Γκαρσόν, το κρεμμύδι μου φωσφορίζει.
28.1.2012 - 12:01:07 AM 


Την Τετάρτη το πρωί έγινε το σώσε στο Σύνταγμα, επειδή μοιράζονταν δωρεάν λαχανικά. (Όπου τζάμπα και  ο Έλληνας.) Οι παραγωγοί της Βοιωτίας μοιράσανε κάπου 25 τόνους για να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν είναι μολυσμένα. 

Συγγνώμη;

Το σκεπτικό των διοργανωτών, όπως το κατέγραψαν τα Νέα: «Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια τα προϊόντα μας έχουν συκοφαντηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της ρύπανσης του Ασωπού αλλά με απώτερο σκοπό την απαξίωση της γης μας για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, όπως είναι η δημιουργία ΧΥΤΑ και η οικοπεδοποίηση. Οι αγρότες έχουμε υποστεί τεράστιες ζημιές, δεν έχουμε πού να διαθέσουμε την παραγωγή μας. Ηρθαμε με στοιχεία και αναλύσεις και με σκοπό να δουν οι ίδιοι οι πολίτες την ποιότητα των προϊόντων μας», λέει η παραγωγός από τη Θήβα και μία εκ των διοργανωτών της πρωτοβουλίας, Ουρανία Κατσέλη. Ο συνάδελφός της παραγωγός, Αρης Ανυφαντής, συμπληρώνει: «Τα προϊόντα μας είναι αγνά και ποιοτικά».

Μάλιστα. Η δημιουργία ΧΥΤΑ είναι εξυπηρέτηση ξένων (μπορεί και Σκοπιανών) συμφερόντων, η οικοπεδοποίηση είναι κακό πράγμα ακόμη κι αν είναι δικό σου το οικόπεδο, για όλα αυτά χρησιμοποιούνται οι πατάτες και τα κρεμμύδια ως όργανα, ο Ασωπός ποταμός είναι μεν βρώμικος αλλά πηγάζει από τον Κιθαιρώνα και τέλος πάντων τον ξέρουμε από την αρχαιότητα, οπότε όλα είναι καθαρά κι εσείς ανθέλληνες, συκοφάντες και περάστε να σας κεράσουμε ένα λάχανο. 



Είναι απίστευτο αλλά πολύ χαρακτηριστικό (και ελληνικό) το συλλογιστικό της εκδήλωσης: μπορεί τα προϊόντα μας να είναι βρώμικα, αλλά άμα τα φάει πολύς κόσμος δεν θα είναι πια. Άσχετο αν μετά από χρόνια που τα τρώνε το κάτουρό τους θα φωσφορίζει τη νύχτα κι έτσι τα αγόρια θα βρίσκουν πάντα τη λεκάνη στο σκοτάδι, ενώ τα κορίτσια θα βγάλουνε αρχιδάκια στις μασχάλες. 

Θυμήθηκα την ιστορία ενός ταλαίπωρου αμερικανού φαντάρου στη Νεβάδα, αν δεν απατώμαι. Μετά από την πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκρηξη ατομικής βόμβας, ο διοικητής του τον διέταξε να κατέβει στον κρατήρα για να δείξει στους δημοσιογράφους ότι ήταν ακίνδυνος και αυτά περί ραδιενέργειας συκοφαντίες. Ο φαντάρος κατέβηκε, δεν πέθανε αμέσως, οι δημοσιογράφοι φύγανε. Ο φαντάρος πέθανε μετά από λίγα χρόνια γεμάτος καρκίνους μέσα σε φριχτούς πόνους.

Πολλά χρόνια αργότερα, έγινε και μια ωραία ταινία. Nα δω ποιος θα κάνει ταινία το Asopos Falls, και ποιος θα ζει για να παίξει τον εαυτό του, ποιος τον αστυνομικό και ποια την Jennifer Connelly... 

 Permalink 
« Homefood
Αρχείο
Δημοφιλή
› 
Άθενς μπάι νάιτ
› 
Η Πηνελόπη Δέλτα κι εγώ
› 
Το σουτιέν της Ιουλίτας
› 
Όταν η Τζούλια ήταν μελαχρινή
› 
Μπα, Παιχτούρα
© ΙΣΤΟΣ 2024
Γιάννης Βαρβάκης
Γεννήθηκε ως Ιωάννης Λεοντίδης στα Ψαρά γύρω στα 1745. Πέθανε στη Ζάκυνθο στα 1825. Έκτοτε, επιστρέφει όποτε το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.
« Bloggers