Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
1.12.2011 - 12:41:25 PM 
Εσύ, όμως, θα το χρειαστείς γιατί είσαι σε αξιοσημείωτη χιλιομετρική απόσταση από τη Σαχάρα και τους Βεδουίνους και τώρα που έχεις νιώσει ότι χρειάζεσαι να πάρεις και τη σόμπα μαζί σου το πρωί με την δροσούλα, λέω πως... καλές είναι οι ζακέτες, αλλά το πανωφόρι ακόμη καλύτερο για επίρρωση της σωματικής θερμοκρασίας ή έστω διατήρηση των πολυπόθητων 36,6 βαθμών. Με αυτά τα παλτό μοιάζει, απλώς, βατό το χειμερινό στιλιστικό παιχνίδι μεταξύ εσένα και της παγωνιάς... και άσε την ευγενή άμιλλα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, όταν το βαρομετρικό θα είναι πάλι υψηλό...
 
 
Θερμοκρασία:15 βαθμοί Κελσίου.
Το ανεμπόδιστο αεράκι εισχωρεί στην παραμασχάλια περιοχή και κάνει τις ανατριχίλες να διαπερνούν την μαχόμενη πρώτη στοιβάδα δέρματος στο μάταιο αγώνα “keep warm your cardiovascular system”. Και εκεί που παρακολουθείς το ραμολιμέντο μετεωρολόγο να σε παροτρύνει να το ρίξεις το παλτουδάκι στους ώμους και ενώ το σάλι το τρώει κατά μέτωπο ως συνεπιβάτης, εσύ θες να είσαι κυρία και φοράς την καπαρντίνα σου την μπεζ με το ασπρόμαυρο ψιλό πλεκτό σου και το μάυρο οπάκ καλσόν σου και είσαι μία άξια λόγου αγχέμαχη του στιλ!
 
Φέτος, αναβαθμίστηκε και προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα η κλασική καπαρντίνα παίρνοντας τη μορφή κάπας ή αποκτώντας φαρδύ γιακά. Πάντα, όμως, με ζώνη στη μέση τονίζει το καμπυλόγραμμο γυναικείο σώμα καλύτερα από οποιοδήποτε λεπτής υφής πανωφόρι!
 
Βαρομετρικό χαμηλό: Κακοκαιρία και σφοδροί άνεμοι θα μας πάρουν και θα μας σηκώσουν, αν θες να φαίνεσαι business woman και στα κρύα τα πολλά, γιατί η καπαρντίνα είναι φτιαγμένη από ιδιαίτερα ψιλό ύφασμα και απλώς, δε θα μείνει ρουθούνι για ρουθούνι, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει επικίνδυνα.
 
 
Θερμοκρασία: 12 βαθμοί Κελσίου.
Ό,τι του πρέπει του καιρού είναι το δερμάτινο τζάκετ! Αρκετά ζεστό για την ψύχρα, όχι όμως και βαρύ μάλλινο παλτό ωσάν χλαίνη στρατιώτη του ’40 στα χαρακώματα. Όταν το φοράς, μοιάζεις με ροκ σταρ της καθημερινότητας, που κάνει τρυφηλή ζωή, όμως, στις κατ’αλλά τεναγώδεις περιοχές της μόδας. Δείχνεις ψαγμένη στιλιστικά, όταν το συνδυάσεις με φόρεμα ή girly φούστα. Αποδεικνύεσαι “too tough, to die”, όταν το φορέσεις με τζιν, μπότες και καρό πουκάμισο.
 
Φέτος, έκανε δυνατό comeback με sheepskin λεπτομέρειες ή γούνας, σε στιλ κλασικό ή biker, με πολλά διακοσμητικά φερμουάρ (που όταν τα ανοιγοκλείσεις για πρώτη φορά μαγκώνουν και απέ είτε θα χαλάσουν οριστικά, είτε θα φτιάξουν!), με κομμάτια καπιτονέ υφής και πλατύγυρους γιακάδες.
 
Βαρομετρικό χαμηλό: Θα χαλάσει ο καιρός και θα αρρωστήσεις ενδυματολογικά, αν όταν το βάλεις, επιλέξεις τις ξεχασμένες (από όταν τραγουδούσε country η Madonna) cowboy στιλ μπότες σου ή κοτσάρεις και κανένα φουλάρι γύρω από το λαιμό σου... δεν ταιριάζει! Πάρ’το απόφαση και βαθειά ανάσα και προχώρα...
 
 
Θερμοκρασία: 10 βαθμοί Κελσίου.
Δεν το λες και βαρυχειμωνιά, αλλά να μην το φορέσεις το πανωφόρι, το οποίο θα καλύπτει τους μηρούς σου και θα είναι εναρμονισμένο με την περιβαντολογική υπάρχουσα καιρική κατάσταση;! Να το φορέσεις και να προχωρήσεις και στο ανάλογο layering ζακέτας και και μπλουζών για να είσαι υπέρκομψη και ζεστή. Έτσι, ντύθηκες με το παρκά σου, το οποίο δεν το λες και στεγανομονωτικό παλτό, αλλά ούτε και εδαφιαίο παρντασού να το σούρνεις σαν ουρά νυφικού στα πεζοδρόμια. Μπορεί να φορεθεί με το casual τρόπο με τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι σε χαλαρή γραμμή ή με τον πιο θηλυκό τρόπο με φόρεμα σε ενδιαφέρον pattern και γαλότσες ή μπότες.
 
Θα το δεις με μεγάλους γιακάδες, που περιμετρικά επενδύονται με πλούσια γούνα. Θα το ξαναδείς με μεγάλες εξώραφες τσέπες και κορδόνια στη μέση και συνήθως σε γήινες αποχρώσεις του λατρεμένού πεζικού ή της τιμημένης αεροπορίας, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί χακί και κυανό.
 
Βαρομετρικό χαμηλό: Θα το φας το χαλάζι σου στην πλάτη από κακούς βαθμούς στιλιστικά, αν θεωρήσεις οφθαλμόλουτρο για τους υπολοίπους το «να διαιωνίσεις» το στρατιωτικό στοιχείο του παρκά στα άλλα κομμάτια του συνόλου σου. Απόφυγε cargo παντελόνια ή μίλιτερ, που έτσι και αλλιώς είναι εκτός τρόπου και χρόνου.
 
 
Οι βαθμοί Κελσίου θα πέφτουν διαρκώς και οι απαιτήσεις του ακαταπόνητου στιλ και της ζεστασιάς θα είναι περίτρανα μεγάλες, γι’αυτό το επόμενο κείμενο θα είναι χιονισμένο. Πάρ’τε, λοιπόν, τα παγοπέδιλα σας και ετοιμαστείτε για μαλλί και πλέξιμο... πούπουλο και γιαλοβάμβακα!
 
 
Υ.Γ. πρώτον: Είναι μερικοί συνεπιβάτες στα βραδινά δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, που με κάνουν να αναλογίζομαι αν θα τη βγάλουμε καθαρή μέχρι το τέλος της διαδρομής. Θα φτάσουμε, δε θα φτάσουμε!
 
Υ.Γ. δεύτερον: Στην εργασία μου: «Βέρα, πήρε μία κυρία, που από την περιγραφή «ψηλή, ξανθιά, αδύνατη» (Yeah, baby! Αυτή είμαι εγώ!) και τις παπάτζες που της είπες... εσένα πρέπει να λέει...» (Ωχχχ... με έχουν πάρει χαμπάρι όλοι πια!).
 
Υ.Γ. τρίτον: Σχόλιο δικό μου (της αγεωγράφητης!) για την περσινή συνάντηση Καντάφι-Παπανδρέου... αήττητη απόδειξη ότι τα ανέκδοτα για τις ξανθιές έχουν βάση... δε βγήκαν έτσι τυχαία(!): «Καλά, από όλες τις πόλεις της Ελλάδας στην Τρίπολη βρήκε να τον πάει τον Μουαμάρ;!».
 
Υ.Γ. τέταρτον: Τα παλ χρώματα είναι στη μόδα και το φλοράλ επίσης! Το Layering σαφώς μας βγάζει ασπροπρόσωπες και τα ροζ πάντα πηγαίνουν στις ξανθιές!
 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Πες του... τι να το κάνω το παλτό στην έρημο;! (part one)
› 
Αξε(σε)σουάρ για δολοφόνους
› 
Μεθεόρτια μόδας vol. 1
› 
Αν ήμουν άντρας…
› 
Άσματα ασμάτων
© ΙΣΤΟΣ 2024
Βέρα Φραντζή
Η Βέρα Φραντζή από το 1986 και ύστερα άρχισε να ντύνεται…! Διαπίστωσε στη συνέχεια πως και άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό... όχι όμως με τόση επιτυχία! What a disaster…!
« Bloggers