Τα εν οίκω... εν δήμω
20.6.2011 - 10:56:38 AM 
Οι προγονοί μας έλεγαν ακριβώς το αντίθετο προσπαθώντας να διαφυλάξουν την ιδιωτική τους ζωή. Εγώ χρησιμοποιώ «μεταποιημένη» την αρχαία ρήση για να εκθέσω για τα μάτια σας μόνο τα πιο εύμορφα δημιουργήματα των μεγάλων σχεδιαστών για το καλοκαίρι 2011. Πριν ξοδέψετε,λοιπόν, ρίξτε μία ματιά στα παρακάτω προτεινόμενα και προσαρμόστε τις αγορές σας εμπιστευόμενες τα hot spots, που αναδείχθηκαν στα catwalks!
 
Σας ενημερώνω ότι η ματιά είναι «ατοξική» για τα οπτικά σας μέσα και για την οικονομική σας επιφάνεια, αφού για το μόνο που σας παροτρύνω είναι να βρείτε αντίστοιχα ή παρόμοια ευσεβή αντικείμενα πόθου χωρίς το επικαλούμενο label. Άλλωστε, δεν υπάρχει παρθενογένεση...
 
 
Άσπρη πέτρα ξέξασπρη από τον οίκο Calvin Klein

Ο συγκεκριμένος οίκος αγαπά το κλασικό και τις λιτές γραμμές. Τι πιο γήινο και θεϊκό συνάμα από το απέρριτο λευκό;;;!!! Όσο και να ψάξετε, δε θα βρείτε κάτι άλλο! Προτιμήστε καλής ποιότητας ύφασμα, γιατί θα το φοράτε συνέχεια και με τα συχνά πλυσίματα θα φθαρεί ευκόλως και ουδόλως δεν υπάρχουν χρήματα για πέταμα. Ένα όμορφο ντεσέν, που θα κολακεύει τις γραμμές του σώματός σας, θα προκαλέσει λαλοπάθειες στο πέρασμά σας.
 
Λύση για ατύχημα, που δεν επιθυμείτε να γίνει δυστύχημα: Λευκό χρώμα και επικινδυνότητα ταιριάζουν ταμάμ! Αν σας πέσει make-up, μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε με γαλάκτωμα... θα γίνει χειρότερα. Πάρτε το απόφαση ότι τελικώς θα φορέσετε κάτι άλλο! Αυτό που μπορώ να προτείνω είναι να βαφτείτε προτού εφαρμόσετε τη «στολή εργασίας» στο αλαβάστρινο κορμί  σας... αυτό λέγεται πρόληψη και βοηθάει εις τους αιώνες των αιώνων! Αμήν!
 
 
Οι Φλίνστοουνς σε νέες περιπέτειες  από τον οίκο Blumarine

Εκκεντρικά σύνολα, σαγηνευτικά χρώματα, χίπικα κοψίματα χαρακτηρίζουν την κολεξιόν του οίκου Blumarine για φέτος. Απευθύνονται σε δυνατές παίκτριες του mix ‘n’ match. Το συγκεκριμένο pattern όντως είνα δυσκολοφόρετο, γι’αυτό προτιμήστε να το επιλέξετε σε φουλάρι ή τσάντα μονάχα! Κάνει ιδιαίτερη αντίθεση με το μαυρισμένο δέρμα και έχει διττό ρόλο: προκαλεί μαγνητισμό βλεμμάτων και εντοπισμό σας εκποδών!
 
Παγίδα, που δεν πρέπει να πέσετε: Σε total look, όπως αυτό της φωτογραφίας είναι αρκετά ριψοκινδυνο! Εκτός αν επιδιώκετε να πάρετε το ρόλο της Βίλμας της οικογένειας Φλίνστοουνς σε ταινία για τη ζωή των ανθρώπων των σπηλαίων. Αφήστε στις Ούρι του παραδείσου της πασαρέλας αυτές τις ακρότητες και εσείς εφαρμόστε το fashion statement στο στιλ σας με μετριοπάθεια και εγκράτεια!
 
 
Πέτα-πέτα με τη σαλοπέτα  από τον οίκο DKNY

Τα κομψά office looks είναι χαρακτηρίστικό των προτάσεων του εν λόγω οίκου. Η άνεση των ρούχων του, τα μετατρέππουν σε λύγκεια ενδύματα, που μεταπηδούν στη χαλαρότητα των απογευματινών συνόλων και εκπτύσσουν την εύχαρη διάθεσή μας για ένα καφέ μετά τη δουλειά. Έτσι, η μεταξωτή σαλοπέτα παρά την παιδικότητα της, σας πάει στο γραφείο αλλά και στο σινεμά. Αυτό πάει να πει πολυμορφικό στιλ και σκεπτόμενες ενδυματολογικές προτάσεις!
 
Όπερ μεθερμηνευόμενο εστί: ένα ρούχο που το έχετε καταχωνιάσει στα άδυτα της ντουλάπας μαζί με την κάπρι καμπάνα (μόδα της δεκαετίας του 1990, που η Madonna είχε κάνει μόνο τρία ολικά λίφτιγκ και τα ζυγωματικά της δε φαινόντουσαν ωσάν ψηλές βουνοκορφές από τον Άρη!) και την ποδηλατική βερμούδα με τη φαρδιά πράσινη ή ροζ φωσφορίζουσα ρίγα στο πλάι (δεν έιχε εφευρεθεί το φως για το δίτροχο προφανώς και φορούσανε κατάσαρκα τη σήμανση), μπορεί να φορεθεί ξανά και ξανά φέτος ακόμη και σε χώρους, που πρέπει να δείχνετε ευπρεπείς, σοβαρές και φίλεργες!
 
 
Άτσα η φράντζα  από τον οίκο Louis Vuitton

Λατρεούμε τις τσάντες του οίκου και θέλουμε να αποκτήσουμε έστω μία! Φέτος, όμως, θα λατρέψουμε και το αυστηρό χτένισμα, που λάνσαρε στα βαμένα κεφάλια των μοντέλων στις πασαρέλες. Μπορεί να μην εναρμονίζεται πλήρως με το καλοκαιρινό mood, αλλά οι αντιθέσεις είναι αυτές που θα προκαλέσουν «υπομνήματα» για τις εμφανίσεις σας. Το αυστηρό σινιόν με την έντονα γυρισμένη φράντζα είναι ένα παγκαλόμορφο χτένισμα, που θα διατηρεί σε υπόψυχρη θερμοκρασία το σβέρκο σας και τους ώμους σας, όταν οι άλλες κυκλοφορούν με την κόμη λυτή και τον ιδρώτα να στάζει κορόμηλο στις «μετώπες» του προσώπου!
 
Εναλλακτική επιλογή: τωόντι, το επιμελώς ατημέλητο σινιόν συμφωνεί με περισσότερους τύπους σχημάτων προσώπου από το ευπρεπές σινιόν. Δε χρειάζεται αψεγάδιαστη λείανση των μαλλιών και προσδίσει περισσότερη θηλυκότητα και νεανικότητα. Οποιοδήποτε τρόπο διαλέξετε ανάμεσα στους δύο, ένα πράγμα να έχετε κατά νου... μπεζ τσιμπιδάκια για τις ξανθιές, μαύρα για τις μελαχροινές!
 
 
Χείλη για φίλημα από τον οίκο Miu Miu

Ο οίκος που αγαπά τα έντονα χρώματα στις συλλογές του και τα μεταξωτά υφάσματα, φέτος μας ξετρέλενε με το κραγιόν μπορντό απόχρωσης. Ήδη, οι απανταχού fashionistas το υιοθέτησαν στις βραδινές τους εμφανίσεις δημιουργώντας θεατρικό ύφος και σαγηνευτικό!
 
Πετυχημένη εφαρμογή: τα lipstick με τόσο εκτυφλωτικά εμφατικό χρώμα θέλουν ειδική διαδικασία για τέλειο αποτέλεσμα. Το μολύβι χειλιών για περίγραμμα θεωρείται απαραίτητο για να κρατήσει σταθερό το κραγιόν σας. Επιπροσθέτως, ωφέλιμη συμβουλή είναι η εξής: ταμπονάρετε τα χείλη σας με πούδρα και μετά εφαρμόστε. Επανελάβετε άλλη μία φορά.
 
Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να αναφωνίσω: αυτοί οι οίκοι, θα κλείσουν τους δικούς μας τους οίκους! Επίσης, ένα σπίτι καίγεται, παίρνει η ζωή μου φωτιά...
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Τίτλος που απορρίφθηκε λόγω αγάπης μου προς την αρχαία ελληνική διάλεκτο: «Οίκοι... αντοχής!»... για ρούχα που δεν έχουμε, αλλά αντέχουμε να τα θαυμάζουμε και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα τα αποκτήσουμε!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Πραγματική στιχομυθία από τις περιπέτειές μου ως σοφερίνα:
Bέρα: Mα είσαι παράφρων;! Ναααααα!!!! Δεν το βλέπεις το στοπ;!
Eκείνος: Ωραία βρισιά!
Bέρα: Εγώ φταίω, που θέλω να δώσω λίγη κουλτούρα στους ελληνικούς δρόμους! Άει σιχτίρ...
 
Υ.Γ τρίτον: Ένδειξη επηρεασμού οικονομικής κρίσης: διαβάζεις τη χθεσινή εφημερίδα, που κάποιος δεν τη θέλει πια! Θετικά αποτελέσματα: 1. Πραγματώνεις τον όρο της κοινοκτημοσύνης με τον καλύτερο τρόπο! 2. Το παίζεις οικολόγος! 3. Ξέρεις ήδη τι έχει τελικά συμβεί και αναγνωρίζεις την ευστοχία και τη διορατικότητα του εκάστοτε δημοσιογράφου! Και ασ’ τους να λένε ότι είσαι προσκολλημένος στο παρελθόν!
 
Υ.Γ. τέταρτον: Εθεάθη κυρία σε μπουτίκ να πραγματοποιεί ώνια έχοντας σετάρει τα εξής πάνω της (θα τα αφηγηθώ με τη σειρά που τα είδα!): Σκιά, σουτιέν, παπούτσι! Το χρώμα; Μπλε ελεκτρίκ! Και η ατμοσφαιρα ηλεκτρισμένηηηηηη... λέξη από τα χείλη μας δε βγαίνει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΖΉΤΩ! ΖΗΤΩ! ΖΗΤΩ!
 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Το ημερολόγιο μίας fashionista
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
O παλιός είναι αλλιώς…
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers