Μαμά ετών 37
18.5.2009 - 4:17:28 PM 
Είναι μια κατηγορία από μόνη της. Όχι ακριβώς 37, αλλά γενικώς όποια επιλέξει να γίνει μαμά μεταξύ 35 και 45 είναι μια ειδική περίπτωση. Έχουμε δώσει βάρος στην καριέρα, λατρεύουμε τη δουλειά μας, (ε, κάναμε και τις αλητείες μας), και κάποια στιγμή στο κρίσιμο ερώτημα «να γίνεις μητέρα ή να μη γίνεις;» απαντάς πως είναι μια εμπειρία που καλύτερα να την έχεις παρά να μην την έχεις. Βέβαια, μερικές φορές η μητρότητα στα late ‘30s μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα ούτε του ενός ούτε του άλλου (το ένα είναι η αλητεία και το άλλο η έξη της καριέρας), αλλά απλώς μια παροδική κρίση υπογονιμότητας ή άλλα σοβαρότερα προβλήματα ιατρικής φύσεως για τα οποία ασφαλώς ευθύνεται η μόλυνση του περιβάλλοντος. Παρένθεση: Γι’ αυτό καλό είναι να στείλουμε τον Μιχάλη Τρεμόπουλο και τον Κώστα Διάκο στην Ευρωβουλή. Κλείνει η παρένθεση.


Μαμά ετών 37 είναι μια κατηγορία από μόνη της για πολλούς, όπως για τους συγγραφείς βιβλίων σχετικών με το parenting. Θα περάσει ώρες ατελείωτες διαβάζοντας αν είναι καλό να λέει ένα τραγουδάκι-νανούρισμα στο αγγελούδι της πριν κάνει νάνι, ή να του λέει ένα τυπικό «νάνι τώρα» και να αποχωρεί από το δωμάτιο. Το διάβασμα ξεκινάει νωρίς νωρίς, αλλά τα αποτελέσματα των πανελληνίων συνήθως αργούν, βγαίνουν εκεί κατά την εφηβεία ή αργότερα, όταν το μωρό γίνει γάιδαρος ή γαϊδάρα και τα αποκαλύψει όλα στον ψυχαναλυτή.


Επίσης, είναι μια θαυμάσια κατηγορία για τα γραφεία ευρέσεως νταντάδων, τις εταιρείες διοργάνωσης πάρτι, το Early Learning Center, το Imaginarium και το Παιχνίδι (παλιά ήταν και το Jumbo, αλλά τώρα καλύτερα να το ακούς παρά να το βλέπεις), των δημιουργικών παιδότοπων, των βιολογικών προϊόντων, της yoga και πολλών ακόμα επαγγελματιών του χώρου που οσμίστηκαν πρώτοι την ανάγκη της μαμάς ετών 37 για τελειότητα και έσπευσαν να καλύψουν το κενό.


Μια κατηγορία από μόνη της είμαστε και για τους τυχερούς μπαμπάδες οι οποίοι –όσοι ανήκουν στα εξυπνότερα είδη– φροντίζουν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μιας τέτοιας μαμάς για κυριαρχία μ’ ένα ταπεινό «εσύ, αγάπη μου, ξέρεις καλύτερα» και απολαμβάνουν αναπάντεχα απογεύματα, ενώ η αγάπη τους κάνει crash test στους δημιουργικούς παιδότοπους.


Νομίζω πως για πρώτη γνωριμία πήρατε μια γερή δόση μαμάς ετών 37!

 
Ο - μάμυ
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
«Αγάπη μου, θέλεις μια 20χρονη για το καλοκαίρι;»...
› 
Η μαργαρίτα (όχι αυτή με το αλάτι)
› 
Μάχες της εποχής
› 
Ο ιός του πανικού
› 
Πάσχα χωρίς σπρεντς
© ΙΣΤΟΣ 2024
Μαρία Νταλιάνη
Η Μαρία Νταλιάνη γεννήθηκε στο Βόλο πριν έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Από το 1990 είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Εσχάτως καλύπτει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Η ερώτηση που της κάνουν όλοι τελευταία είναι αν θα κάνει και «τρίτο».
« Bloggers