Αύξηση κεφαλαίου
18.10.2011 
Αν έχω καταλάβει :
 
Ο ένας, ο εκ Κυκλάδων, ο μεταρρυθμιστής ο το σχετικό μανιφέστο υπογεγραμμένος, υποσχέθηκε ταξί με τηλεόραση και ίντερνετ - και ήδη ταξί με 5.000 για μακροχρόνια ανέργους (γιατί όχι ταξί για άλλους έναντι 150.000, οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν περισσότερους ανέργους;). Δεν εξήγησε, ωστόσο, γιατί συνέβαλε -βοηθούσης της αναμενόμενης noblesse των ιδιοκτητών ταξί- στη διάλυση του αθηναϊκού τουρισμού μέσα στο καλοκαίρι. Μέχρι να εξηγήσει, λέω να μην τον ακούω. Ας πάει στην Πάρο να διαλογιστεί να επανακάμψει Δημήτριος.
 
Ο άλλος, ο μεγάλος, που σε ένα φευγαλέο προ τετραετίας ολίσθημα τα έκανε σαλάτα όταν κάποιος ελαφρόνους του είχε ρίξει ένα ποτήρι καφέ, μας λέει πόσο μεγάλο προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο δέχθηκε να διακυβεύσει για το καλό της χώρας (ή για την ελπίδα του, τη διαψευσθείσα, ότι θα γίνονταν άμεσα εκλογές). Δεν μας λέει, όμως, τι «συνταγματολογικό» κεφάλαιο απεμπόλησε αποφασίζοντας ότι σε όποιον δεν πληρώσει την (μία από τις 28 εις το τετράγωνο) έκτακτη εισφορά θα του κόβει το ρεύμα - ποιά, αλήθεια, αρχή της αναλογικότητας το κελεύει αυτό; Τι κρίμα, μετά ταύτα, που ο μέσος πολίτης αδιαφορεί γι’ αυτό το πολιτικό κεφάλαιο του ανδρός και επικεντρώνει, ευτελώς και λαϊκιστικώ τω τρόπω, το ενδιαφέρον του στο άλλο κεφάλαιό του (του ανδρός, όχι του πολίτη), το κυριολεκτικό, είτε εξ αίματος είτε εξ αγχιστείας…
 
Ο τρίτος, ο επικεφαλής, άσπρισε και -κεκμηκώς- εδήλωσε ότι δεν ήταν στις επιθυμίες του να τρέχει την Ευρώπη με εξαπλωμένην χείρα ψωμοζητών (και προστάτες να ’χωμεν). Δεν είπε, όμως, ο ανήρ, ο βραβευθείς -μην το ξεχνάμε (Άλλος για το βραβείο;)- αλλά τότε ο προκάτοχος του ως άνω δευτέρου κατ’ αύξοντα αριθμό ανδρός παρέδιδε υπερήφανος τον προϋπολογισμό σε στικάκι, ίσως επειδή, αφού θα κατέστρεφε τη χώρα, δεν ήθελε να χαλάσει και χαρτί, θα οργιζόταν η Τίνα, δεν είπε λοιπόν ο ανήρ ότι αυτός επιδίωξε να κυβερνήσει, αυτός μιλούσε για γεμάτα πιστόλια, αυτός για υπάρχον χρήμα - όπως αυτός δεν μας είπε για το ότι η διακυβέρνηση του δικού του αντιπάλου/προκατόχου είχε καταστρέψει το κράτος.
 
Τι κρίμα τέτοιοι μεγάλοι άνδρες. Αλλά έτσι είναι, εκ του αποτελέσματος κρίνεται... Και το αποτέλεσμα είναι λαμπρόν. Μάλλον, λοιπόν, πρέπει να πηγαίνουν όλα αυτά τα παιδιά στο σπίτι τους (κι ας είναι η διάδοχη κατάσταση κατά τεκμήριο χειρότερη) να δαπανήσουν εν ηδοναίς το πραγματικό κεφάλαιο τους. Γιατί το πολιτικό τους υπέστη καθίζηση. Και αν επιχειρήσουν να κάνουν αύξηση πολιτικού κεφαλαίου, φοβούμαι ότι δεν θα εμφανιστούν ούτε καν ο πρίγκηπας ή ο (πρώην) ξιφομάχος με την παναθηναϊκή καρδιά.
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Εγγυημένο ηρεμιστικό
› 
Ο γιατρός μισεί τα σφηνάκια
› 
Strictly verboten
› 
Σε ποιους (νομίζουν ότι) μιλάνε
› 
Στην κάβα και στο κόμμα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Δημήτρης Καστριώτης
Κατά τον ληξίαρχο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Οι γονείς του, φιλότιμοι πλην κατ’ αποτέλεσμα άστοργοι, δεν τον προίκισαν αναλόγως, ώστε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο οινόπνευμα, την αξία του οποίου φρόντισαν πάντως να του διδάξουν. Ένεκα η ανάγκη, εργάζεται ως δημοσιογράφος εφημερίδων και δικηγόρος από εικοσιπενταετίας. Αναπόφευκτα, πίνει λιγότερο απ’ όσο θα ήθελε.
« Bloggers