπαχαρικά. Γευστικός πλούτος, πυκνότητα και βελούδινες τανίνες. Μακρύ, κομψό τελείωμα.
 

Ξεχειλίζει γλυκό κόκκινο και μαύρο φρούτο, αισθησιακή σοκολάτα, μελάνι και κομψές νότες γλυκόριζας. Γεμάτο, σύνθετο στο στόμα, σοκολατένιο φιλί με καλοδουλεμένες τανίνες.
 

Το Cabernet μπερδεύεται γλυκά με το Μerlot και το Syrah, και ευωδιάζει φρέσκο πυκνό βατόμουρο, δαμάσκηνο, σοκολάτα, σκόνη κακάο. Αρρενωπό, πλούσιο στο στόμα, με άφθονο φρούτο και σφιχτοδεμένες τανίνες.
 
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Movie wine
› 
Red or dead
› 
Κάψας εγκώμιον
© ΙΣΤΟΣ 2024
Κατερίνα Λεγάκη
Η Κατερίνα Λεγάκη είναι οινολόγος
« Bloggers